Тед, как ги правиш тези тиквички с ориз, би ли споделила? Обожавам тиквички...
Много лесно е.
Първо запържвам в тенджерка глава лук.После добавям нарязаните на големи кубчета тиквички и ги задушавам.
Наръсвам с лъжичка червен пипер и сол на вкус и заливам с вода(колкото да се покрият и малко отгоре).
Като омекнат прибавям 1/2 чашка ориз, и като се свари е готово.
Благодаря ти за отговора, чак сега го виждам!
Предполагам, че лукът може да е и пресен, и стар, нали? А тиквичките не се белят предварително сигурно? Непременно ще пробвам рецептата ти, звучи апетитно!
Аз пак забравих да се отчитам...
Снощи - таратор, хек пане, пресни пържени картофи, череши.
Тази вечер - чушка бюрек, шопска салата, пилешки бутчета с гарнитура печени пресни надупени картофчета, а за десерт - кисело мляко с плодове.