0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
ти само прочети тоя репортаж от Монитор - http://www.monitor.bg/article?id=8232 -  и си дай сметка за две неща:

1. колко е страшно положението в някои краища на България и до какво може да доведе то
и
2. колко си далеч от реалността по този въпрос...
:-) по-скоро ти си дай сметка, че си далече от световната реалност, ако наричаш посоченото от теб български проблем. Това далеч не е някакво положение уникално за България.

уф... как бързо забравих за склонността ти да пъхаш думи в устата на събеседника и да се стремиш винаги да си отгоре в спора...  :lol:

никъде не съм казала, че това е проблем, характерен само за България. така че - в час съм с действителността, губиш. :P

иди да си четеш домашното за българската реалност, ако искаш да участваш компетентно в спорове за нея.
Хе хе, добре че ти мразиш да спориш :-).   То и баба Ванга не би могла да отгатне, че някаква отделна част от изречение ти не си имала намерение да се отнася за целият тескт :-)
 
След като си наясно, че не е бъгларски проблем, защо си ми дала линк към него и си написала и точка отдолу,че такава била реалността в България. Вероятно си имала предвид, че в Бъглария реалността е такава, каквато е навсякъде по света с исляма, но си забравила да го напишеш? И вероятно  този световен проблем ти даваш за пример в поста, в който казваш, че в Бъглария се наблюдавало нещо, което въобше не съм разбирала. Та нека пак да повторя - не се наблюдава в Бъглария нещо, което не разибрам понеже не съм там, а се наблюдава навсякъде по света това нещо  нямам нужда да съм в Българяи, за да го разбирам. Това че за вас е ново, не промена факта, че не е „българска“ тази реалност, та ще проусна да си прочета домашното този път.

Между другото исляма ми е много „любима“ тема, чела съм Корана имам си го на компютъра и  съм доста запозната с това , което се случва. Корана  няма различни версии , както си написала. Има само една версия на Корана, за разлика от Библията, но в зависимост от тълкувача се изменя значението и там е проблема. Много от бъгарските туци понятие си нямат от собствената си религия. Те знаят каквото им каже имама и от там нататък не се интересуват. Което всъщност е по-добре, ама сега спонсорират отвън изучаването на Корана и съответно, който спонсорира, спонсорира не говите разбрания и тълкувания да се преподават. Това, че някой си ходел на училище само в джамията е проблем на държавата. Ама нали тук казаха, че като имало училища къ джамиите, да ховели там. аз лично съм против. Но ако само там им преподават майчиния език и те искат да го учат, това баш към джамията ще ги тласне.  Тези дето ги строят тези джамии не са глупави. Така че нека първо определим радикализирането на исляма ли ни е проблем или турския и тогава да спорим за каквото и да е. Аз смятам, че всичко, което може да се направи да се измикнат тези хора от задълбаване в религията, е само от полза и ако това включва часове по турски в училище, пак нямам проблем, само да не е в джамията.  И от тук ще направя пълен кръг да се върна към първоначалният си аргумент ( за който си написала , че не бил въпросът, който дискутираме), а именно, че чрез забрани няма да се постигне нищо добро. Това е моето мнение, други го виждат по друг начин, но за мен това е истината.

Колкото до споровете с теб - аз се отказвам. Не мога да  схвана мисълта как ти тече, не мога да разбера каква теза защитаваш в даден пост и често въобше каква ти е идеята  когато пишеш дадено нещо.   Нямам желание повече да се обясняваме какво си искала или не искала да кажеш или аз как не съм разбирала, слагала съм ти думи в устата или каквото там се сетиш. Приеми, че не ми е в капацитета, имам аспергерс или  каквото си избереш и да приключим.


  
*
Между другото само да вметна, към джамиите се изучава арабски не турски, тъй като това е официалния език на религията.И пак да вметна познавам турци с различна от мюсюлманската религия, така че пак обобщаваме.

Jam, масово си знаят родословието, женели са се само в общността си за да се запазят, и наистина са турци.Обиждат се като ги объркаш с помаци или помаците с турци и дори има проблеми ако туркиня се омъжи за помак и обратното.Сложна е картинката там.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
След като си наясно, че не е бъгларски проблем, защо си ми дала линк към него и си написала и точка отдолу,че такава била реалността в България.

