mila003, отговори на този въпрос и ще можем да ти препоръчаме специалист в София.
затова помолих да ми назовете поне един за предпочитане жена тук в София,
Частно или по ЗК?
Не лично аз, но софиянки биха могли да помогнат.
Виждам, че по някаква причина ти е особено важно да установиш всички възможности за заразяване с кондиломи, вероятно за да си отговориш на въпроса как ти си се сдобила с тях. Не съм леакр, нито мога да гадая какво точно си правила като секс /или оооколо секс/, как, с какво, за да правя предположения при теб как се е стигнало дотук. Явно все нещо си правила, че да ги имаш - не са дошли от космоса.
Не виждам какво има да се стресираш от това, че ти се дава обективна информация по зададен от теб въпрос. Наистина. Кондиломите не са нещо безобидно, нелекувани могат да доведат до сериозни последствия за здравето ти в бъдеще, вкл. да имаш и репродуктивни проблеми и други, които не искам да назовавам, че да не те стресирам още.
Моята цел не е нито да те "стресирам", нито да те "успокоявам", а да ти обясня, че имаш здравословен проблем, който не бива да подценяваш и с чието лечение трябва да се заемеш незабавно. Изобщо не е работа на който и да било лекар да те пита как си се сдобила с кондиломи, извън пряката му работа с теб. Предвид, че най-често това е полово предавана инфекция - нормално и редно е лекарят ти да те попита, дали имаш сексуален партньор, защото трябва и двамата да се лекувате, не само ти и да си препредавате инфекцията. Нормално е да те пита дори за бивши партньори, които може да си заразила, за да ги уведомиш за тази вероятност и те да вземат мерки за своето здраве. Разбира се никой не може да те задължи да го направиш последното, но лекарят е длъжен да ти го препоръча като мярка и възможна опция. Въпроси, извън този контекст - едва ли някой АГ ще седне да ти задава от любопитство към интимния ти живот.
На лекар както знаеш - всичко се казва. Ако тук не ти е удобно да описваш в детайли интимните си преживявания, което напълно разбирам - в кабинета на лекаря ги опиши. Той ще може да ти отговори вероятно, дали от едно или друго можеш да си лепнеш тази инфекция, ние не можем да гадаем. А и не би било коректно спрямо теб.