Малко съм разочарована, карат като на конвейр, никакъв индивидуален подход. Сега си чакам следващият месец часа при д-р Стаменов, записан от преди година и половина, и все още не съм си подредила план в главата.
а, при Стаменов щото конвейер няма
интересно, как познавате, че няма индивидуален подход и ви карат като на конвейер? по какво? не се заяждам, наистина искам да разбера от какво оставате с такива впечатления?
всеки лекар си има предпочитана методика. д-р Владимиров ползва т.н. протокол Маркес, разработка на прочутата барселонска клиника Институто Маркес, при жени с ИЯР. аз също съм била с такъв протокол.
при д-р Стаменов, доколкото чувам, прилагат друга методика. Лека стимулация (т.н. ЕЦ), вадене на по 1 яйцеклетка, оплождане и замразяване (за deizi_83 да обърна внимание, че не се замразяват яйцеклетки, а ембриони, защото с яйцеклетките все още преживяемостта при размразяване е много по-малка!), след което връщат накуп няколко размразени ембриона. и това го прави също така масово.
всеки си се е доверил на някаква методика и с нея работи. има си протоколи, думата не е случайна. въпрос на виждане и практика на лекаря е да избере протокол, но не си мислете, че протокола го кроят и мислят на момента точно по вашите мерки като рокля. нещата отдавна са измислени.
та как решавате, че проблемът не е във вашите яйцеклетки, а в липсата на индивидуален подход към лечението ви?
истината е, че ако имахме възможност да не зависим от парите и да опитваме до безкрайност с инвитро - все някога ще стане, независимо от метода и от лекаря.