ами защото затова говорехме - аз, ти и останалите! за турския език, за проблемите с етническите малцинства, за "претопяването" им и как то в България не се правело както трябва според теб, и аз тръгнах да ти обяснявам, че в България нямаме "претопяване" на малцинството, а обратното - неговото изкуствено възраждане и сегрегиране.

молба към останалите участници в дискусията - вие разбрахте ли за какво говоря, разбрахте ли откъде и накъде се появиха моите постинги в дискусията или и на вас са ви неразбираеми, нелогични и паднали от Марс в темата???

Колкото до споровете с теб - аз се отказвам. Не мога да  схвана мисълта как ти тече, не мога да разбера каква теза защитаваш в даден пост и често въобше каква ти е идеята  когато пишеш дадено нещо.   Нямам желание повече да се обясняваме какво си искала или не искала да кажеш или аз как не съм разбирала, слагала съм ти думи в устата или каквото там се сетиш. Приеми, че не ми е в капацитета, имам аспергерс или  каквото си избереш и да приключим.

да, Боби, забелязвам, че е така. не ти се подигравам за това. аз виждам ясно къде е проблема при теб, но няма да ти давам съвети, защото няма да ги възприемеш. а би могла. от 8 години пиша в този форум, досега никой не се е оплакал, че не ми разбира мисълта...  :lol:

не търся нарочно диалог с теб, напротив - от доста време го избягвам, защото като събеседник си от най-неприятния тип. но понякога, тематиката е такава, че човек не издържа и си дава мнението. много добро решение си взела да игнорираш моите бележки от тук нататък. и аз обикновено правя така с твоите.
« Последна редакция: Май 31, 2013, 11:23:01 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Цитат
в България нямаме "претопяване" на малцинството, а обратното - неговото изкуствено възраждане и сегрегиране.
И според мен е точно така. Конкретно и особено към две етн. групи, особено едната (не коментирана в момента).
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Джам, аз те разбирам и искрено те съжалявам, понеже аз съм в същото положение с постовете на Боби :)
Боби, душа, хич не си наясно с кондиката и ще ти кажа що - турците и ромите в България не са емигранти, за да ги претопява някой или да иска нещо от тях. Те са български граждани и като такива са длъжни да живеят по държавните правила. Извън стандартните правила, могат ако искат да си правят училища, занятия по език, Коран и каквото искат, държавата не го забранява, но официалният език в България, не в Щатите, щото не говорим за там е български и като такъв, те са длъжни да го знаят. Не да джомолят нон стоп на турски. Извън семейството си, те са длъжни да говорят на официалния език, а не като влезеш в някой район с такова население да те гледат на кръв и да не искат и хляб да ти продадат. И моля те, стига дава за пример Щатите, щото там е такава каша и затова сте на такъв хал - изперкали ислямисти да гърмят наляво надясно... Ни контрол има на оръжията, ни на свободите, затова и са в такова цветущо състояние :?
Аз няколко пъти ти дадох примери как е по белия свят, ама ти не четеш. При нас имат всякакви условия, но правят всичко възможно да се интегрира това население, не насилствено и без да го претопяват. Самото население се капсулира и изключва всякакъв вид помощ.
Но ситуацията в България и белия свят са коренно различни, защото ние нямаме емигранти в България. Така че нещата са изключително несравними.

Един интересен материал за четене - много интересен при това
http://www.dw.de/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F/a-16848775


