Диета при алергична болест
*Да се изключи храната,която се подозира като причина за алергията
*Храната трябва да е изцяло въглехидратна и да осигуравя необходимото количество калории за деня-около 3000 за 24 часа
*Храната да се приготвя с растителна мазнина
*Да се приемат достатъчно течности под формата на шипков чай с оглед приемането на достатъчно витамин С
*Да се използват пресни неконсервирани храни
*Храната да съдържа достатъчно витамини/С,А,В/,както калциеви и фосфорни соли
*Пълно ограничаване на алкохола,който ускорява резорбацията на хранителните алергени
Разрешени хранителни продукти
*Ориз,тестени хранителни продукти/обикновени бисквити,солети/,маслини
*Плодове-ябълки,череши,вишни,круши,сливи,диня
*Зеленчуци-картофи,моркови,зеле,чушки,домати,краставици,тиквички,кромид лук
Забранени хранителни продукти
*Месо и месни продукти
*Риба и рибни продукти,стриди,скариди,миди
*Мляко и млечни произведения-масло,сметана
*Яйца и продукти съдържащи яйца
*Екзотични подправки
*Мед
*Варива
*Консервирани месни и зеленчукови храни,храни съдържащи оцветители и ароматизатори
*Плодове-ягоди,малини,кайсии,праскови,цитрусови плодове,банани
*Ядки,шоколад