0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ееее,не бях влизал от вчера ранния след обед,ама този път Jbrul много ме кефиш. Абсолютно съм съгласен с мнението ти за участие в протеста.Аз,не без помощта на наш чат, :wink:,вече разбрах ,че и нашия "позаспал" градец се организира и ще отида.
Събития от този вид са рядкост в историята на един народ,слава Богу. Нашето поколение има щастието или нещастието , :wink: да се съвременник на повечето такива в последните 25 години.Всеки сам решава за себе си,обаче,дали да бъде и участник,но до колкото те засягат всеки поотделно и неговото бъдеще,както и бъдещето на децата и семейството,на държавата ,в която се намира и не само-мисли да продължи да живее,смятам,че е добре да се съберат повече БГ граждани.Просто за да не каже след време,абе аз това го помня,гледах го пред телевизора докато белех картофи за гювеча.... :?
Аз ще отида и по друга проста причина.Съвсем нормално е,че след първоначалната ярост от сметките за битови разходи,хората да се "отлеят".Все пак народа няма първа функция да кисне постоянно по площадите.Вече се усещат опити на "отговорни другари и медии" да омаловажат протестите.Да обезсмислят усилията на гражданите.За това,колкото повече излязат днес,толкова по-силно ще бъдат опровергани тези "анализатори" и както каза омбутсмана Г-н Пенчев преди малко,никой не може да не се съобрази с народа си.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Не мога да отида, но съм солидарна.
Единственото с което не съм съгласна от това което видях като искания от протестиращите е искането за 50% власт в ръцете на народа. Нека бъдем реалисти. Като са ни дали властта да си управляваме къщите - та на кой хал са? Дадоха ни власт, все пак да ходим да гласуваме - колко ходят и гласуват ли валидно :? Освен това вече забелязвам рамиване и противоречие в протестиращите - като гледам половината хора не знаят за какво точно ще протестират, а и във ФБ гледам сериозни критики към исканията на протестиращите, все едно тия хора дето критикува, това не ги засяга :(
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Не знам колко от вас ползват руски, все пак вече не е толкова популярен този език, но ето едно интересно четиво за размисъл. И после пак ми кажете, че всичко е измислено да се намалят сметките за ток...
Правительство Болгарии не удержалось у власти без российской АЭС

Особено ми харесва последното изречение от статията
Теперь отставка правительства Бойко Борисова может открыть дорогу оппозиционной Болгарской социалистической партии. Именно социалисты, в кабинете которых были подписаны два основных энергетических договора между Москвой и Софией по АЭС «Белене» и по строительству «Южного потока», готовы в гораздо большей степени, чем отставное правительство, развивать экономические отношения с Россией.

Правительство Болгарии ушло в отставку из-за российской АЭС
« Последна редакция: Февруари 24, 2013, 12:30:07 pm от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Ето на какво попаднах вчера, старо е но аз сега го виждам. Точно за договорите подписани за скъпия ток от ТЕЦ-овете.
https://www.youtube.com/watch?v=H9pTDIYegvE&feature=youtu.be


Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Ето на какво попаднах вчера, старо е но аз сега го виждам. Точно за договорите подписани за скъпия ток от ТЕЦ-овете.
https://www.youtube.com/watch?v=H9pTDIYegvE&feature=youtu.be



Аз се отчаях съвсем :(
Цялата тази сган трябва да бъде изрината от всички нива!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Много много впечатляващо видео...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Да ни е честит новият български Патрирах - Неофит. Един от малкото, за когото се говори, че е вербуван от ДС, но не е доносничил. Прокрадват се обаче, разни мнения, че случайното заболяване на старозагорският Галактион, никак не е случайно...както и избора на Неофит. Новият Патриарх имал проблеми със сърцето и се очаквало, да е на  поста едни - 5-7 години, до като любимия ни митрополит Николай навърши годините.... :ask:
« Последна редакция: Февруари 24, 2013, 20:09:05 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Митрополит Николай, не Кирил :)
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Митрополит Николай, не Кирил :)
Така де, прощавай...понякога пръстите ми изпреварват мисълта... :oops:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

