Здравейте!
Не отварям нова тема...дано авторката не ми се обиди, но се надявам нейният проблем вече да е решен.
Имам някои въпроси относно задържания фоликул...
Планирахме инсеминация с д-р Даскалов и от три дни само ми зацапва, а никога не ми се е случвало. Зацапва един ден и на другия вече си имам нормален цикъл. Ето защо това ме притесни. Отидох на преглед и се оказа задържан фоликул и то не един, а два. Единият е 2.5 см, а другият 1.5 см. Доста големи ми се виждат и страшно много се притесних и не можах да си задам въпросите на д-ра от притеснение. Смятам, че може би са глупави и елементарни въпросите ми, но се надявам да ми отговорите.
От 5 години правим опити за забременяване и през това време няколко гинеколога са ми правили фоликуметрия. Въпреки, че цикълът ми не е по учебник и имам ВНХ, никога не са ми откривали поликистоза, камо ли задържан фоликул. Винаги са ми се пукали спонтанно фоликулите.
Не мога да си обясня на какво се дължи образуването им. Да не би на това, че пия неофолик мета по три хапчета на ден? Трябваше да правя изследване - някакъв кариотип, който беше доста скъп и затова д-ра реши да сметнем, че имам генетичен проблем с обмяната на фолиева киселина и затова ми го изписа, без да сме сигурни дали имам наистина проблем. Каза, че няма да ми навреди по-високата доза. Дали има някаква връзка с образуването на задържаните фоликули?
Докторът ми изписа логест по 2 хапчета за 21 дни и каза, че от противозачатъчното те ще изчезнат. Но как? Ще се пукнат, ще ми дойде цикъла и ще ги изхвърля с него ли? А ако не стане? Как ще бъда сигурна, че са се махнали...не трябва ли да ида пак след цикъла, за да види дали са се махнали? Защото той не ме вика повече, а направо като дойде следващия цикъл да започнем фоликуметрия за инсеминацията.....
Осъзнавам, че звуча много глупаво, но съм абсолютно невежа в областта на задържаните фоликули, размера им ме стряска и също така неизвестността какво да очаквам....
Много ми е притеснено и се надявам все пак да сте разбрали нещо от поста ми и да отговорите на питанията ми.
Благодаря предварително за отговорите!