И говорим за експертно правителство... :?
« Последна редакция: Май 31, 2013, 12:00:23 pm от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Джаме, и аз те разбирам, ама явно аз доста удържам на фронта да не се намеся в дискусията (по същите причини)  :?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Джам, ясно разбираема си, споко  :lol: Просто Боби понякога спори за спора, поддържам мнението на Jbrul за залитането и в крайности.  :wink:
Боби, честно не мога да те разбера понякога! Да си някой тъпигьоз иди дойди, ма ти си интелигентна жена! Как издържаш 100 човека да ти обясняват нещо, ти принципно се съгласяваш с тях / в частта например, за желанието на турците да не се чувстват българи/ и после айдеее...нещо извърташ  :lol:
Не се ли уморяваш  :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Ама и аз не издържах.... :lol: :lol:Какво толкова има ако изучават,т.нар."майчин език" в извънкласни форми??? СИП или нещо друго.Нали  без това има такива възможности в образователната ни система,стига да има достатъчно желаещи.Учебниците нали пак се спускат от МОН и вероятно се контролират от тях!? Какво значение е дали ще е английски,немски,математика или рисуване щом има достатъчно желаещи за това и не  е нещо незаконно?? :wink: Нормално е ако си от друг етнос с различен език,да искаш децата ти да учат този език,при това добре,а не "един гаща плява" както се получава в повечето случаи ..Аз например,учих 6 месеца турски в една школа в казармата и после още 18 месеца го ползвах./е верно не съвсем разговорен,но пак си е езика/.После случайно "захапах" един курс от 4 месеца  и се записах,ама чаках поне 3  за да съберем група.Е,сега всичко съм забравил, а желаещи за групи въобще няма,но пък защо да не се учи турски,ако поради географското ни разположение той ще ни  доста полезен/поне на мен,а и не само,а и изхождайки от икономическия бум на Турция в последните години/.Не смятам,че изучаването на точно този език би било проблем,нали!? Проблема според мен е друг,защо излизат неграмотни ученици  с дипломи за средно образование,без да могат даже да говорят на български?? Защо,в тези,така наречени,смесени райони с преобладаващо население се използва друг език в администрацията или държавните учреждения.При това не толкова проблема е ползване  от гражданите,колкото от служителите??
А,това за изучаването на майчин език ,дето го бръщолеви Местан,за мен си е поредната "надъхваща дъвка",която стяга електората. Както и плашилото-възродителен процес...Ако няма такива теории,партията "Атака" ,то нуждата от ДПС просто няма да я има. Лошото е ,че с времето тези "теории" можеха да се обезсмислят,ако все пак имаше умни,далновидни управляващи,а не все партии,които се нуждаеха от ДПС и затова им запращаха икономически лостове в дар...и сега вече и "с топ"не може ги мръдна. Не искам да се връщам на стара тема,но май само Бойко,в своето нарцистично самовлюбване  се опита да ги избута.Само дето ,той не беше нито умен,нито далновиден политик,за жалост и за това сега пак сме свидетели на коалиция. :(
« Последна редакция: Май 31, 2013, 15:19:10 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Рачо, напълно подкрепям написаното от теб!
Казвате не знаят децата в селата български, а замисляте ли се защо е така??? Образованието в тези региони от години е под всякаква критика, закриха се много училища, събират децата от 6-7-8 села и ги карат в съседен град на училище където са в някакви сборни класове от 1-ви до 4-ти клас примерно, и им се говори само на турски. Е как да научат български като не им се предлага това??? И межу другото това с задължителните часове по турски в училище е абсурдно няма как да стане, всичко това е политически ход с каква цел обаче??? Вероятно създаване на напрежение мужду етносите...

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Извън семейството си, те са длъжни да говорят на официалния език, а не като влезеш в някой район с такова население да те гледат на кръв и да не искат и хляб да ти продадат.
Никой нищо не е длъжен, когато става дума за частният си живот и бизнес, моля ти се. Ако искат ще говоря,т ако искат няма да говорят.На мен естествено не ми харесва, но знам къде да спра с изискванията и какво имам и какво нямам право да искам. Все едно някой да ми каже, че трябвало задължително на англисйки да говоря. Айде стига, ще говоря на какъвто език си искам. Ако искам ще си напиша на вратата на частният бизнес, тук английски не се говори. Това си е моя работа, не твоя или на държавата.

Ей, не разбрахте че със забрани, закони и тъпчене само ще си мразите повече.

