0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
jam, имаме прекрасни условия за всички видове туризъм - морски, планински, балнео, културен.
Имаме Доне, ама се разпиляваме толкова години с глупости, вместо да се бачка ударно именно в посока развитие на България като туристическа дестинация. Като ГЛАВЕН приоритет, не така между другото. И каквото се "прави" в сфера туризъм - да е основно в съсипване с бетон на природни дадености, които са привлекателните за платежоспособни туристи, това да се допуска заради далаверките пак на "батко и братко", да бъдем евтина дестинацийка за тий-купони и пиянстване на келешите от държави, в които те не могат да се охакат и въргалят по улиците без последствия и... това ни е "туризма". Та всички, дето имаме поне средни доходи - бягаме на почивка по съседни държави, че е по-човешка обстановката поне. Ама не бе...то правителството нямало нищо общо с тези неща.  :lol:

Права е Джам - нямаме и не сме имали ресурси никога, които да ни дават някакво предимство и независимост поне през последните 200 години в условитя на съвременната глобална икономика. Обаче незнайно защо - все напъните ни са в посока всякаш имаме подобни рсурси. 8O То са енергийни проекти, "голям шлем", грандомании колкото щеш...и все в блатото ни запращат същите.

Мегдан за туризъм - морски, зимен, културен, балнео - имаме колкото щем. Искат се само няколко неща, че това да го направим успешно и за разлика от всичко друго - може да е относително бързо. Перфектно законодателство и регулации в тази област, никакво допускане на безобразия, далверки, шуробаджанащина, яко наливане на пари в реклама, ама яка реклама по всички флангове и за 5 години - ще дръпнем напред от този ресор само. Земеделието дето толкова слюнка хвърчи по темата. Ние сме с малка територия и не можем, ако ще да си откъснем главите - да докараме производство в обем и с качество конкурентни на други страни от ЕС. Можем да правим само свръхкачество /БИО/ и скъпо и да играем на този пазар. Другото са илюзии...

Имаме /и то Господ го дал/ - минерални извори с води годни за бутилиране. Бутилираме, пием си тука и какво изнасяме и къде? Мижава история, а бихме могли и от това да правим пари. Ама не - не правим.

Имаме и кадрите и изгодните за чуждестранните инвеститори условия, тук да се изградят фабрики за "изнесени производства" на големи чуждестранни компании. Автомобилни части ли ще са, други чаркове за друго ли ще са, битова техника ли ще е...не. Няма политика и за това. Шивачки робуват по южна България, денонощно шиейки за по 200-300лв., дето не им ги и дават. Ми що някой не потърси контакт с "Адидас", "Найк" или друг концерн от подобен ранг и не му предложи примамливи условия да разкрие производство у нас. Щото някак като си купя "Адидас" от МОЛ-а за нескромна сума и на етикета пише Тайван, или Бангладеш - изобщо не мисля, че те там просто имат по-квалифицирани кадри, или чааак толкова по-добри условия предоставят на тази компания за работа. Ама ми е разбираемо, че не шефовете на "Адидас" ще търсят Бойко, ми някой от неговите подопечни бива да потърси шефовете на "Адидас" и да преговаря, че да се направи тук нещо взаимноизгодно. Ма то тая работа - не е кЪт оная работа нали... Там се иска мозък и напън, не да крадеш и да връткаш далаверки и "да работиш обслужване на частни интереси", заради които именно си издигнат на този пост и ще го заемаш точно докато ги обслужваш. А спреш - а си в преразход /буквално/, ако си по-дребна рибка - пак добре, поне ще оживееш.

Пътищата трябва да си направим. Много важно е това - и за туризъм и за превозваческия бизнес. Нека се наливат пари в тях, за мен е смислено и переспективно за всички ни това, ама да не се крадат!!! Да се инвестират наистина - прозрачно и коректно, а сега не е така и това не е тайна.

Не е вярно, че държавата ни ни няма опции за развитие. Видно е, дори само от изброеното по-горе, а то все пак е набързо и на "прима виста". Освен това - аз хич не съм най-умната и разбираща в България, ама щом и на мен ми идва наум - показателно е някак си. Тъпото е, че развитие не се търси в тези посоки, или по-скоро - не се търси никак.