То не че и Кирил не искаше, но не го огря... засега :)
*
Бубулина, винаги си имат разни игри в БПЦ, та и този избор не е изключение. Съмнявам се, чаааак такава конспирация да е, че да изберат Неофит заради това, че /предполагаемо/ има проблеми със сърцето, пък да правят тънки сметки колко ще живее още средно и пр. Не съм религиозна, та в този смисъл - все ми е едно кой ще е начело на БПЦ /в сегашния й вид/, но следя процесите там, ей така "от едната обща култура". Радостното е, че не избраха "нашичкият" Галактион поне, пак е нещо ;) На този етап и мен да изберат за Патриарх  :lol: - все тая ще е за хората. "Църквата ни" за огромно съжаление - отдавна е механичен сбор от църковни сгради, имоти, хора носещи съответните одежди под които няма нищо, ама нищо духовно. Изключенията са редови попове по глухата провинция, от които нищо не зависи в по-глобален аспект за църковните дела. Предполагам, че ако се захване темата "Ама защо е на тоя хал БПЦ?" - за нула време ще се стигне до заключението, че И за това е виновен кой? Народъъът. :)

Днес пък за пореден път се зачудих, милият народ наш - защо е "таковУ криво жУвотно"? И друг път съм се питала, но днес особено настойчиво ми се върти в главата...
Протестът в Стара Загора беше рехав по мое мнение /предвид броя на жителите/, но докато си вървях мирно с другите и си веех национаен трибагреник, си напомнях постоянно, че: никога, ама никога не съм имала добра "визуализация" в такива случаи. Има предвид, че ако някъде са 500 човека събрани - или ще реша, че са 200, или 1150, но никога няма да съм близо до истината.  :lol: Това ми беше "утехата" до вечерните новини. Че хората са повече, просто аз кЪт не мога да броя и да преценя нали... Обаче не, не са били повече от моите сметки. Гледам по други градове - "друга бира". Добре, то в Стара Загора все сме "издънкаджии" в такива случаи, преглъща се и това.

После се зачетох из ФБ. Преди правителството да подаде оставка - четях как "те тези за какво протестират егати, всеки за нещо си, то като няма формулирани искания, то как някой да ги удовлетвори...". Така. Днес чета, че "тия имат тъпи искания, защо имали такива, а не онакива". И още: Ама то срещу монополите, срещу банките, срещу беззаконието, ама ся що пък с тези неща и срещу системата?!!! Ми то нямало логика. И тук вече започвам да се смея. Тъжно. Понеже "претенциите" стоящи зад тези коментари, дори не правят връзка, че една нефункционираща и порочна система - води до онези първите, конкретните неща, битовите от които тръгна /формално/ недоволството. Не правят и връзка, че онези "битовите безобразия" - ще се случват все така, ако няма промяна в системата и най-вече контрол върху функциите й, прозрачност... Какво значи сега, че не се протестирало "за каквото трябва"? Ми за какво ТРЯБВА бе аджеба, ако може да ми каже някой от въпросните да се протестира?

Това, което хората с повече опит и на повече години от мен биха казали е: "Моето момиче, правили сме ги тези неща - нищо не става така...". Това и аз го знам, подозирам че и този път ще е същото, но все пак считах че е редно да опитаме. Като не стане - не става. ОК. Ама като седим кисело у дома и си чешем пръстите с това какви идиоти са другите, колко са тъпи и как искат някакви глупости какво ще ни придойде точно?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ооо Жбрул аз сега попадам и на коментари от сорта - ми вие кво искате да си работят на редовна работа по 15ч за мижави парици, пък извънредно и безплатно за народа ли(визират се народните представители) така сме им се били заяли за заплатите. Бе аз не искам да работят за без пари, ама нека да има някаква нормаллна разлика, че да може и те да се усетят, че някой хора гладуват и изнемогват и да работят по въпроса. Не да се получава ситуация сит на гладен не вярва.
И така се опитват някой да го опорочат тоя протест, че партии не щеш ли, че лидери се хванаха за гушите. Пак всеки влачи за себе си.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Днес в Търново хората са изгонили политиците от протеста. Отказали са да бъдат употребени политически. Хубав пример.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Жбрул, аз пък няма да се учудя на тънките сметки на БПЦ, казвам ти го честно. Достатъчно си интелигентна, за да ти давам препратки за влиянието на Църквата върху управлението, за низките интриги /които могат понякога, да изчервят проститутка/, които се вихрят из нея, за материалните интереси. Линкълна на митрополит Кирил /дано тоя път не го бъркам  :oops: / е съвсем миниатюрна част от общата картина. Аз нито съм особено религиозна, нито, както казваш самата ти, следя кой знае колко, какво се случва в БПЦ. Ма просто ми стана интересно и се разчетох, разгледах и нагледах...И да ти кажа, мисля, че има известен резон в горенаписаното от мен. Сега друг е въпроса, че наистина няма как да предвидят, колко години ще устиска Неофит.. Иначе аз толкова бях свикнала с Патриарх Максим /щото все пак, само него помня  :D/, че мислех дето, ще ме надживее  :D
Относно протестите, днес сиктирдосах двама, дето много умуват и малко действат. Ненавиждам празни приказки и скодоумие, тъй че рядко чета коментарите във ФБ. Колкото сте били, толкова. Важното е, че сте отишли, че сте опитали. Ако имаш късмет, днес Сатанаил ще си легне преди 5 часа и може да ти останат 5 минути за чаша червено вино и размисли... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
То като го видях новия патриарх, няма да се изненадам да е удурма, точно докато Николайчо тъкмо навърши годинките. Мъж ми без никакви предварителни приказки по въпроса днес, щом го видя новияя патриарх и вика: "Ооооо така като го гледам максимум 10 години, надали ще изкара повече, тъкмо докато Николай стане на подходящата възраст" и после ай на ново.
Аз също не съм от големите привърженици на БПЦ, да не кажа че не мога да ги трая с лицемерното им отношение, не казвам че всички са еднакви - има изключения, както навсякъде другаде, ама факта, че след държвата БПЦ е най-богатата институция, а не прави нищо за доброто на нацията - тя трябва да обединител, да създава вярата у хората, а не да цоцат от кой както им падне, само и само да се возят в лъскави возила и т.н.
*
Бубулина, засега нямам късмет със Сатанаил точно, ама това да ми е дерта - и с него и по принцип. Има още време до 5 все пак... :lol:

