0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Жбрул,моят проблем лично с твоето мнение идва от там (извини ме, не зъм изчела всяко редче, но общото схванах), че ти определи тази постъпка като че за нея си искало кураж и я сравни с хората по турско робство, които не си давали децата на турците и не се поробвали.  После говориш за инстинкта за самосъхранение. Ами въпреки този инстинкт за самосъхранение, хора непрекъснато се самоубиват, докарани от отчаяние от нещо. Не защото са смели, а защото ги е страх да продължават да живеят по някакъв начин.
Боби, сравнявам единствено самоубийството, като "акт за отстояване на кауза/идея" по принцип и казвам, че в исторически план - това не е прецедент. Начинът по който умираш и каузата за която го правиш - нямат значение за мен лично в ТОЗИ контекст. Едни откровено самоубили се хора - са герои в нашите очи, защото приемаме за важни и значими каузите, за които са отишли на сигурна смърт, или са избрали смъртта пред нещо друго. И те СА значими каузи разбира се.

В случая на Пламен - каузата на сегашните протести не може и до момента да бъде точно и ясно дефинирана. Което не значи, че кауза - няма, а че поради характера на сегашните вълнения - няма кой да я и "изговори" еднолично, от името на всички недоволни по улиците. Оттам е трудно за всеки /вкл. и за мен/ да си отговори на въпроса - за каква "кауза" аджеба този човек умря.
Това е спецификата на сегашната ситуация, ако мога така да се изразя. Вероятно този човек за себе си - е дефинирал точно и ясно каква му е каузата и си е преценил, че подобен краен акт си "струва" в името на същата. Аз също не мисля, че крайният му замисъл е бил да си отиде от този свят, виждам, че и мнението на приятелите му е такова. Че е поел огромен риск да се самозапали, за да предизвика обществена реакция с това, заради някакви свои убеждения - не е нещо което разбирам, не е и нещо което осъждам.

В края на краищата, АКО допуснем, че Пламен не е искал да умира, а просто да направи нещо крайно, за да постигне обществен отзвук, обаче "сметката се е объркала" - дори не можем да говорим, че той е самоубиец и крайната му цел е била "да изгори, за да свети" дето има един лаф. Можем да кажем, че е поел огромен /и за мен глупав риск/ в името на свои убеждения, което му костваше живота.

Аз нямам несъгласие с мненията ви относно самоубийствата изобщо, а само казвам, че за ТОЗИ точно случай - е твърде рано, твърде малко реална информация има, твърде опростенческо е да се каже: "Ми някъФ си там се самоубил, какво толкова...". Понеже точно тази смърт е "в контекст". Включително в този, който ти споменаваш, а именно: "После говориш за инстинкта за самосъхранение. Ами въпреки този инстинкт за самосъхранение, хора непрекъснато се самоубиват, докарани от отчаяние от нещо. Не защото са смели, а защото ги е страх да продължават да живеят по някакъв начин."
Поне от това, което до момента се знае за Пламен - той не е постъпил по този начин "от страх да продължи да живее по някакъв начин". Не е умирал от глад, не е имал тежко заболяване, не е имал психично заболяване, не е бил зависим от каквито и да било опиати... Пак повтарям - от това, което се знае засега. Може и друго да изплува по-нататък, не го изключвам, моите мисли са на база известното до момента.
След като не е акт на лично отчаяние и "бягство" от лични проблеми, проява на безсилие да продължиш да живееш...аз поне допускам мотив, който е извън моите разбирания за света и живота. Аз не съм способна да направя такова нещо за каквато и да било там кауза, има хора които обаче са. И да - мисля, че се иска кураж да поемеш риск за живота си, дори да смяташ че е контролиран риск /а то се оказа, че не е накрая/, само и само да обявиш/защитиш каузата в която вярваш по подобен фрапантен начин.

