Сега, когато IgG са завишени, това говори за стара, хронична инфекция, както вече споменах. Ако са много високи, тогава има смисъл да се пие АБ, защото това значи, че инфекцията все още е активна, тогава и някой от другите показатели ще е положителен. Ако, обаче е малко над горна граница, това значи, че вече няма активна инфекция, другите титри са отрицателни. IgG е всъщност образуваните антитела срещу хламидията. Това е все едно да се изследваш за рубеола, да ти излезе IgG положително и да мислиш, че имаш рубеола. Това значи просто, че си я прекарала и имаш антитела. PCR теста се прави, за да се изключи напълно активна инфекция и да се прецени има ли нужда от антибиотик. Аз съм прекарала тази инфекция и говоря от опит. Да, лечението трябва да бъде и за двамата партньори, независимо дали на единия е отрицателен теста. При мен бяха завишени IgG, другите бяха ок. Пуснах PCR - отрицателен. Пих два пъти антибиотик, след 40 дена тест, падат, но не достатъчно. Нямах вече инфекция. Спрях с АБ, направих лапаро, махнаха ми тръбите /хидросалпинкс/, правих ин витро.