0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Рачо, ето:

Цитат
БСП са успели да подобрят резултата си спрямо 2009 г. със 7-8 пункта, или около 320 хиляди нови гласоподаватели. Иначе казано, в момента те минават милион.

от тук:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1980337
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Ама Ganka те не гласуват по убеждение, и не защото милеят и искат да си упражнят конституционното право. Не се "сърдя" на турците че са гласували. Ако ги оставят по собствено убеждение и желание да отидат какво ще стане ммм? Гледам, констатирам и се възмущавам за нихилизма на едни. И продажността(под каквато и да е форма) на други. На това, как една конролируема група е фактор, "под строй" мен няма как да ме накарат - нали се сещаш. Че се позволява да се случва това, че е в интерес и на БСП и на ГЕРБ да се случва. Искам да видя с кой ще се коалира ГЕРБ, (БСП са ясни). "Злите" езици много интересни неща казват,  скоро обаче ще видим фактите.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Моето семейство даде 4 гласа от чужбина, нищо че от много години не живеем в България. Гласувам, не само защото е мое право, ами защото не искам България да се управлява от турци. Аз може да не живея в България в момента, но живеят всички мои близки, роднини и приятели. Също така гласувам днес, за да има промяна утре и един ден се върна в родината си, когато ми предложи елементарни неща като работа и добро образувание за детето ми.
« Последна редакция: Май 14, 2013, 13:48:29 pm от Krisi88 »


*
Джам,подобряват резултата си спрямо 2009г,когато имахме 67% активност.Ако и тази година този % активност беше същият,БСПняма от къде да мобилизира повече електорат и щеше да се види,че в абсолютни стойности,техните привърженици намалят.това поне са моите разсъждения. Друг е въпросът-кой как успява да мобилизира електората си.не съм застъпник на тезата за ограничаване на правото на глас.Просто дадох пример,че ако се стигне до това ,то аз ще приема тези критерии-възраст и образование. Ти казваш,защо да ограничаваме родителите си да гласуват!? Права си! Ама как да ги възпра да гласуват по инерция за "партията -майка"!? Защото в по-голямата си част,те не се различават от електората на ДПС!! Под строй и твърдо!! За жалост,това са фактите! И какво излиза накрая-турците и възрастните хора решават бъдещето на държавата.А,реално те ли са и "моторите" в момента.И освен това,ако за да вдигнем с 10% пенсиите,трябва да вдигнем с 5% осигурителното бреме на фирмите...извини ме,но не искам да се увеличават пенсии.Всички казват,ама как се живее със 150 лв пенсия? Прави са хората.Но защо не отбележим,че има хора и с 780 лв.пенсия.А колко е средната?? От 5то число до 16то,всеки месец,редовно,пенсиите се раздават.Колко семейства чакат заплати по два-три месеца и не смеят да гъкнат,защото иначе няма да има и какво да чакат?? нещата са сложни и не искам да изпадаме в пунктоалности или да настройваме различните възрасти,но според мен приоритет трябва да се дава на работещите.В тях е потенциала за да се движи държава.за жалост,точно те не взеха никакво решение,на изборите.Просто защото,голяма част от тях не гласува,което е равно на безмислен подаде вот на останалата част.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Джам,подобряват резултата си спрямо 2009г,когато имахме 67% активност.Ако и тази година този % активност беше същият,БСПняма от къде да мобилизира повече електорат и щеше да се види,че в абсолютни стойности,техните привърженици намалят.това поне са моите разсъждения.

твоите разсъждения са напълно погрешни.

никакво значение няма избирателната активност. през 2009-та година за БСП са гласували Х души, а през 2013-та година са гласували Х+300 000 души.  това е абсолютен прираст на гласовете за партията.

това, което ти имаш предвид, е че ако избирателната активност сега беше по-голяма, относителният дял на гласовете за БСП (процентите, демек!) щеше да е по-нисък, защото повече хора щяха да гласуват за други партии.

но това не променя факта, че БСП увеличава броя на гласувалите за нея и че тезата ти за намаляване на броя им поради естествения ход на нещата категорично не е вярна.