Считам в крайна сметка, че Пламен все пак постигна ефекта, който е търсил, но съжалявам, че този ефект - струваше живота на един млад мъж. Много съжалявам, не одобрявам подобни крайни действия, няма нещо на този свят което за мен да си заслужава да се постъпи така... За себе си просто - опитвам да огледам ситуацията от всички страни и с всичките й аргументи, без да се огранича в това какво аз лично бих и не бих направила, кое ми е приемливо, кое не е. Това е всичко.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Джулия, те децата ти и порно няма да гледат, ако зависи от тебе, ама не зависи  :wink:
Хората имат нужда от герой. Винаги е било така. Националните ни герои са достатъчен показател за това. Дали е хубаво да се героизира/идеализира някой, който си е драснал клечката...това е спорно, от гледна точка на здравия разум. От романтично/патриотична гледна точка, нещата не са толкова странни. Не виждам и защо наскачахте толкова, с паралела от турско време. Нали сме били българи? Същият народ..Просто други идеали. Давам ви пример: Ако аз и Жбрул си сплетем косите и се метнем от крепостта Царевец, на другия ден в пресата ще има публикация в един от двата варианта:
1." Две млади жени, във видимо добро здравословно състояние, с неизяснени психични отклонения, скочиха от крепостта Царевец. Едната е била руса, другата чернокоса. Тази година русото не е на мода, а чернокосата е била с необичайно за сезона облекло. Роднини не могат да си обяснят постъпката им. Според тях и двете са били наясно със ситуацията в Сомалия и икономическата криза в Испания. Учителката от 1-ви клас сподели, че русата е била изключително надарено дете. Свирела е "котешкия марш" с левия палец на крака си. Няма обяснение защо е решила да скочи от крепостта. Погребението ще се извърши в ...часа....едикъде си."
2. "Две млади жени отказаха терора на Бойковото управление и в знак на протест скочиха от крепостта Царевец. Хиляди се стичат да поднесат цветя на лобното място, палят се свещи. Звучат песни на Уитни Хюстън и Майкъл Джексън, които загинаха по същия нелеп начин. Опелото ще се извърши под егидата на Жандармерия, ДС и армията, поради широкия обществен интерес. Миролюба Бенатова е на мястото на събитието, с екип земемери, за да премерят ъгъла на скока. На младите жени са кръстени два квартала в Павликени"
Без да се извисявам до подвизите на Лаза и Рада, смятам, че георизирането се поражда от НУЖДА. А истината е, че само Пламен е знаел, каква е причината за постъпката си..На мен ми се вярва, че наистина е отстоявал каузата си. Може и да съм романтичка.
Джас, не съм съгласна за кръвта, мила. Самата аз съм универсален донор и се старая веднъж годишно да давам кръв. И не съм единствена. Понякога просто е нужно малко повече медийна раздутост, но българина е благороден човек и неведнъж го е доказвал!  :)
« Последна редакция: Март 07, 2013, 16:42:55 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Аз мисля, че младежът искаше да направи спектакъл, не да се самоубое. Поел си е риска, понесъл си е последствията от това. С какво и дали е помогнал на накого не се знае.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
A аз мисля, че младежът не може да отговори и ако "саможертвата" му няма предистория, каузата му няма визия, грубо казано или ако изобщо никога не е имал кауза, а всичко е спонтанно, то единственото адекватно нещо в случая е да се каже "Бог да го прости".
*
основната разлика между героизираните самозапалвания "тогава" и "там" и това, за което говорим тук е, че на това всички ние сме пряко или не- свидетели. ето защо съвсем не е еднозначно за нас и имаме нужда да го говорим и мислим. не виждам нищо лошо в това. не смятам, че някой си позволи да осъжда или бъде не-уважителен към конкретния човек.
това е моето обяснение за националният траур и когато хората са в траур те освен да пият и плачат имат нужда и е добре да говорят и мислят. пък кой какво измисли, вече е друг въпрос

от друга страна, аз имам много толерантност към хората, които избират или са под вътрешна принуда да се самоубият, така че хич не ме трогват вайканията как нямаме толерантност към този избор. всички хора, които се самоубиват се чувстват в безизходица, в непоносима физическа и/или психична болка. не, не всички от тях оставят писма с обяснения. последствията от действието им са разтърсващи за близките им. дали това е "нормално" и какво значи нормално е съвсем отделен въпрос. разликата между всички, които отнемат живота си и Пламен не е друга, а отново - публичността. след като правиш публичен акт няма как да очакваш да няма публична реакция. всеки, който пише тук изрично намира начин да изрази уважение, почит или каквото там към конкретният човек, но това не означава, че не бива да задаваме въпроси, да мислим.

