Мише, Стеф, сърдечно благодаря за рецептата на карфиолената салата! Ще я направя още довечера!
За днес
Постен есенен гювеч
( ето и рецепта )
В кален дълбок съд редите следните зеленчуци:
- лук (2-3 глави - суров )
- патлаждан ( по-добре от белия, че е по-вкусен, но може и обикновен ) - 3-4 малки крехки патладжана , нарязани на кубчета ( сурови, без да ги белите, ръсите със сол и чакате да се махне горчивката )
- 3-4 картофа ( сурови, обелени, нарязани на кубчета )
- 4-5 печени, обелени и нарязани чушки ( червени или зелени )
- зелен фасул на око( леко задушен )
- 3-4 домата ( сурови, обелени и нарязани на кубчета )
- няколко бами - сурови
- няколко скалидки чесън ( нарязани на ситно)
- сол, черен пипер
- около половин чаша зехтин
- малко вода ( на око )
Затваряте глинения съд и мятате във фурната за около 1 час...
Да ви е сладко!