Бубе, и 300 човека да ми го „обясняват“, аз това мислене вече съм го надскочила. Вие ми обяснявате неща, по инентичен начин, по който аз съм мислела преди т.е. не е като да не знам разсъжденията. Аз дори  и за Атака съм гласувала на едни избори, голама глупост беше, сега като се замисля, ама ти го казвам, за да знаеш, че мисленето го разбирам и тезите ви с официалният език навремето аз ги развивах. Сега не мисля така, смятам, мисленето ми за тези неща се е завъртяло на 180 градуса, особено като става дума за забрани и разрешения и държавната намеса в тях. Няма черно и бяло, няма абсолютна истина.  Вие не искате да разберете, че някой може пък да не вижда „вашата“ истина.

Ама как какво толкова ще се случи бе Рачо - ми ще вземе пак турско робство да стане, не е ли предено ясно за какво е цялата параноя ;-).
« Последна редакция: Май 31, 2013, 17:06:53 pm от Bobbie »


  
За какво им е да учат майчин език - те си го знаят :) Български език не знаят обаче, на него трябва да наблегнат :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Боби, ай да те питам ти като си толкова ербап при доктора дето водиш децата на български ли говориш? Отиваш и му казваш - пич, дай да ги прегледаш тия деца, или се съобразяваш с факта, че трябва да му говориш на английски? Като влезеш в магазина, на какъв език си купуваш хляба? На работа на какъв език си изкарваш заплатата? Ай моля ти се не ми говори глупости, щото ставаш смешна, честно. Живеят в България и са длъжни да спазват законите на тази държава. В държавата официалния език е български, като им е майчин турския - нали знаеш, Турция ще си ги прибере. И това за бизнеса изобщо не е така - след като живеят в България, ще спазват правилата. В семейството си могат да правят каквото си искат и както си искат.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Следя темата с интерес и по този повод да напиша :-) Мъжът ми е дърводелец и едни руснаци искат кухня,  те му говорят на руски,  той на български, накрая се ядоса и ги отряза,  вика като са дошли в България да научат български :-):-).

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, ай да те питам ти като си толкова ербап при доктора дето водиш децата на български ли говориш? Отиваш и му казваш - пич, дай да ги прегледаш тия деца, или се съобразяваш с факта, че трябва да му говориш на английски? Като влезеш в магазина, на какъв език си купуваш хляба? На работа на какъв език си изкарваш заплатата? Ай моля ти се не ми говори глупости, щото ставаш смешна, честно. Живеят в България и са длъжни да спазват законите на тази държава. В държавата официалния език е български, като им е майчин турския - нали знаеш, Турция ще си ги прибере. И това за бизнеса изобщо не е така - след като живеят в България, ще спазват правилата. В семейството си могат да правят каквото си искат и както си искат.
Ми смей се щом ти е смешно, ама като гледам не ти е смешно, а се връзваш все едно е края на света.  Виж на мен верно ми е смешно, като гледам какви емоции се изляха от желание да се контролира живота на други хора, понеже живеели еди къде си, независимо че не пречат. На теб да не би да ти забраняват да говориш български с мъжа си на обществени места в Германия? Щото аз като минах от там си говорих с мъжа ми на български по улиците и не дойдоха да ме арестуват :-).
 
Пак не разбираш. Говоря на езика, на който се говори в страната разбира се, защото искам да ме разбират. Не е задържително по закон да говоря, но ситуацията ме притиска. Но не е и забранено да говоря на друг език. Ако си водех детето на лекар българин, на български щях да говоря разбира се. Нямаше да има факт, с който да се „съобразявам‟ както си написала. Да не смяташ, че няма право с лекар българин да си говоря на български понеже съм на американска територия? Ако можех да си изкарвам хляба или д аси го купувам на български, така щях и да правя. Ама не мога, така че е в мой интерес да говоря английски, а не ми е задъжение. Мога цял живот д аси мия чинии и да не го говоря въобще, не е забранено. Мога да си търся лекари, които говорят български и ако си намеря да си говоря с тях.  Мога да си намеря работа, в която няма нужда да говоря на англиски и ако си намеря да си искарвам хляба с нея. Всичкото това не е забранено, просто ще ми наруши на мен живота, не на някой друг. така че причината да си говоря с лекаря на английски и с този език да си изкарвам и купувам хляба не поради задължение.
Нещо си се объркала, ако смяташ, че това че официалният език е български, оначава, че някой трябва да го говори в личният си живот и да си изкарва прехраната позлвайки го. Официалният език не означава задържение към хората да си говорят с лекаря на български. Ако се разбират и на друг език, техен си е избора на кой ще си говорят.