според мен приказките - ама той не искаше да умре, то стана грешка - опорочават и опошляват станалото. но по-важното е, че няма значение, факт е, че човекът си е отишъл и то по ужасен начин.
*
според мен приказките - ама той не искаше да умре, то стана грешка - опорочават и опошляват станалото. но по-важното е, че няма значение, факт е, че човекът си е отишъл и то по ужасен начин.
В полза на коректността - тези приказки идват от неговите близки приятели. ;) Тук само коментираме казаното от други, които са го познавали, предполага се - добре.
Лично аз - не изпитвам необходимост да "дълбая" детайлно в намеренията и очакванията му /касаещи живото и здравето му/, когато е решил да извърши подобен акт с идеята, че същият ще има политически и обществен отзвук. Съсредоточена съм предимно върху втората част на предходното изречение в този ни разговор. Не ми е проблем да приема, че някой е способен да направи нещо подобно имено с такава цел, нито ми е проблем да повярвам, че е бил достатъчно "чудак", за да го направи именно с тази цел. Категорични оценки какъв ефект ще има /и дали/ смъртта му в бъдеще и дългосрочно...твърде рано е да се правят, поне според мен.

Днес гледах изказване на новия Патриарх по случая. Неофит разбира се каза, че според канона - самоубийството е непростим грях, НО този случай е изключение /цитирам/, поради което е разрешено от БПЦ да се направи опело на покойния. Самоубийците - нямат право на това както знаем. Разбира се БПЦ - също прави политика, но пък фактът че са намерили вратичка да разрешат църковно погребение за Пламен - говори, че тази смърт има достатъчно "политическа тежест", дори за БПЦ, поне за момента. Дали е планирал да умре този мъж, или е искал да се самозапали, но все пак е считал че ще остане жив е второстепенен въпрос за мен лично - при всички случаи той постигна на този етап някаква реакция от страна на обществото, от страна на държавата, та дори от страна на БПЦ. Най-малкото - умирайки по доста спорен начин - принуди последните две "да ходят на пръсти" и да се съобразяват с обществените настроения в степен, каквато скоро не сме виждали у нас.

"Крайните ситуации - изискват крайни мерки", както се казва. Аз лично съм неспособна на крайни действия от подобен вид, многократно го казах. За много от вас пък - ситуацията у нас - изобщо не може да се определи като "крайна", а се определя като "свобода и демокрация".
Личното ми усещане /не мнение/ в момента е, че хората в по-голямата си част - все още не приемат ситуацията в държавата ни като крайна, а събитията и протестите които се случват в момента, като нещо качествено ново...т.е. различно от: "този филм вече сме го гледали, при това няколко пъти". Респективно - разбираемо ми е, че за повечето е неприемливо и напълно несмилаемо някой да вземе да се самозапали в ситуация, която за мнозинството от нас е по-скоро "ежедневна", а не "екстремна". Може би моето "по-различно приемане" на този точно случай - се дължи и на възприятието ми /не твърдя, че е вярно и реалистично същото/ на ситуацията в държавата като "далеч от обичайната"...

Както съвсем на място отбеляза Бубулина по-напред: "георизирането се поражда от НУЖДА". В конкретната ситуация, хората по улиците като не успяха да се обединят 100%, около няколко конкретни искания - предпочетоха да се обединят около смъртта на Пламен, защото имат НУЖДА да се обединят и по ред причини - не можаха да реализират тази си нужда по други начини. Не и в такъв мащаб. В исторически апект "функцията" на подобни актове всъщност - винаги е била да обедини дадена група хора и "да им даде тласък" в някаква посока, а не да реши техните конкретни проблеми. Всички сте грамотни хора, несъмнено запознати достатъчно с историята на България и света, че да ви изреждам сега примери кога, къде и как е постигнат подобен ефект в обществото, именно чрез крайни и много спорни действия от страна на даден човек /или група лица/.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
аз само не разбирам, защо си мислиш, че трябва да ни обясняваш каквото и да е?
*
Елена, аз НЕ обяснявам, аз разговарям. Изразявам свои мисли, позиции, аргументите си за същите, защото представи си - аз също имам нужда да говоря за това, което се случва около мен. ;) Чета, осмислям чуждите мисли и аргументи, коментирам ги от своя гледна точка, другите правят същото и така. На това му се казва "разговор", ако все още не си го научила.