За БПЦ по-горе, нетипично за мен се опитах да бъда нЕкак си по-деликатна. Или просто да не кажа, че няма нужда да избират нов Патриарх със здравословен проблем, че да подготвят място за Николайчо да речем. Откровено казано мисля, че са способни ако това съответства на интересите им  - да предизвикат у ненужният им на дадена позиция човек "здравословен проблем несъвместим с живота", при това без да има капка съмнение за "естествеността на случилото се". С което мисля, че мнението ми за делата на БПЦ е безпределно ясно вече, уверена съм че са способни и на това, ако им изнася. Иначе БПЦ е едно крупно предприятие в държавата и има влияние в нея от тази си позиция - пари. Отдавна няма политическо влияние, в смисъл на авторитет пред обществото, духовно лидерство и пр. Това е ясно и на самата БПЦ апропо, поради което и тя се стреми - не да си възвръща авторитета и влиянието в обществото /което би станало трудно, бавно, има много АКО и осребряването на властта е с неизвестен падеж/, а залага на влияние чрез правене на пари. Та затова всичките й "дела" в последните години са такива - долни, неблагочестиви, меркантилни. Пиша това с огромно извинение към онези малко, но все пак съществуващи духовници в лоното на БПЦ, към които гореописаното не може да се отнесе. Горко им на тях, горко и на нас разбира се.

Горко ни, защото освен цялата останала безпътица, мръсотия и абсурд в които тънем като общество - вече нямаме и онова, което дори по турско сме имали - църквата си. Та дори и по комунистическо донякъде сме се уповавали на нея, по-възрастните хора със сигурност...а сега е вакуум нейното място в духовен аспект. Този извод е страшен. Страшно беше и друго за мен. В събота, когато беше ясно, че на 24-и ще имаме и нов Патриарх и поредният ден на протести...отговарящият за церемонията намери за нужно и уместно, да каже пред камерите единствено следното: Той призовавал драгите граждани да протестират по-далеч от "Ал. Невски"...еййй така да позаобиколят зоната, защото все пак това било светъл ден, голямата раУта, да бъдем почтителни и пр. Не каза една дума, ей така от куртоазия, че примерно: "Моля се за благоденствитео на народа ни, да живее по-добре, да се свършат патилата му...". Ей така бе, от чиста проба лицемерие църковно, което е напълно прието за тази институция все пак. "Да му мяза". Не, то и през ум не му мина на човека, всеее пак малко така да го "изиграе съпричастен към раята". Той си бълваше как са сменили всички крушки, как са излъскали до блясък камъка и как при целия този "титаничен труд" от тяхна страна - най-важното е "ония там" да не вземат да развалят цялата идилия минавайки наблизо и вдигайки шум, заради "некви битовизми и дреболии" от сорта на собствения им живот. ТОВА е църквата ни сега. Ако беше каквато трябва - новоизбраният Патриарх от храма - да беше отишъл направо на протеста при хората. Не за да прави политика и пари, а за да им покаже, че на БПЦ й пука за миряните и е с тях, зад тях и тя е ЗА хората, не ЗА политиците и ЗА парите...
Ама...каквото е всичко в държавата - такава ни и църквата драги сънародници. И политиците, и протестите, и ние самите... И вместо да мислим, как да не сме такива каквито сме, ние сме заети главно да бистрим и доказваме един на друг - кой от гореизброените е по-виновен и най-виновен за това което СМЕ.