и изобщо, не знам защо си мислите, че за БСП гласуват само изкуфели старци? и защо трябва да възпираш родителите си да гласуват за БСП? никой не ги кара под строй, нито ги агитира на партийно събрание в квартала. те си имат убеждения, имат доста адекватна представа за живота - личния си и обществения, и много пъти са по-ориентирани и по-обществено активни от средното и младото поколение.  представям си как си казват - "ако можеше да възпрем някак Рачо да не гласува първосигнално за Атака или Лидер"  :lol:

прочее, хаосът на всеобщия непукизъм ще настъпи, когато измре това поколение!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Ами,ние така можем да направим и друго сравнени- избори 19990-за БСП гласували Х.Избори 2013 х- 1 млн.Трудно е да се каже,дали общата им маса се увеличава или намалява. Джам, не твърдя,че за БСП гласуват само изкуферлли.Естествено е ,че има и много млади,както ина средна възраст.Аз също ,в определен период от живота си съм бил доста активен техен последовател.Но,не може да не се съгласиш,че моментните им предложения,които някои наричат програма за управление,са ала-бала и твърде популиски,зад да им се доверя./не че някой предложи нещо кой знае по-смислено/.не съм и убеден,че когато обясня на майка ми,каква е разликата в икономическите предложения на БСП и еди коя си друга партия,тя ме разбира.дори и когато и кажа-гласувай за тези,защото така гласуваш за моето бъдеще,пак не съм сигурен дали го прави.Виждам,че повечето от БСП последователите,над 70 години,просто гласуват за тях.А това поникакъв начин не ги различава от трудно говорещите турски гласоподаватели в чужбина.
Е,това са мои разсъждения.В крпайн сметка,за да са такива резултатие,вината си е само наша,както и на Бойко,на Костов ,на Кабаиванов,на Кунева и останалите. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
ra40 - не мога да се съглася с теб, че пенсионерите гласуват само и единствено за БСП. Даже напротив, от лични наблюдения - болшинството гласуват за всичко възможно, само не и за БСП. От друга страна около мен има доста млади хора, които са гласували за тях, просто защото избират лявата, "социална" идея.
Имаше и доста хора, които гласуваха ЗА БСП, просто за да е АНТИ ГЕРБ.

avallon - казвайки, че теб не могат да те принудят да гласуваш за хора, за които не желаеш. Какво ще кажеш за хората, различни от етническите турци, които са гласували за други партии, но по заповед от работодателя и под страх от загуба на работа. В тази криза ти как би постъпила? Би ли гласувала по заповед и запазвайки работата си, или както ти смяташ, че трябва под угрозата да загубиш работата си? Да не забравяме, че всичко това се случва в малки градчета, където всичко се знае, а не в големите градове, където можеш да се слееш с множеството.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

ra40 - не мога да се съглася с теб, че пенсионерите гласуват само и единствено за БСП. Даже напротив, от лични наблюдения - болшинството гласуват за всичко възможно, само не и за БСП. От друга страна около мен има доста млади хора, които са гласували за тях, просто защото избират лявата, "социална" идея.
Имаше и доста хора, които гласуваха ЗА БСП, просто за да е АНТИ ГЕРБ.


Абсолютно съм съгласна. На митинга на Герб, в нашия град, имаше голяма група баби над 70 г., които скандираха "Бойко! Бойко!..."
И ми прави впечатление, че най-младите гласоподаватели са за БСП.
Увеличението на гласовете за БСП е наказателен вот за Герб според мен!
*
Добре,хубаво,айде съгласих се! :lol: И все пак,нали помните графиките по възрастово делене,непосредствено в изборната нощ- те показа,че все пак 50-60% от по-възрастните си гласуват за БСП.И няма нужда от изопачаване на думите ми-никога не съм отричал младите в БСП.Освен това,идеята е много добра,но изпълнението в ръцете на Петков,Овчаров,Манолова,Кутев и сие не ми допада.Освен това,социалната политика е за държави със силна икономика-справка- скандинавския полуостров.Сега ни трябва друго "лекарство"! Да не подхващаме темата "Белене"..... :x Както казах и преди-тази дъвка ще ни я разтягат дълги години и ще ни тежи на сметките и гърбовете.
Не знам защо,гласуването за БСП трябва да се определи ,като АнтиГЕРБ ??? Нима българите толкова не припознаха други партии от 42 те които се явиха? Честно казано,45% от вота се разпиля там.Не мога да преценя-за и против ГЕРБ ли беше най-добрият вариант за гласуване на тези избори?? Е,резултата е на лице? Едно голямо НИЩО! :lol: Поне да знаехме-БСП+ДПС =правителство.Ама то сега ще трябва и на Волен да се  :(навеждат,май..... Все пак,в този парламент щеше да е по-добре дори и с депутати на НФСБ,ДСБ и ДГ,не мислите ли?
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
За мен това, което се получи, е много депресиращо. Само като им гледам гадните физиономии :(
Не загубиха ли хората, които живеят в България, надеждата за промяна?
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
:lol: Поне да знаехме-БСП+ДПС =правителство.Ама то сега ще трябва и на Волен да се  :(навеждат,май..... Все пак,в този парламент щеше да е по-добре дори и с депутати на НФСБ,ДСБ и ДГ,не мислите ли?


