Не знам какво да ви кажа, понеже всички ми скочихте все едно аз съм си го измислила. Що не направихте забежка на Вени като каза за сиренето? Всички знаете много добре, че всеки лекар казва да ядеш препечена филийка със сирене. Или сега и това си измислям? Аз не си спомням случай да са била с разстройство и педиатърката да не е казала на баба ми да дава препечена филийка без масло с обезсолено сирене. Това си беше стандартно, сега как реагирахте все едно не го знаете. По-млечен продукт от това, освен самото мляко ако има, здраве му кажи.
Между другото, понеже пак аз не съм добре, ше ви кажа, че те дори отрекоха специалните диети след стомашно чревен вирус, но тук чета че ги препоръчват и всички си ги спазвате, дори по седмици понякога. Ми това е отречено вече, до сега не съм казвала нищо по въпроса, но е истина, че това са остарели вярвания. И го отрекоха не защото няма разлика, а защото точно обратното е вярно - децата се възстановяват по-бързо, ако в диетата им има месо и въобще всичко балансирано, а не както до сега казваха да карат нам колко си време на ориз и картофи. Аз съм наясно, че никой тук не иска и да чуе, затова до сега не съм го писала, но не е трудно да се провери, ако на мен не ми вярвате. За млякото - хората са разбрали, че не е всичко млечно, а е самото мляко и то само при малък процент от хората, не при всички. Сирене ( в Бъгария също го дават) и кисело мялко няма проблем да се ядат.
Не знам колко от вас са дали кисело мляко по време на острата фаза на разстройството, че спорят, че не е вярно, но аз винаги давам. Всъщност на Андреа съм давала дори прясно мляко, защото нищо не пи цял ден и накрая клекнах и дадох за да не ситгнем до системи и се оказа, че явно тя не е от тези чувствителните към мляко, защото не и повлия зле. Така че вече нищо не спирам за нея и разлика няма. Поне при моите. В статията,която дадох изрично пише, че това е при много малка част от хроата и без това.
Така че дори и от собствен опит знам, че това което пиша е вярно. То стана като темата с пиенето на студено, климатиците, антибиотиците и всичко друго, което е различно за там. Щом не сме го виждали, не е така и толкоз. Ок, не ми вярвате, ваша си работа. Аз го пиша, защото вярвам, че ще помогне,а и за себе си знам че когато пиша такива неща, никога не си пиша ей така каквото ми хрумне, да си чешам пръстите. Нито си пиша, защото искам да ви е зле.