Слабо, /да не кажа никак/ ме интересува какво ти разбираш, или не разбираш. Откровено казано - ти рядко си адекватна в какъвто и да било разговор, че да ти отделям време, което от този момент насетне - смятам да си спестя окончателно. Предостатъчно внимание ти отделих в последните две години и нещо, за да чета "латернаджийски постове" и да им отговарям на същите до откат и да чета пак същото от теб, като преди 10 страници..., или още по-веселото - да чета точно обратното на онова, което си твърдяла преди 10 страници. Отегчих се просто, моля да ме извиниш за което.

Ценя "усилията ти" да ме провокираш и евентуално да избухна и "да те навра там където всъщност отдавна и по редица поводи си заслужила да бъдеш "навряна", но опредлено не смятам да си правя труда. По-готино ми е да те гледам "как си засипваш с камъни собствената градинка" и ще се "наслаждавам на гледката" в бъдеще отстрани. :D То и интеренет не е мандра, както и много други неща, ама някои хора не са способни да го осъзнаят. Очевидно.

Приятно писане ти желая. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Покрай смъртта на Пламен, съвсем бегло се спомена, ТИМ.
Защо досега някой не спомен тази "организация"?
Аз поне не бях чувала за нея.

Откъслечно почетох в интернет, ако малка част от написаното за ТИМ е вярно, не знам...дори не знам как да се формулирам точно.
Мафията и престъпността са дълбоко настанени в управлението на държавата.

 :(
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ема, ТИМ много отдавна е вкоренена в БГ, не е от вчера. Сериозна групировка, със силни позиции и мощен политически чадър. Смятам няма нужда да коментирам :? Вярно е това, което пише в нета. В България управлява на 101% мафията, която не е само ТИМ. Много са намесените интереси, кашата е голяма.
Миналата седмица се озовах на една среща на НДСВ 8O Казвам озовах, защото отидох по съвсем друга причина, по покана на познат, тъй като щяха да се обсъждат важни неща, които ме интересуват. Знаех, че ще има участие на НДСВ като гости, ама то се оказа, че си е членска среща на щаба в Бургас 8O Присъстваше председателката /бивша социална министърка/ и още 2 поред в йерархията на партията, няма да ги споменавам, не е важно. Хората си обсъждаха как точно да излязат на изборите, че да имат шанс да влязат в парламента. Олеле, майко да ви кажа. Планират коалиция, като са се опитали да го договорят това, кажи-речи с всички партии osi_13 Очертава се да се коалират със СДС, като обмислят дали да не вкарат и партията на Касим Дал, за да привлекат и етнически гласове. Казвам ви, голяма мазала ще е на тия избори. Иначе като ги слушаш, чудесни идеи, чудесна платформа и т.н. И аз нали съм нагла, реших да запитам как точно смятат да ги постигнат тия неща, дето са си наумили уж, ама викам - конкретно ми кажете. И шефката - амиии, с редица мерки. Викам, така де, така - ама кои са тия мерки, конкретно ме интересува :lol: Взе да усуква. Абе веселба беше. Един активист, който се оказа историк и преподавател в английската, предлагаше да върнем Търновската конституция :D  Беше ми доста забавно, признавам. Обаче, си дадох ясна сметка как сега в тия размирни времена, борбата за кокала ще е канска, ще има яко удари под кръста. И това не е само в НДСВ, всички ще се чудят как да се извъртят и да се коалират, за да хванат кокалеца, колкото и да е оглозган вече той....
Страх ме е да си помисля какво ни чака, честно. Верно е за траур положението, ама траур за умиращата ни държавица.....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
жбрул, не знаех, че връзката ти с мен е толкова емоционално наситена :wink:

сикс, напълно съм съгласна, че парализирането на държавата от мафията е един от основните проблеми. другият аспект на този проблем е връзките на мафията и бкп, та си идваме пак на онази теория, дето сега ще раздразни джам (таман взе, че се съгласи с мен за нещо  :wink:). аз не мога да си предтавя (за мое огромно съжаление) как ще се постигне промяна на следващите избори като абсолютно нищо няма да е променено до тогава. единственият изход, който аз виждам е хората да имат непрекъсната и неувяхваща нетърпимост към това в ежедневието си. да отказват да плащат подкупи, например. но пък съм много наясно, че често преживяването е, че друг начин да си свършиш работата няма.

