Конкили с бекон и моцарелаза 250гр. конкили / 3-4 порции/:
Доматен сос:4-5 скилидки чесън се запържват в 2-3 сл зехтин, добавя се 1 буркан домати /цели, намачкани леко / + черен пипер, щипка чили, 1/3 чл риган, 4-5 листа босилек - ври 15 мин. на тих огън
Плънка:1-2 сл зехтин + 2-3 ск. чесън , добавя се:
300 бекон на кубчета
100 шпек на кубчета , пържи се до леко зачервяване
отцежда се от мазнината, добавят се 10 нарязани маслини, 4-5 листа босилек
125 гр прясна моцарела - на кубчета
Сос Бешамел:20 гр. масло + 1 сл. брашно се запържват , добавя се
250мл пр. мляко + сол, черен пипер, малка щипка инд. орехче
Конкилите се варят 1/2 от посоченото на пакета време / моите бяха за 14 мин., варих ги 7 мин/
В тава: доматения сос , върху него се поставят Конкили пълни с:
- 1 сл плънка , отгоре по
- 1 сл сос Бешамел
Моцарела за пици /200-250гр./ нарязана на тънки парчета се нарежда върху всяка Конкила.
Пече се 35-40 мин на 200 градуса. Изважда се от фурната, консумира се след 15 мин.