Един пример за "културен туризъм" у нас. През януари 2011 отиваме да видим светилището в Сатросел. Ами...аз изпаднах в потрес, честно ви казвам. И не беше да са го изкопали онзи ден, та затова да гледам външно оформелние от сковани чамови дъски /известни по селата като подпалки за печка/ и заслони от оранжериен найлон, че вътре да е сухо... 8O Така ли се привличат туристи бе джанъм?!!! Имаше трима японци горките...ми на тези хора нямаше кой да им разкаже на английски поне какво е това тук и пр. Някаква местна, злобна мома "онли" на български рецитираше някакъв заучен текст и дори ми се скара, че не съм пазела тихо докато говори щото аз самоотвержено опитвах да превеждам на любознателните японци... :lol: :oops:
Два въпроса по този казус?
1. Колко би струвало тази забележителност, да се преведе във вид подходящ за посещение на туристи от цял свят?
2. Колко разход биха били заплатите на 2-ма, или 4-ма души, годни да правят презентации пред индивидуални туристи на поне два езика?
Трети допълнителен въпрос - при изпълнени т.1 и 2 - дали няма да има доволни туристи, благодарение на което да идват още и още туристи на това място?
Всичко в нашия "туристически бизнес" засега е във вида на описания по-горе пример. Ама вместо да се прави реалното, възможното, това което все пак ще сработи...ние правим референдум за АЕЦ за 20 млн.


ОбачИ видиш ли ти - то това не е проблем задаван от централната власт, то за т'ва са виновни редовите граждани като мен. М'да. Баш така ще да е...


НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

vaci, с новия министър на финансите може :)
Какъв позитивен оптимизъм  :D
Аз пък харесвам министъра на кОлтурата и министъра на спорта  :D
А на спорта и аз съм му фен, ето му екстремна ситуация :). Да видим как ще му се отразят политическите вълни.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Може ли да се гарантира запазването му.

трябва народното събрание да промени закона за БНБ.
народното събрание се разпуска до изборите.

а и защо би го направило?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Жбрул, явно не си ходила из стари църкви скоро...Точно оня ден, майка ми разказваше за една...ма ми изкокна името :oops: /дето иконописите са и на възраст повече от някои държави и в тях, биха си прерязали вените да ги имат/, в потресаващо състояние...

П.П.малко офтопик...Гледам, че си лайкнала куклите на Мимка и неволно се запитах, как ли щеше да се чувстваш със Сатанаил х3  :lol: :lol:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Цитат
Земеделието дето толкова слюнка хвърчи по темата. Ние сме с малка територия и не можем, ако ще да си откъснем главите - да докараме производство в обем и с качество конкурентни на други страни от ЕС. Можем да правим само свръхкачество /БИО/ и скъпо и да играем на този пазар. Другото са илюзии...
ААААААА, Жбрул не мое . Другарката Меглена Кунева тире Пръмова 'найш ли как ни е издокарала с квотите? Има чисто български така да се каже, които са с квота нула кг. за износ. Такива процентови квоти ни е зашила, чеее.... от где субсидии,няма квоти - няма субсидии дам ще пустее земята и не от мързел.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Джам, НР няма, но пазарите друго могат да решат, и ти го каза, не сме остров.

Жбрул, коментарът ти ми напомни за сцени от сериала "Столичани в повече" :)

Бубулина, те тези в добро състояние отдавна са продадени.
« Последна редакция: Март 12, 2013, 23:19:31 pm от vaci »


*
Жбрул, явно не си ходила из стари църкви скоро...Точно оня ден, майка ми разказваше за една...ма ми изкокна името :oops: /дето иконописите са и на възраст повече от някои държави и в тях, биха си прерязали вените да ги имат/, в потресаващо състояние...
Аз пък ви каня в църква с тапети .... то и това не е за изпускане. 40-годишния дЕдо Николай д'ет я издокара. К'во Ша са занимава с реставрации и рисунки, то това да не е мандра в тая криза. Аха,аха и тока да спрат на тапетната църква.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Жбрул, явно не си ходила из стари църкви скоро...Точно оня ден, майка ми разказваше за една...ма ми изкокна името :oops: /дето иконописите са и на възраст повече от някои държави и в тях, биха си прерязали вените да ги имат/, в потресаващо състояние...
Аз пък ви каня в църква с тапети .... то и това не е за изпускане. 40-годишния дЕдо Николай д'ет я издокара. К'во Ша са занимава с реставрации и рисунки, то това да не е мандра в тая криза. Аха,аха и тока да спрат на тапетната църква.
ми кУ беше успял да продаде часовника, сигурно след тока и тапетите щеше да оправи...дЕдо ти Николай  8)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
А, няма той горд с тях, скоро ги налепи. Да беше сложил по-Убава цена, не миряните пак да плащат... мижи да те лажем
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Бубулина, ходила съм и по стари църкви... За съжаление - ходила съм и твърде много по чужбина, та да знам там един камък /със спорен произход/, как буквално е поставен под кристален похлупак, с двама души персонална охрана и как билетче да го видиш - трЕбе да си купиш по нета поне месец по-рано. Поне.
И как в Старосел по античните стъпала на светилището - беше застлана една "пътека". Пътека - имам предвид онова нещо, което всички навремето имахме по коридорите на жилищата си върху мозайката.  :lol: Вероятно въпросното изделие беше дошло в излишък на някой служител на обекта, който наскоро е правил ремонт у тях си... Беше поставено с цел някой да не се хлъзне по стълбите, понеже импровизираният заслон над тях - все пак пускаше водица. /ще опитам да кача снимки на "обекта" по-късно, само да видя на кой комп са ми/