ей сега гледам отново за емиграцията - англичаните си говорят да си затворят ли границите или не. няма да ги затворят, но това е дебат, дето го слушам вече 8 години. но въпросът е, че тук за абсолютно всичко се говори до посиняване. 
*
Сикс, както сме си говорили неведнъж, случаката която сподели - ни говори само за това как, ако системата, вкл. избирателната у нас не се промени кардинално - ще продължим "да бъркаме движението с действие". Резултатът от това - ще е все като досегашният естествено.

Изумително е за мен неразбирането на доста хора, защо се протестира в момента. Изумително е, че мнозина наистина вярват, че хората са по улиците заради високи сметки, ниски доходи и с очакването това да се промени по магичен път някакъв...

Няма такова нещо. Хората най-после осъзнаха, че порочната система - не дава шанс на никого да живее по правилата, ако иска изобщо да живее т.е. тя те оставя без реален избор. Или си "в играта", или си умрял от глад. Няма средно положение. Няма тука - хората са калпави, то затова нищо не е наред. В момента по всички медии се внушава именно това, че хората са идиоти, които просто не разбират какви добрини са им сторени за последните 24 години, ПОРАДИ КОЕТО - същите тези идиоти нещо недоволствали. Сори, ама няма такива филми.

Почти ми е забавно как се леят "мъдри мисли" от вида, че политическата криза у нас  сега - щяла да отблъсне чуждестранните инвеститори. :lol: Ми извинете много, но при "най-стабилната макроикономическа рамка" в ЕС, ниски заплати, ниски данъци през последните години...та кой чуждестранен инвеститор се "спъна" да налее пари у нас? Отговор - НИКОЙ. В предишни периоди какви бяха чуждестранните инвеститори и какво "инвестираха" аджеба? "Инвестираха" в покупка на безценица на държавни предприятия, като реалната цена за същите беше плащана във вид на комсионни и консултантски услуги на определени лица по тези сделки. Като сделките са сключвани така, че "инвеститора" да може да дерибейства у нас до безкрай, комисионерите да си вземат парите - а ние вкупом "да духнем супата". Може ли някой да ми даде пример за коя да е приватизационна сделка у нас, извършена по разлиен начин и довела до различен ефект? Да кажем, че аз съм късопаметна и незапозната с материята... Предварително благодаря, ако такъв пример има.

Депозитетите в банките и отпуснатите кредити у нас - се изравниха като стойност. Сумите по обслужване на операциите - отиват в полза на банки , които не са български т.е. вливат се в икономики на други държави. Ама нищо...неА проблем нали. Аз се чудя вече кое за вас е проблем, освен лошото шофиране и хвърлянето на боклук на нерегламентирани места, чалгата и Биг Брадър...

Чудя се, дали наистина си вярвате, че ако не слушате Азис, хвърляте си боклука само в кофите, шофирате според ЗДП и не давате подкупи на дербни и средни чиновници - си вярвате, че "ще я закършим внезапно". Понеже аз залагам, че НЯМА.
Докато нямаме почти пряк контрол върху всички онези избрани и назначени еди къде си от нас самите хора и опция да им търсим сметка при издънка - няма да мръденм и сантиметър напред. Чудно ми е как така не го разбирате, ама...явно не го.

