Pesheck, и при Стефан това е единия от големите проблеми, че ако не му се получи нещото от първия път или не го е направил перфектно според него и драмата е голяма, следва тръшкане мрънкане викане по нещото, че е глупаво и така. Успокоявам, казвам, че на мен ми харесва, но той си знае неговото - грозно е, глупаво е.... Обяснявам, че трябва да се упражнява и така ще става все по добре, но не и не, не му влиза това в главата или по скоро като се ядоса и не иска да приеме това което му казвам.
Умен е, помни неща които не бих си и помислила, че ги е запомнил, защото като им чета нещо той блуждае по картинките, но примерно оня ден им четох за устройството на ухото от детската енциклопедия и вчера му чистя ушите и той ми казва, "мамо, внимавай, не бъркай дълбоко, че да не ми спукаш тъпанчето".
Гане, не ме притеснява, че казва че ни мрази, всеки си има такива моменти, но при него има твърде много гняв. Много се ядосва ако не е първи, като той решава, че се състезава с някого от нас, обикновено с Елена и ако не успее, я обявява за лоша. За обличане, за хранене, за излизане от вкъщи и аз винаги казвам, "няма състезание, не е важно кой е първи", но той си знае неговото. Знам, че му е много вътрешно от факта, че е роден втори. Веднъж беше стигнал до там да ме убеждава, че съм го родила първи, а Ели е втора.
barbaron0708, периодите са си периоди, но за разлика при сестра му която редува добри с лоши, при него се редуват лоши с по-лоши.
В детската имат психоложка и ще взема да поговоря първо с нея, и ако тя се усъмни в нещо, ще търся и друг специалист. Иначе в детската градина, няма чак такива истерии. Палав е стои наказан от време на време, но не повече от средно статистическото дете от групата, не бие децата, помага да прибират играчките, сервирал на другите деца, изобщо си ми го хвалят от време на време - в смисъл нищо тревожно. Но в къщи е способен да сътвори мъничък ад когато пожелае...
Пак се олях, отивам да чета в темата за успокоение на нервите
- не, че съм ядосана.