0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
http://ekipbg.com/2013/05/15/party-subs/ то май ще излезе по-добре да не гласуваме
http://ekipbg.com/2013/05/15/party-subs/ то май ще излезе по-добре да не гласуваме
Напротив, ще гласуваме, но не за знайни и незнайни партийки, за да не плащаме биричката на някой безделник.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
http://ekipbg.com/2013/05/15/party-subs/ то май ще излезе по-добре да не гласуваме
Напротив, ще гласуваме, но не за знайни и незнайни партийки, за да не плащаме биричката на някой безделник.
Това май ви е най-малкият кахър сега с този „избор.


  
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Боби, чудно ми става, ти, която толкова много критикуваш избора на българите, какво щеше да направиш на наше място?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Боби, чудно ми става, ти, която толкова много критикуваш избора на българите, какво щеше да направиш на наше място?

Днес не ми е ден,щото съм на друга вълна,ама само да вметна:Боби гласува,и то за ББ,а сега ни гледа сеира...чак ме напушва смях като се сетя как обясняваше-за да не дойдат комунистите и турците...Ама то ще видим кой ще се смее последен,Буболина.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, чудно ми става, ти, която толкова много критикуваш избора на българите, какво щеше да направиш на наше място?
Критикувам избора на една част от българите. Не кририкува избора на комунистите, те си гласуват за това, което искат. Нито на поддръжниците на ДСП, Атака или ГЕРБ. Критикувам избора на тези, които отидоха и си дадоха гласа по такъв начин, че да доведат на власт тези, които те самите най-малко искат.  За мен питаш - аз щях да гласувам за ГЕРБ, казвала съм го многократно. Никога, ама никога ей Бога ми няма да отида  да гласувам за когото и да е, независимо колко ми е симпатичен, с пълното съзнание, че това ще доведе ДПС и БСП на власт. Аз не гласувам по чувства и за който ми харесва най-много, а се опитвам да съм реалист. Реалността според мен поне е, че някой ще е отгоре и ако няма да е който ми се иска, то поне да не е този, който най-малко ми се иска. Такива романтични виждания като на Рачо, че щяло да има разлика ако някоя друга партийка влезнала с 4-5% просто не са ми присърце.  Не вярвам, че тези хора с няколко депутата, които няма да са в изпълнителната власт, имат значение. Вярвам в демокрацията, но не вярвам, че за 2 месеца и 30 новосъздали се партии има шанс някой нов да вземе властта, както и че е възможно да има висока избирателна антивност при такова положение. А междувременно някой ще ръководи, независими какво на мен ми се иска.

Кисела, сега трява не да те напушва смях, а да ти се плаче от това, което стана. Щото на теб може да ти е много смешна логиката ми, ама положението , до което доведе обратната, е за плач, ако не забелязваш.
  И не, не съм гласувала, защото тук нямаше секция, а и ми изтече задграничния паспорт,така че нямам нищо общо с това мазило дето го сътвориха.
« Последна редакция: Май 17, 2013, 23:47:08 pm от Bobbie »


  
*
Ех, като не съм толкова интелигентна, та гласувах за малка партия, която не влезе.

Толкова забатачено ми се вижда положението, че просто не знам накъде ...

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Какво е предвидено в закона, ако никой не може да състави правителство?  Нови избори ли?


  
*
Боби,ти що не си гледаш работата,ами си се захванала с "дисекция"на изборния процеси нагласите сред избирателите?? Око трябва да се съобразявам с твоят принцип за гласуваме,прагматичния,трябваше никога да не гласувам!! И,може ли да ми кажеш,гласове от "горе" ли ти казват колко ще е активността,колко партии ще преминат 4%, как ще се конфигурира новият парламент,чеда си убедена в своя си "рационален" вот.както се видя,при една по-висока активност,в парламента можеше да има поне още две партии и тогава пак ли така щеше да ми разсъждаваш,при положение, че мандатите вече са точно разпределени?? Айде, да не се правим на разни"гуру" социолози и политолози! И това,че сме гласували за по-малки партии,не означава,че непременно гласуваме срещу БСП и ДПС. Тия двете си имат сериозен електорат,достатъчно твърд в ядрото,за да ги няма в парламента.Всеки избор,Боби,по-скоро е свързан  с надежда за промяна.Ако я нямаме тая надежда,мисля,че отдавна трябваше да съм си събрал багажа.За жалост,не го направих по-рано!!
п.п. никога не съм бил и фен на ГЕРБ.Не отричам,че направиха много добри неща,малко "натриха"носа на традиционните партии,но бързо им се вдигна носа,а и с тая "полицейщина" в кръвта..да ме извиняват!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
,а и с тая "полицейщина" в кръвта..да ме извиняват!! :wink:

Кой полицай?ББ ЛИ?нЕЕЕЕЕЕЕЕЕ-той е най-големия експерт сред премиерите!Щото е бил пожарникар!Абе,Ра4о....бива ли да не знаеш :D
И Боби,не ме интересува дали си гласувала,твоето мислене е като на баба ми,бог да я прости
« Последна редакция: Май 18, 2013, 08:47:19 am от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Боби, струва ми се, ти не си успяла много да обмислиш изборния процес  :wink: Изглеждаш искрено изненадана от факти, които на повечето от нас бяха ясни.
Хората НЕ гласуваха за ГЕРБ, тъй като гладуват, фалират бизнеси, заплатите не са мърдали, майчинството е под прага за бедност, здравеопазването е под всякаква критика и пр.пр. Не МОЖЕХА да гласуват за ГЕРБ месец, след като протестираха срещу тях по улицата. Това противоречи на здравият разум и логика...
БСП е партия със 120 годишна история и твърд електорат. Независимо кой кога ще е на власт, поне за сега, БСП ще има свои хора в парламента.
Същото важи за ДПС, с малки изключения. Разни хора, с разни автобуси ходят да обират гласоподаватели, гласуват от чужбина / в частност 60% от Турция/ и беше ясно, че и техни хора ще има в парламента.
До тук става ли ясно?
Та всъщност, изборите не бяха чак толкова лоши и опорочени.
Първо: защото "доуби" една партия, която от няколко години беше на командно дишане и изхвърли /надявам се завинаги/ един човек, който очевидно не осъзнаваше, че хората ОТДАВНА ВЕЧЕ не му вярват...И то партията, която беше първа политическа сила след 89-та. Изводът? Никой не е вечен и безсмъртен....
Второ: не допусна една партия /водена от изключително нагла личност, която с нищо и никога не подкрепи България и освен да се кичи с помпозни титли, друго не у умееше/ изобщо да влезе в парламента. Извод? Москва не вярва на сълзи...
Трето: ГЕРБ не може да състави правителство, защото няма мнозинство. Никой не иска да се коалира с тях. Това е наказание. Дори да се коалират, БСП и ДПС не могат да направят правителство, тъй като и те нямат нужното мнозинство. Това е наказание. Ако Атака клекне и се коалира с тях, това означава, че тези избори ще са последните, в които изобщо влизат в парламента. Волен да се коалира с Местан противоречи на 100% с всичко, дето обяснява от години като идеали на партията...Това е наказание /и за ДПС, и за АТАКА/.
Вариантът е експертно правителство или нови изБори. Кой вариант е по-удачен и правилен, не се наемам да коментирам, преди да видя състава на такова правителство първо...
В общи линии, това е. Там са, ама не могат да направят нищо сами. И подмятат властта като горещ картоф, тъй като започват да осъзнават, че не са избрани да управляват, а са НАКАЗАНИ за това....
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
http://www.slovo.bg/old/smirnenski/story.htm не зная защо, но винаги като се сформира парламент/правителство се сещам за него

ми не ми се гласува, вече. и аз, като Блу, просто не знам на къде.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Бубулина,  ти хубаво ми разяснаваш всеизвестни факти(между другото аз не говоря за парламента, говоря за изпълнителна власт т.е. правителството, няма нужда от лекция за твърдият електорат, изторията на БСП и въпроси дали ми е ясно), но в крайна сметка разговорът не беше да си описваме политическата ситуация по принцип. Говорехме за това кой какво е мислел, че ще стане като е гласувал по даден начин. По повод резултатите - ще адресирам третата ти точка - ГЕРБ не може да състави правителство, защото почти всички гласове за други партии за откъснати от тях, не са откъснати от твърдият електорат на БСП или дПС т.е от гласувалите за малки партии, нямащи никакъв шанс да влезнат в правителството( не парламента )  дори и да бяха прескочили 4%ната бариера  или в най-добрият случай биха останали безгласни букви. Сегашното положение аз не смятам, че е добре, нито си падам по термина „експертно“ правителство. Експертно правителство е  назначено сужебно правителство, нямащо никаква политическа отговорност за каквото и да е. Реално в момента правителството  е „експертно“.... кой пита.... макар че мненията за дефиницията на този термин се различават.