Не искаш да разбереш нещо, както и да ти го повтарям, а то е, че тези неща се саморегулират, като ти бръкне в джоба, като ти направи живота по-труден. А за тези които не искат, остават назад и сами си гарантират, че ще са най-нисшата прослойка на обществото. Така че, аз  може да имам пълното право да не говоря английски, но пък чий живот ще направя по-кофти - моя, не техният.

Та с турците не е по-различно. Не случайно статистиката е, че 10 пъти по-малко висшисти има между тях, от колкото между българите. Те с този си отказ сами се поставят на това ниво. А умните и образовани турци говорят и български и нямат никакви проблеми в общуването си с другите в тази страна и не отказват да те обслужват. А другите, ми нека си седят там, мен това хич не ме бърка.  Щом им е дадена възможност, от там нататък какво ще правят с тази възможност си е тяхно решение. А ако децата им въобще не знаят български ( не да не искат да го говорят) а са учили в България, проблема е на държавата да контролира как се взима образование в тази страна, а не на тези, които искат допълнителни часове някакъв език.
  Това, в което аз вярвам, е че в частният си живот всеки има право да прави каквито си иска избори дори и грешни, ако не пречи на другите. Ако сега спорът беше за това дали имаш право да си расист или какъвто там си искаш, шях да защитавам и това право. Не е работа на държавата да ми казва, че не можело да отричам Холокоста. Ще изглеждам като идиот, ако го отричам, ама ако искам мога да си го отричам, моя си работа.  Въобше не е работа на държавата да котролира словото и мислите на хората и личният им живот.


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
а кой, по дяволите, е написал тук, че в частния си живот турците трябва да говорят на български и че "е работа на държавата да котролира словото и мислите на хората и личният им живот"???

изля цяла кофа мастило да защитаваш теза, която никой не е повдигал или оспорвал тук.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
а кой, по дяволите, е написал тук, че в частния си живот турците трябва да говорят на български и че "е работа на държавата да котролира словото и мислите на хората и личният им живот"???
:-) оф, ето пак се обясняваме с теб, като двойка стара любов сме :-) Може би ако го прочетеш ще видиш, че поста, който цитираш има конкретни отговори на конкретно зададени въпроси  на какъв език си изкарвам хляба, на какъв си говоря с доктора и на какъв си пазарувам. Вероятно си пропуснала, че именно на тези конкретн въпроси съм отговорила, че нямам задължение нито едно от тези да го правя на друг език, включително и да си водя бизнеса на този език. За тях основно съм изхабила кофата мастило.

П.п. Връзката между гледането на криво и отказването да продадат хляб и часовете по туски е мистерия за мен.
« Последна редакция: Юни 01, 2013, 00:02:04 am от Bobbie »


