Мисля, че гинекологът ти назначава съответните изследвания, после ти казва да се обърнеш към клиника, където ти оправят документите и ги изпращат към касата, откъдето идва потвърждение. Моята процедура в Германия я финансирахме сами, но ще питам близка приятелка, която прави ин витро. Междувременно може да се включат и други момичета.
За Бон май съм чувала хубави неща, но трябва да поразровя. Малко ти е далече. Ще погледна и за твоя град. Има аналогичен немски форум, но като не знаеш езика, ще ти е трудно да се ориентираш там.
Да, и ние правихме едно инсе, защото мъжът ми настояваше. И ние сме с мъжки фактор и беше напълно безсмислено.
Според мен добрите клиники в Бг в никакъв случай не са по-назад от немските по отношение на лекари, апаратура и т.н. Имам две процедури в две различни държави, едната от които Германия. Другата не в Бг обаче. Ориентирам се по това, което чета из форума почти 6 г. вече. За мен логистичната страна на нещата надделя. Не можех да си представя да си взема цялата отпуска за една-единствена процедура. Ами, ако излезе неуспешна?! Не мога да ти кажа как да постъпиш. Сама ще решиш, но за мен нещата стояха по този начин. Ако проблемът е "само" мъжки фактор, той е лесно разрешим с икси (освен ако морфологията не е много зле, тогава е малко по-трудно).
Направи си опита в Бг, който си планирала, а през това време събирай инфо. Ще ти помогна, другите също доколкото могат. И ще прецениш след това.