Има всякакви лекари, това че тази е била безотговорна не означава, че всички хомеопати са такива.
А как се очаква да знаем предварително, дали един "традиционен медик", дипломирал се в нормален медицински университет и увлечен по хомеопатията - ще постъпи в даден ситуация адекватно? В крайна сметка, нещата за които е обучаван традиционно този човек - често са в конфликт с хомеопатичните методи.
Аз откровено казано - не бих ползвала за детето си педиатър, който се иживява И като хомеопат, именно защото няма да мога да разчитам на обективната му преценка за дадено състояние на детето ми. Доколко същото е сериозно и кога трябва да се спре с разните гранулки, прахчета и отвари и да се направят класически лабораторни изследвания, на база на които да посетим една класическа аптека...та да не вземем от много "природност" да посетим някоя класическа болница в крайна сметка...
А и каквото и да си говорим - това което ще мине с хомеопатия, или ще се повлияе от нея уж - ще си мине и без хомеопатия и без намесата на тардиционен медик. Опрат ли нещата до истински лекар и взимането на истински мерки за нечие здраве - хомеопатията нищо няма да свърши. Хубавото е, че едва ли такива методи вредят с нещо при здрави хора и деца. Важното е да не се улисваме в тях и при сериозно състояние - да се обърнем към истински лекар все пак.
Аз да ти кажа, се нагледах за две години на "пресичане на настинка и сополи" с пръскане на "сребърна водичка" в носа и гъчене с митичния "Осцилококцинум" /който си е чист шекер де
/. При аналогични състояния при моя син - съм правила точно НИЩО! Като въпросните състояния са минавали за същото време, за което и при децата "лекувани с хомеопатични средства". Когато и при моето дете и при другите, наистина са зле нещата - и моето приема класически медикаменти и другите деца - също.
Друг особен проблем със залитанията по тази мода е, че заради нея - често деца /особено деца!!!/ биват зорлен докарани до състояние, в което става неизбежен приемът на сериозни медикаменти, АБ, та и до болнично лечение се стига.
Второто дете на братовчед ми просто си беше по-болнаво и "проблемно" от самото раждане. Майката точно като беше бременна с него, се запали по всички сега актуални "естественически моди" /в разните им направления/. Когато детето на 6 месеца се разболя тежко, заради нещо домъкнато от братчето му от ДГ и се наложи да пие АБ - майката буквално изтрещя. Нямам друга дума. Издири тук някаква специалистка-хомеопат, доволно прехвалена и се почна едно даване на пари, едни шишенца и кутийки с неизвестни субстанции, които се даваха на бебето буквално денонощно. Малкия си беше все така кекав, направи тежък рахит, хомео"патката" обаче съветваше майката вместо вит.Д - да се дват н'ам какви гранулки и прахчета, отхвърляше всички храни препоръчвани от педиатъра, изобщо...каквото каже лекарят - тя наобратно. И майката слушаше нея.
В резулатат на тези "грижи" детето опираше до АБ буквално всеки месец, два пъти влезе в болница, което въпросната "специалистка" обясняваше с факта, че веднъж даден АБ - той обезсилвал действието на хомеопатичните неща. Следователно - сега трябвало да се дават по повече, непрекъснато, че да се "постигне паритет" и веднъж като стане така - всичко цветя и рози нали...
Простата истина е, че детенце опря толкова пъти до АБ, само защото от първия симптом на заболяване, вместо да бъде заведено при педиатър - се завънеше на хомеопатката. Оттам поне 7 дни да се тъпче с каквото тя каже, та хубаво да "втаса" и като подбели вече очите от кашлици, сополи, температура дето не пада и рев - чаааак тогава при педиатъра. И педиатъра какво аджеба да направи за дете в такова състояние, ако не да предприеме лечение с "тежката артилерия". Да му бае ли?
Това продължи почти година. Няма да се спирам на причините, които доведоха до "отрезвяване" у въпросната майка, но откакто НЕ ползва вече хомеопатия - детето дори веднъж не е пило АБ.
Рахитът го пребориха, след серия специфични кръвни тестове, на база на които беше назначено лечение със съответни препарати в съответните дозировки. "Хомеопатия" е забранена дума в дома на братовчед ми вече, но се чудя дали си заслужава чак такава цена, за да достигнеш до изводи, които вече някой друг е направил...