Ще се оправим "по тази схема"...в шестък. :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Бубулина, засега нямам късмет със Сатанаил точно, ама това да ми е дерта - и с него и по принцип. Има още време до 5 все пак... :lol:

За БПЦ по-горе, нетипично за мен се опитах да бъда нЕкак си по-деликатна. Или просто да не кажа, че няма нужда да избират нов Патриарх със здравословен проблем, че да подготвят място за Николайчо да речем. Откровено казано мисля, че са способни ако това съответства на интересите им  - да предизвикат у ненужният им на дадена позиция човек "здравословен проблем несъвместим с живота", при това без да има капка съмнение за "естествеността на случилото се". С което мисля, че мнението ми за делата на БПЦ е безпределно ясно вече, уверена съм че са способни и на това, ако им изнася. Иначе БПЦ е едно крупно предприятие в държавата и има влияние в нея от тази си позиция - пари. Отдавна няма политическо влияние, в смисъл на авторитет пред обществото, духовно лидерство и пр. Това е ясно и на самата БПЦ апропо, поради което и тя се стреми - не да си възвръща авторитета и влиянието в обществото /което би станало трудно, бавно, има много АКО и осребряването на властта е с неизвестен падеж/, а залага на влияние чрез правене на пари. Та затова всичките й "дела" в последните години са такива - долни, неблагочестиви, меркантилни. Пиша това с огромно извинение към онези малко, но все пак съществуващи духовници в лоното на БПЦ, към които гореописаното не може да се отнесе. Горко им на тях, горко и на нас разбира се.

Горко ни, защото освен цялата останала безпътица, мръсотия и абсурд в които тънем като общество - вече нямаме и онова, което дори по турско сме имали - църквата си. Та дори и по комунистическо донякъде сме се уповавали на нея, по-възрастните хора със сигурност...а сега е вакуум нейното място в духовен аспект. Този извод е страшен. Страшно беше и друго за мен. В събота, когато беше ясно, че на 24-и ще имаме и нов Патриарх и поредният ден на протести...отговарящият за церемонията намери за нужно и уместно, да каже пред камерите единствено следното: Той призовавал драгите граждани да протестират по-далеч от "Ал. Невски"...еййй така да позаобиколят зоната, защото все пак това било светъл ден, голямата раУта, да бъдем почтителни и пр. Не каза една дума, ей така от куртоазия, че примерно: "Моля се за благоденствитео на народа ни, да живее по-добре, да се свършат патилата му...". Ей така бе, от чиста проба лицемерие църковно, което е напълно прието за тази институция все пак. "Да му мяза". Не, то и през ум не му мина на човека, всеее пак малко така да го "изиграе съпричастен към раята". Той си бълваше как са сменили всички крушки, как са излъскали до блясък камъка и как при целия този "титаничен труд" от тяхна страна - най-важното е "ония там" да не вземат да развалят цялата идилия минавайки наблизо и вдигайки шум, заради "некви битовизми и дреболии" от сорта на собствения им живот. ТОВА е църквата ни сега. Ако беше каквато трябва - новоизбраният Патриарх от храма - да беше отишъл направо на протеста при хората. Не за да прави политика и пари, а за да им покаже, че на БПЦ й пука за миряните и е с тях, зад тях и тя е ЗА хората, не ЗА политиците и ЗА парите...
Ама...каквото е всичко в държавата - такава ни и църквата драги сънародници. И политиците, и протестите, и ние самите... И вместо да мислим, как да не сме такива каквито сме, ние сме заети главно да бистрим и доказваме един на друг - кой от гореизброените е по-виновен и най-виновен за това което СМЕ.

Ще се оправим "по тази схема"...в шестък. :lol:
Мисля, че след подобен коментар, единственото, което човек може да каже е: "АМИН"  :drunk:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5556991

ето един текст, с който съм съгласна. мисля, че от доста време основният провал в държавата ни е липсата на мисъл.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
тия дни се изписаха и доста по-смислени анализи от посочения линк, Елена.

бих ти препоръчала колонката на наблюдателите във вестник Сега, например. прегледай статиите от последната седмица.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
странно как във време когато има значими събития в държавата ние тук в темата си мълчим. сигурно това значи, че сме заети с "реалните" неща, вместо само да си говорим за тях?