  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Рачо, напълно подкрепям написаното от теб!
Казвате не знаят децата в селата български, а замисляте ли се защо е така??? Образованието в тези региони от години е под всякаква критика, закриха се много училища, събират децата от 6-7-8 села и ги карат в съседен град на училище където са в някакви сборни класове от 1-ви до 4-ти клас примерно, и им се говори само на турски. Е как да научат български като не им се предлага това??? И межу другото това с задължителните часове по турски в училище е абсурдно няма как да стане, всичко това е политически ход с каква цел обаче??? Вероятно създаване на напрежение мужду етносите...
Дениса, ами ти сама си отговорила на въпроса си  :) Погледни болднатото в текста ти. Ей там е разковничето. Нали не мислиш, че МОН е спуснало заповед в еди-кое училище учителите да говорят на турски? Това са самоволни прояви на местните училищни дейци. Мислиш, че преди е било различно? Ще те разочаровам, било е същото. Майка ми е начална учителка, по-скоро беше, вече не работи това. Тя сега е на 52, когато е завършила института /преди 30-тина години/ са я разпределили в едно турско село. Колегите й турци, децата - турци, не говорели бъкел български. В училището се е говорело само на турски, майка ми е видяла бая зор, не е изкарала много. Разказвала ми е доста от онова време, аз лично съм се потрисала, тотален патриархат, каквото кажат старите - това. Имаш проблеми, ако говориш на децата неща, които не са одобрени от "старейшините". Това образование за момичетата по-високо от основното - анатема!!! Сега не е по-различно, разбира се, има и много изключеения. Сред ромите положението е същото. Казвала съм и друг път - леля ми до скоро беше начална учителка в един бургаски квартал, предимно населен с роми, голяма част, от които се самоопределят като турци :lol:, когато им отърва пък - са българи. Говорят някаква смесица между ромски и турски. Момичетата ги женят обикновено преди да са завършили 4 клас, не ги пускат на училище, след основното/ако добутат/, приключват с образованието. Смея да кажа, че леля ми е отличен педагог, съвестен и упорит. Е, едва успява за 4 години да научи няколко деца поне от класа й да четат и пишат поне малко от малко. Ми не искат да се научат, не смятат, че им е необходимо. Обаче, после като пораснат почват да реват, че нямали били равен старт и ги дискриминирали :lol: Темата не е за ромите, но ситуацията е доста сходна в някои отношения, затова си позволих това отклонение. При турците се получава нещо подобно - не желаят да учат и говорят български, в един момент почват да се оплакват, че били изолирани, сегрегирани и не знам още какво, не ги били обслужвали в магазина и в пощата.....

Боби, разбирам защо ти се е променило мнението коренно по тези въпроси. Достатъчно дълго си в Америка и това е неизбежно за една голяма част от имигрантите там /не всички/. Американците владеят перфектно умението да промиват мозъци. Съжалявам, но САЩ конкретно изобщо не е добър пример за това колко е полезно и целесъобразно да има безкрайни свободи и почти никакви забрани. Виждаме до какво води това. И не им стига че си правят държавата мазало по тия въпроси, ами нагло се месят и по света, особено в близкия Изток. Мдаааам. Ама не ми се захваща сега темата за тероризма и кой и как го спонсорира.... Само ще кажа, че тази ислямска радикализация се случва под благия поглед и благословия на САЩ. Знам, че ще се опиташ да ме убедиш в обратното, но недей, моля те, няма смисъл.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Оф, Боби, така и не се научи да четеш, а не да спориш за самия спор - да съм написала някъде, че в личния си живот някой ги спира да правят каквото си искат??? А по въпроса за хляба и говоренето на турски в определени райони - време ти е да пообиколиш България и да спреш с тези коментари. Може да останеш доста изненадана. Промиването на мозъци от американците не е помогнало на никой :wink:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, разбирам защо ти се е променило мнението коренно по тези въпроси. Достатъчно дълго си в Америка и това е неизбежно за една голяма част от имигрантите там /не всички/. Американците владеят перфектно умението да промиват мозъци. Съжалявам, но САЩ конкретно изобщо не е добър пример за това колко е полезно и целесъобразно да има безкрайни свободи и почти никакви забрани.
Права си,именно защото съм дълго, затова е така. Колкото до промиването на мозъци - ако е промиване на мозъка това, че като съм видяла нещо ми е харесало повече, то така го наричай. Като гледам не съм сама  и в България има хора мислещи като мен без да за били под опасното влияние на промиващите мозъка американци. Мен много повече ме интересуват други неща, а не да съм полицай на всеки кой какви езици говори и колко прост иска да си остане.

Гане, вероятно според теб, ако не изучават турски, ще започнат да ти се умихват и да ти продават хляб с удоволствие, така ли? Тази връзка омраза-изучаване на турски само ти си я виждаш. За мен дори е обратнопропорционална. Повече забрани и регулации не водят до по-добро.
« Последна редакция: Юни 01, 2013, 00:23:58 am от Bobbie »


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
на България, като държава, проблемът й не е, че част от гражданите й ще останат прости.

проблемът й е, че в скоро време една част от населението ще поиска автономия и ще опита да повтори сценария от бившите югославски републики. в момента този сценарий прави генерална репетиция в съседна Македония.

този сценарий, между другото, също е измислен за пръв път от автори зад океана.



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!