Отвсякъде сега ни се набива колко ужасна опция е една мажоритарна избирателна система. Лоша била ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, защото много по-лесно било да си купиш мажоритарен депутат. Разбира се, това при положение, че всеки занимаващ се с политика у нас отрича да си е помислял дори да прави такова нещо , не да го е правил...Те само са чували за такива практики естествено, но те самите - не са си позволявали. Има си хас.  :lol:
Лесно се купува мажоритарно избран депутат, да /вече избран/, ама при наличие на механизъм за отзоваване на същия - никак не е изгодно да си го купиш. Не е изгодно също така да трябва да си купиш 100-ина мажоритарно избрани депутати, а не само шефа на една парламентарна група ;) Много, много по-скъпо ляга второто. И при опция с 50-100 000 легитимни подписа на избралите еди кой си в някой район, същият да бъде отзован, като вземе да прави магарии - това прави "инвестицията" в един такъв много рискова. Пък в 100 и кусур такива - направо безумна. И като разкараш един такъв, на негово място - да не влиза "партийно послушно другарче", ами който там се пада в списъка мажоритарен, дето си го тресе неговата си "лудост" - кофтиии. Много неуправляема, непредвидима, неподходяща за "инвестиции" става ситуацията. ;)

Хората по улиците сега - искат подобни неща. Не да не плащат ток, не някой нещо да им подари, не да лежат и да им падат отгоре златни кюлчета. Искат условията им за живот да бъдат възможни за достойно, човешко съществуване, благодарение на труда който полагат, не благодарение на някакви подаяния, които в крайна сметка - могат да бъдат изцедени само от тях самите и после преразпределени, че да "кротнат".
Обаче ние с вас тук - все още си говорим за бъдещите избори, по досегашния регламент и как това нямало алтернатива просто и ся...требе да си изберем пак някой от тези, дето и досега, по същите схеми и системи...и да вземем да си мислим, ако обичаме, че нещо ново и по-добро ще последва за нас... Днес клоунът Яне Янев даже е обявил официална "кандидат-депутатска кампания", като обещава 60% от листите на партията му да бъдат запълнени с "редови граждани", естествено - след подбор на кандиадите от партийната централа. Имаше и описани условия, които дават предимства "да се класираш". С пълна пара се стягат за 12.05. хората, вкл. най-лудите от тях.
А мнозинството от нас, все още не сгряват, че по-добре правителствена криза още година, отколкото пак да им кажем "Ок, щом казвате, че няма друг вариант". "Далаверата" да си наистина на дъното, както сме ние е в това, че нямаш какво да губиш - имаш опция само да тръгнеш нагоре, или да си останеш на дъното. Дано не си изберем второто за пореден път.
Четох накъде как ще губим пари по еврофондове, понеже не сме имали легитимно избрано правителство дори. Ми не, няма такова нещо. Еврофондовете се отпускат по определени критерии, а как е конституирано правителството в съответната държава - няма значение, ако същите се усвояват по зададените регламенти. Както лично се убедихме - пари по фондове ни се спираха, заради кардене, при легитимно избрано правителство, та...изводите за вас ;) Ся пък /от днес/ ПАК не ни пуснали в Шенген, щото Бойко подал оставка...цъ цъ. А предните 5 пъти, докато Бойко беше на власт и превръщаше държавата в земен рай, що не ни пуснаха пак...мистерия!
Дреме ми на мен в качеството ми на частно лице, дали сме в Шенген, или не сме да ви кажа. Ако пътувам като турист - ще мина през Сърбия, щото пътищата са добри и пестя време. Няма да мина през Румъния, ако сме "прескочили бариерата", защото там няма пътища. Ни за туристи, ни за превозвачи /т.е. на този етап не е от значение и за бизнеса дори/. Демек - Шенген си е медиен балон, който ЗАСЕГА няма пряко отношение към благосъстоянието на българските граждани.

Ако сега "си седнем на гъза" и приемем, че няма друг вариант да се случват нещата - значи наистина си заслужаваме и управниците и скапания живот дето живеем. И наистина - сами ще сме си виновни и за късогледството и за шубето.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Мен са не ми е ясно - правителството като е в оставка,депутатите работят ли, закони гласуват ли се, въобще какви са правилата?


