Благодаря за мненията, момичета и извинете за късния отговор!
Сега по ред на постъпилите предложения.
Хомеопатия: До сега не съм получила убедително за скептик като мен доказателство, че в тая работа има смисъл. По насотяване на близки пробвах и боаронска, и класическа и на Хийл с един и същ ефект- никакъв.
Нервна майка:не мисля, че съм нервна, просто понякога съм угрижена, но странното е, че избилиците на истерия възникват точно когато съм най-спокойна и ведра.
Хранене: Мисля, че го храня здравословно, доколкото ми е възможно. Яде само домашно приготвена храна, с малко сол, предимно зеленчукови манджи и супи, рядко месо, защото не го обича много. Плодове също хапва, предимно сезонни, като винаги ги разделям от другите хранения с поне час. Храни с консерванти, много сол, мазнини или захар изобщо никога не е ял. Който ме познава знае, че съм направо нацист в това отношение- никакви солети, вафли, зрънчовци, бисквити и пр. Ако иска бисквити му правя домашни, също и соленки, които оформям като солети, но с много малко сол.
Още нещо: Не събирираме точки за детска градина и затова,а и поради факта, че работя на граждански договор, ежедневно прекарва в игри и разходки на открито поне по 4 часа, включително и през зимата.Всяка събота или неделя е на планина. Вече ходи по 6-7км. без мрънкане.
Знам, че е някаква фаза, но на моменти се плаша.По принцип е ведър, спокоен, дружелюбен, но хванат ли го бесовете, а това става изневидалица и почти винаги без повод, може да стане наистина страшно. Преди дни: Отиваме в Борисовата. Слизаме на "Алея Яворов", за да минем през гората.По пътя си говорим как ще си намерим пръчки в гората и може да метем листата. В момента, в който слизаме от тролея започва неистов рев с вой и сълзи, че не искал през гората. Започва да се влачи по земята и да увеличава децибелите до степен, в която всичко живо в радиус от 200м. започва да се обръща да види какво го правят това дате!Аз, както най-често правя, го игнорирам и решавам, че ще демонстрирам, че това поведение не е продуктивно. Е, на 40-тата минута не издържах и креснах!
Или днес: Тръгваме да излизаме. Решава, че ще си вземе една кола и пита може ли. Казвам му, че може. След две секунди той я хвърля в кутията, в която си държи колите и измъква от там един мотор и заявява, че ще го вземе него. Казвам "Добре. Вземи го и да тръгваме!" и в този момент започва бесен рев, че си бил искал колата!
Знам, че принципно, плачът при децата е начин да изкарат всичко, с което не могат да се справят и поводът е винаги незначителен, но зад него винаги стои сериозна причина, но просто не успявам да я видя. Ако ходеше на ДГ или го гледаше някой друг, щях да си помисля, че там преживява нещо, ама той е с мен 5 дни в седмицата, а в два с баба си!
И така...Ще се радвам на още мнения и предложения!