От кое ти изглеждам изненадана от описаното от теб? От нищо не съм изненадана, дори писах, че не съм изненандана.  Вероятно те са мислели, че нещо друго ще стане и те за изненаданите. Виждам разочарованите коментари по ФБ непрекъснато, това са хора изкрено изненадани от получилата се патова ситуация. Не съм изненадана и от нсиката избирателна активност, при тези 42 партии.

Наказателният вот е възможно най-голямата глупост, поне според мен. Щото то хубаво наказателен, ама в случая  кого точно наказват? Себе си? Това ми звучи като ще си запаля къщата да изгори на съседа плевнята - мазохизъм един вид.
Всеки, който малко се е интересувал какво ставаше по света по времето за което ГЕРБ беше на власт, знае, че имаше световна икономическа криза и че тези проблеми не са ограничени до границите на България. Гърция фалира, Испания има 25% безработица, въобще целият  ЕС е зле с изключение на Германия, а в бедна България в същото това време има 2 години майчиство.

Според теб аз не съм го обмислила, а ти го обмисли. Ок, щом е така да приема ли, че това е резултата, който знаеше, че ще видиш? Ако е така, то много хубаво,но питаш защо критикувам - ми защото1.  аз не исках да го видя този резултат, 2 - не виждам място за оплакване като човек съзнателно сам си направи нещо. Критикувам „разочарованите“, не теб лично. Според мен с право, според тях не - всеки си има виждания.
« Последна редакция: Май 18, 2013, 10:17:02 am от Bobbie »


  
*
Цитат
аз не исках да го видя този резултат
Bobbie, кой резултат искаше да видиш?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Не, Боби, не казваш това. И тук, и във ФБ ти казваш : "Егати избора направиха.." Говориш в множествено число, говориш за българите, говориш за това, че БСП и ДПС са в парламента.
Освен това, като не си гласувала, нямаш право да критикуваш ...Да си подменила паспорта си по-рано, не да го ползваш за оправдание. Щото единственото, от което не съм изненадана, но разочарована е ниската избирателна активност. Сега да си пишат на воля разочарованите из ФБ, същите тия, които на 12,05 бяха за гъби или на разходка.
Наказателният вот може да не те удолетворява, но е напълно логичен след такова управление...
Скъпа Боби, прости, че не се трогвам от фалиралите държави и от световната икономическа криза. За близо 34-те си години, с много малки изключения, аз БГ извън криза не помня...Вероятно и пишУщите тук...А това за майчинството и двете години, може да го каже само човек, който първо пише и после мисли...Или искаш да те поканя, да се върнеш в БГ и да си гледаш детето с 240лв?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
За много неща сме се разминавали с Боби, но в този случай ще кажа, че съм абсолютно съгласна с нея! С този наказателен вот наказхме единствено себе си! БСП и ДПС не искали да се коалират с ГЕРБ, за да ги накажат, хахха. Ми хубу, ама не наказват тях, наказват държавата и нас, само че на тях не им е важна държавата, важни са им игрите и далаверите. Аз също гласувах за малка партия и отчитам това като грешка. Не се оправдавам, но просто наистина не знаех за кого точно да си пусна гласа, та хем да съм с чиста съвест, хем да е целесъобразно. То това си е жива химера, де, та накрая хванах едни за ушите и толкоз. Дотам ни докараха, Боби, че да нямаме полезен ход. За всичко си права, по принцип, но де факто се получава така, че дори да следваме логиката ти, резултата пак ще е същия, щото наистина вече нямаме полезен ход, надали и някога ще имаме. Та така....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
като чета коментарите за изборите - и тук, и другаде по форуми и седянки - придобивам едно шизофренично чувство, че партиите и кандидат-депутатите са ни ги внесли от Марс, разбираш ли...

че ние всички, тук долу, сме толкова различни от тия, дето искат да ни управляват и хич, ама хич не се припознаваме в никого от тях - просто нямаме никакъв избор...


дали е така наистина? я да се огледаме хубаво в огледалото и наоколо....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Туше, мадам Jam  :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!