  
*
Добро ,утро и честит празник,момичета!! Много здрави и щастливи бъдете.
Жбрул,аз тоя Шенген мнооо го искам,че иначе сме с визи за ОАЕ ,а къв кеф е да си минеш директно през чекина...... :lol: :lol: Ама и без него ще се оправим,както казваш/то визите за ОАЕ са около 80 $.ако ги нямаш,за къде си тръгнал въобще... :(

И,мдаааам,хората си протестират,палят,самоубиват,спят в палатки,а нашата политическа система,с все "великият и елит" се стяга за избори,като при това се се прави ,че нищо не и искат.Особено промяна в системата за гласуване.Та те вече са в предизборна кампания,както казва и Сикс. Срам,срам.Е,колко човека тогава трябва нарочно да пожелаят смъртта си  или ритуално да убият своя близък,задължително пред чужди медии,за да се чуят исканията на хората...? А и президента взе да се ослушва нещо,все още нямаме служебно правителство.Ами това "тупкане на топката" си е в чиста полза на политическата ни върхушка...!Ама тия наистина ни имат за големи магарета :lol: :lol: Но все ми се струва,че доста са се объркали.Този път няма да е "всяко чудо за три дни".

п.п. Боби,депутати ще работят докато президента им предложи служебно правителство.След това НС се саморазпуска и всички се "мятат" предизборна ,за да може на 20-15 май да ги видим пак там,ухилени и самодоволни,за следващите четири години. :x
/www.mamaibebe.com][/url]
*
което поставя въпроса (пак опиращ до всички нас) какво ще правим на изборите? ако не гласуваш - лошо; ако гласуваш - пак лошо, щото подкрепяш статуквото; та какво правим?

честит празник на всички ни. и не, не говоря за онзи дето се очаква мъжете да ни подаряват карамфили, а за този, който ни напомня, че например, правото на глас на жените в европа е има-няма на 60-70 години
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
... правото на глас на жените в европа е ...
Като прочетох това Ели, се сетих вчера за един включил се зрител в тройка на рзсъмване. Обясняваше човека, че жената трябвало да си седи в къщи и да готви  :lol:. Ако му бях жена, щях да го обеся на черешата  :lol:
Аз обичам да готвя и нямам против да го върша, но да ми обясняват, че основната цел на съществуването ми е да готвя, чистя и пера чорапи ...  :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Един случай отпреди сигурно 20 години. Голямо училище в Русе, ще уволняват директора или ще го сменят по някаква причина. Неговата съпруга, която също е учителка в това училище, заедно със своя приятелка, също учителка там, в знак на протест се самозапалват в двора на училището пред погледа на учениците. Няма да забравя гледката - тичат двете като обезумели, крещят, а белите им копринени ризи (на мода в онзи момент) буквално изчезват в пламъци. Слава богу оживяха, бяха само малко се ръснали с бензин.  В болницата журналисити питат "приятелката", добре тя му е съпруга, ама вие защо се запалихте, а тя отговаря, че не можела да остави приятелката си.
След този случай всякакви такива приказки за каузи, саможертви в името на общото благо ми идват малко фалшиви и ме навеждат на мисълта за недобра организация на случката.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2290480/Romanian-migrants-blamed-rise-crime-German-town-Duisburg.html

прочетете внимателно това и вижте какво чака Европа при тоя техен темп на размножаване и при подхранването със социални помощи, което ги очаква.
ето бе, и немците ги "интегрирали" - и какво се получило?

"They defecate and urinate in the corridors and the stairwells — the adults and the children,’ she says of the Bulgarians and Romanians. ‘The men play card games outside the flats and, if they need the toilet, they just pull their trousers down and do their business right there. They have working toilets so I cannot understand it."

съдбата на тоя немски блок в Дуисбург скоро ще стигне съдбата на оня прочут блок в Ямбол.
« Последна редакция: Март 09, 2013, 11:20:43 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Да и това го дъвча отдавна. Бедната баба клошарка, бедните роми, бедните пияници, нямат една стотинка за хляб, нооо имат за къркане и цигари. И ей сега ако взема та дам на всички по 200 000 лв, какво си мислите, че ще се случи. Отново ще са си с дрипите, мръсни и парцаливи, на хигиенни навици няма да се научат, да вложат и пазят също. Ще си ги изщракат и изкъркат за норматив и отново ще чакат издръжка от нечии работлив трибуквеник  :). Тоягата им е майката, ама язък, мен никой ме не пита  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!