Боби, колкото и да ми подскачаш по темата с "пълната забрана", както подскачаше и преди няколко месеца - фактите у нас понастоящем са точно такива каквито аз ти казах, че ще бъдат, а не каквито на теб ти се присънваха отвъд океана. ;) Изобщо няма значение какви "морални философии" ще си развиваме с теб по тази тема и година още, същественото е САМО, че от тази глупост - пострада реално бизнеса на хората. Немалко хора. И те сега са без препитание. Толкова. А правителство, което се е***а с бизнеса на хората и тяхното оцеляване, във време на глобална криза, че да прави фелацио на ЕС с надеждата да не бъде дъвкано за кражбите и некадърността си по отношение на реформи, за които е поело ангажимент и то важни реформи /не цигарени/...заслужава доста по-кофти отношение от това, което получава сега. Щото...това с цигарите да им беше фала само - с мед да ги намажеш. ;) Ама те по ред други въпроси - пак така неадекватно постъпиха. Но не - няма шанс да ти посоча за какво са недоволни хората у нас. Вече не се съмнявам грам в това. Няма и да опитвам повече.

П.П. Бубе ми "лайквам" ги най-редовно, като са само на снимка я колко са сладкииии  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
А, няма той горд с тях, скоро ги налепи. Да беше сложил по-Убава цена, не миряните пак да плащат... мижи да те лажем
Те миряните си връзват гащите със сезал, ще плащат 10 бона за 8 годишен часовник... osi_2 Тоя или се помисли за Елвис Пресли, или по-скоро "аз продавам, ма вие не купувайте"  :wink:
Жбрул, аз в кръчма зимата не съм влизала, няма и да вляза. Всичко вече в къщи се впиянчваме  :D
Имам приятел, инженер в метрото, който твърди /но все пак, инфото е непотвърдено/, че къртицата като е копала под Сердика, на такива неща е налитала, че ако от ЮНЕСКО бяха видяли, щяха да се захващат за сърцата....
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Жбрул, аз в кръчма зимата не съм влизала, няма и да вляза. Всичко вече в къщи се впиянчваме  :D
И аз така, само в краен случай. Ама вече се стопли времето и ще наваксваме ;)
*
Външните снимки са ми на стария лаптоп, а той в момента е на ремонт. Но и следващият кадър мисля е достатъчно "илюстративен" за какво говорех по-горе по повод "родния турзиъм".
« Последна редакция: Март 12, 2013, 23:54:00 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Имам приятел, инженер в метрото, който твърди /но все пак, инфото е непотвърдено/, че къртицата като е копала под Сердика, на такива неща е налитала, че ако от ЮНЕСКО бяха видяли, щяха да се захващат за сърцата....
В Америка 100-годишен камък за музеен експонат с историческа стойност ще обявят, туристи ще привлекат, ще го маркетират, а ние ... на тепсия имаме всичко и пак не можем.

Жбрул, това горе камера или лампа е, не се види добре.
« Последна редакция: Март 12, 2013, 23:56:58 pm от vaci »


*
Жбрул, това горе камера или лампа е, не се види добре.
Това горе е лампа, кабелът на която е "изолиран" с изолирбант но доста по-ниско долу - т.е. всяко дете може да се лепне баш там. Не знам дали го имам снимано това точно. Необработените дървесни стволове на заден план - служат за укрепване на купола на светилището. Те от своя страна са "укрепени" в тази си позиция - с една напречно закована дъсчица, /която се вижда зад гърби ми в най-дясно/... и на честна дума. Това върху което съм стъпила е парче безформен брезент /като от покривало за камион/, вероятно пак дарение от някой местен жител на когото вече не било потребно.

Като си прибера другия лаптоп - обещавам да кача каквито имам външни кадри от обекта, дори да не сме на тази тема вече, да видите че нито се шегувам, нито си измислям нещо.  :?

« Последна редакция: Март 13, 2013, 00:16:04 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!

И аз така, само в краен случай. Ама вече се стопли времето и ще наваксваме ;)
Така, така  :D Не знам обаче има ли ефект това върху бизнеса, всъщност подозирам... :wink:

В Америка 100-годишен камък за музеен експонат с историческа стойност ще обявят, туристи ще привлекат, ще го маркетират, а ние ... на тепсия имаме всичко и пак не можем.

