0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Неофолик форте - откъде да си купя?
« Отговор #60 -: Юли 07, 2006, 19:00:11 pm »
в тоя ред на мисли...на една от опаковките на фолацид пишеше че дозата е 0.005 гр. това какво означава - че дозата е 0.5 мг или че е 5 мг.
5 мг, струва ми се.
няма ли как да се провери със сигурност
Мда, да смятаме:
1 г = 1000 мг
0,005 г = Х мг

Умножаваме диагонала и се получава 5 мг.

Другият вариант е да се обадим на производителя (вносителя) и да попитаме
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #61 -: Юли 07, 2006, 19:03:18 pm »
Миналата година нали го питахме. Човекът беше много любезен.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #62 -: Юли 07, 2006, 23:29:47 pm »
не са на опаковката. изрових няколко от нета. и всички те не са актуални.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #63 -: Юли 08, 2006, 09:44:18 am »
Случат, който споменах, се оказа, че е за Фолацид.
Ето писмото, ако някой се интересума:

Здравейте,

казвам се д-р Петър Стоянов, управител съм на "5040 Сървисез" ООД, нашата фирма таблетира 2 вида фолиева киселина под търговската марка "Фолацид".

вид I - 5 мг (0.005 г) - това е традиционната дозировка според българските учебници (3 по 1 или 3 по 2 - в зависимост от кг, възраст, състояние на жената). тази дозировка се препоръчва за жени с рискова бременност, за нормална бременност, а също за много други различни състояние - косопад, болести на кръвта и на кожата, съпътстващо при лечение на други състояния и т.н. Тази дозировка и упътванията на етикета са разрешени от Министерство на здравеопазването на Република България (№ на разрешителното е на етикета).

вид II - 400 мкг (0.4 мг) - специално за бъдещи майки. тази дозировка е препоръчана от FDA (американската администрация за храни и лекарства) в по-ново време.

Не е грешка да вземете от който и да е от 2-та вида, ако имате нормална бременност - не можете да предозирате фолиевата киселина - ще я отделите чрез уриниране.

Ако имате проблемна бременност обаче, добре е да вземете вид I.

тел за контакти е изписан на опаковката - 971 6420.
ел поща - peter@5040services.com

Който има въпроси, може спокойно да се обърне към мен, ще се опитам да отговоря.

С уважение

д-р Стоянов
« Отговор #64 -: Юли 08, 2006, 09:46:43 am »
А къде е вид ІІІ, който се взима 3*2, за да стане 400 мгк?

Някъде във форума Сигнус беше писала за фолиевата, със снимки на опаковки. Ама къде ли беше.... Ето го:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=95.0
« Последна редакция: Юли 08, 2006, 09:49:42 am от little_rabbit »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #65 -: Юли 08, 2006, 11:00:13 am »
лали, ако 0.005 гр са равни на 5 мг, съдъращи се в една табл, то тогава препоръката 3 х 1 или 3 х 2 става равно съответно на 15 мг или 30 мг дневно. не се връзва хич дори, въпреки че в листовката на неофолика пише че до 36 мг фк дневно е безвредна. и все пак тази висока доза от 30 - 36 мг се препоръчва на активни спортисти а не на бъдещи майки. дори ние с мутациите имаме нужда от 4-5 мг дневно а не от 15 или 30 мг.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #66 -: Юли 08, 2006, 11:09:22 am »
лали, ако 0.005 гр са равни на 5 мг, съдъращи се в една табл, то тогава препоръката 3 х 1 или 3 х 2 става равно съответно на 15 мг или 30 мг дневно. не се връзва хич дори, въпреки че в листовката на неофолика пише че до 36 мг фк дневно е безвредна. и все пак тази висока доза от 30 - 36 мг се препоръчва на активни спортисти а не на бъдещи майки. дори ние с мутациите имаме нужда от 4-5 мг дневно а не от 15 или 30 мг.
И аз се зачудих.Странна работа.Моето Форте свършва след 2 дни и започвам да пия по 10 таблетки 8O от 0,4 мг.
« Отговор #67 -: Юли 15, 2006, 13:50:36 pm »
Момичета, днес сестра ми е видяла в аптека на ул. Пиротска и пазара Д. Петков Неофолик Форте. Аз и поръчах да ми купи Неофолик Мета,а в аптеката са й показали обикновената и Фортето и са и казали, че няма такава Мета и нещо не е разбрала :x Ако някой има нужда..., а аз имам и 2 блистера вкъщи излишни...