Бубулина ето рецептата ми за:
Пиле с ориз басмати и фъстъци - на тиган Ориз Басмати - сварен / може и от предния ден/
/1:1,5 вода, ври на много слаб огън с капак за 15 мин./
Шепа сурови фъстъци
Пиле - бонфиле на парченца /около 300 гр/ , овкусено със сол, черен пишер и мащерка
малка глава лук - на жулиени
1 морков - на жулиени
В тиган: 3-4 сл зехтин + фъстъците - запържват се / за 3-4 мин/- махат се
/ много бързо изгарят - трябва да се проверяват често/
В мазнината се запържва месото - вади се
В същата мазнина се запържват зеленчуците, добава се сварения ориз, след 2-3 мин и пилето, добавя се сол, черен пипер.
Сервира се: в чиния се слага пилето с ориз и зеленчуци , отгоре се поръсва със запържените фъстъци.
Обичам го и с канапе от накъсана на едри парчета и овкусена зелена салата Айсберг и поръсено с чили / едро смяно/
Днес - Телешко с бамя и картофи - ядене