Агнешко на фурна, залена салата, таратор
моята рецепта за
Агнешко на фурна е:
1 агнешка плешка / или каквото месо имам/
в купичка:
50 -70 мл зехтин / може масло или олио - но със зехтин ми харесва най-много/
1 чл сол
1 чл. червен пипер
1 чл. черен пипер
1-2 чл. Джоджен
- със сместа намазвам добре месото от всички страни
- слагам го в дълбока тава, наливам вода до 1/3 от месото.
- слагам на тавата алум. фолио
Пека на 200 градуса 15-20 мин и след това на 120 градуса - 3 часа.
Махам фолиото и пека още 1 час на 200 градуса, като периодично заливам месото със соса. / на 10 минути/
Готово е когато се е образувала коричка и соса е останал на мазнина
Месото трябва да пада само от костта при сервиране