Жбрул, това горе камера или лампа е, не се види добре.
Хората вземат скали, па за резерват ги обявят...Аз обожавам нос Калиакра,нещо ми става като ходя там, съвсем откровено...Чувствам се особено...Пък и е комбинация от историческо и природно наследство. Ама само ние си я знаем и то, може би нашето поколение...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
А правителство, което се е***а с бизнеса на хората и тяхното оцеляване, във време на глобална криза, че да прави фелацио на ЕС с надеждата да не бъде дъвкано за кражбите и некадърността си по отношение на реформи, за които е поело ангажимент и то важни реформи /не цигарени/...заслужава доста по-кофти отношение от това, което получава сега.Щото...това с цигарите да им беше фала само - с мед да ги намажеш. ;) Ама те по ред други въпроси - пак така неадекватно постъпиха.
Халал да са ви следващите :-).

 
Цитат
Но не - няма шанс да ти посоча за какво са недоволни хората у нас. Вече не се съмнявам грам в това. Няма и да опитвам повече.
И по-добре, понеже аз въобще и не съм задавала въпрос защо са недоволни. На мен ми е ясно защо са недоволни.


  
*
Ххахах Боби, наистина ме развесели  в момента! Ми кои "следващи" да си на халал? Те пак ще са сегашните. Обаче според теб е крайно идиотско да се протестира, че не ги щем тези ОТНОВО и да правят ВСЕ СЪЩОТО. То ни така ни иначе егати. Не искаме формални избори - лошо. Гласуваме все пак на формални избори - пак лошо, пак ние сме си били виновни... Не протестираме - лошо. Протестираме - пак лошо, понеже то не се протестирало така, а онака...

То не е номерът да знаеш ти, аз и който и да било какво не е наред някъде, ами да се предложат някакви решения, че да се оправи. Иначе "специалисти по какво, как и къде не е наред не само у нас, а и по света" - колкото щеш. И?

Аз със сигурност НЕ "откривам топлата вода и пържените кюфтета", нито в тази тема, нито по принцип. Наред с критиките и констатациите си обаче - винаги се стремя да "предложа" и някакво решение, вариант за изход от ситуация която дъвчем. По същия начин - търся решения и в реалния си живот, извън този форум. Не да седя кисело и да констатирам "мъдро" кое и как не било наред и да чакам някой да слезе от небето, та ако може да ми го нареди и да потече мед и масло и айде...земен рай. ;)

Безкарйно ми писна обаче от едно. И правителствата ни и хора, които не живеят моя живот, в моята ситуация тук - да ми обясняват как то не било зле, ами само на мен така ми се струвало. Вече почти 20-ина години халюцинирам значи. То е добре, става все по-добре, пък на мен пусто - просто ми се струва, че е баш обратното. Айде само аз да съм с тези "халюцинации" - ще ми изпишат хапове, ще си ги пия и ще ми мине. Ама като сме над 6 милиона с подобни "зловредни халюцинации" - толкУ "Прозак" - няма кой да ни изпише, да не говорим че НЗОК в никакъв случай няма да ни го заплати и ей на - пак дертове. :lol:

От вчера като те чета, интерпретираш ситуацията у нас по един такъв начин нелеп... Като например аз да интерпретирам борбата за граждански права на чернокожите в САЩ по следния начин: Ми те тези нали са протестирали конкретно за места "по избор" в автобусите и свободен достъп до кое да е заведение - питейно и учебно. Ми значи, ако освен тези формални искания са имали и милион други, касаещи цялостно отношение и държавни политики спрямо тях - те не са знаели какво всъщност искат. И още си имате проблеми с тях, точно защото много от исканията им отпреди 50-ина години са били неглижирани, замазани, потушени с формални закони и правила, а сегрегацията си е все така реална и повсеместна. При все, че вече имате цветнокож президент със звучното презиме Хюсеин и то втори мандат.

Което доказва само едно - некоректните отношения между гражданите и управляващите ги - не водят до нищо добро. Ни у вас, ни у нас, ни на Марс...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Значи Жбрул, на мен не ми се спори повече. Казах ти какво мисля, не го мисля само аз, много хора, които живеят там го мислят, не виждам какво друго можем да се убедим. Очевидно, че и много хора мислят пък като теб. Няма лошо, просто аз смятам, че тези които мислите така в момента не правите услуга нито на България, нито на самите себе си. Ти мислиш обратното. Кое е ще се види след време. При всяко положение различията ни НЕ СА дали има неща които не са наред, така че не разбирам защо продължаваш да ми го обясняваш. Писнало ти да ти казват - не знам, аз не съм ти казвала подобно нещо.


  
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Я, имало и хубави новини http://www.monitor.bg/article?id=376650