Моята прогноза е различна,ама това не е най-важно.
ИЗБОРИТЕ СА МАНИПУЛИРАНИ-ЯСНО Е.и КАТО КАПАК НА ВСИЧКО-ДНЕС ПО ОБЕД ЕДНА ЧИСТАЧКА НАМЕРИЛА В ПАЛАТА 6 НА Панаирната палата чувал с бюлетини...Този Пловдив-герберски!И на всичко отгоре няма списъци,не липсват бюлетини от никоя секция....как ли се фалшифицирали изборите?
Обаче друга е съкровенната ми мечта-да занеса цигари от името не целия лош генетичен материал,ама едва ли...
А може точно Цацаров,дето оправда Цв.Цв.за имотите да му подготви капана.
Абе някой трябва да го отнесе!


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
rally_pat, в предните си постове коментирам двойното гражданство и право на глас, които дефакто оказват съществено влияние върху разпределението на местат в парламента, манипулирането на тези хора, каква е тяхната угроза, като те живеят деситилетия някъде другаде.  Не мога да знам как бих реагирала във всеки частен случай, казах сега какво не бих направила. Примера, който даваш - наистина е чудовищно да се спекулира със физическото оцеляване срещу глас, това нямам моралното право да осъждам. Питаш - отговарям.
Но пък за 20 или 30 лева да си продам гласа - еми няма да стане , колкото и да съм зле.
 ra40 , Петков май няма повече да е депутат (и аз съм му върл "фен"), обаче  една друга фигура се появи, което мен силно ме нерви - Мартин Захариев... в момента не мода да го коментирам дори. Бях  в шок като го показаха, че влиза в листата. Мааалко по късно се светнах , че този Нарцис никога, ама никога не играе за губещ отбор  :?. Той самия си каза пред камерата, че изобщо нямало значение на кой симпатизира , независимо че влиза в листата на БСП. Чудеса!!!!!
П.С.  kisela_2000 съвсем честни са си  изборите , какво тук значат някакави чували  :lol: . Как, абсурдно е да манипулирани, фалшифицирани или там подобните твърдения . По едно време започнах да мисля, че нещо "централния" ми губи връзка и наистина не мога да мисля с главата  си както както междувпрочем се призова. Пак ще чакаме прокуратурата. Цацаров току що завъртя дупето ......... по вятъра.
« Последна редакция: Май 14, 2013, 20:51:58 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Как ще има висока избирателна активност като има толкова много хора в чужбина? Ето сега моето семейство е в избирателните списъци, семейството на брат ми, на толкова приятели. То като се замислиш, може и някой да е гласувал вместо нас, ама едва ли. Просто сметката тръгва грешна от самото начало, защото голяма част от имащите право на глас не са в Бг,а  гласуването от чужбина макар и възможно понякога е доста трудно. Ние например трябва да летим 2-3 часа със самолет, за да отидем да гласуваме, е няма да го направя, освена ако наистина не се появи Месията.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
42 партии- като я чух( видях) тази цифра и направо онемях. Това е пълна шизофрения.


  
*
42 партии- като я чух( видях) тази цифра и направо онемях. Това е пълна шизофрения.
По скоро лакомия, те не са луди, по лошо.
Мераци на  разни хора да изкарат едни пари, от нашите - на целия зор.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
По скоро лакомия, те не са луди, по лошо.
Мераци на  разни хора да изкарат едни пари, от нашите - на целия зор.
Бе мани ти "едни" пари...Според различни източници е по 12-15лв/на глас..Хич не е малка сумичката.. :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Седя си аз в офиса и слушам как двама колеги дискутират, че имало двама осъдени за покупка на гласове по бързата процедура, и как се прехласват и радват, че вече имало осъдени.

И седя и се чудя, аз ли съм прекалено скептично настроена, те ли са прекалено големи ентусиасти и вярващи, че нещо може да се промени. Защото някакси не ми се вярва в нашето общество тези практики да престанат...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Ооо, rally,  преди час казаха, че единият от двамата, който бил с ефективна присъда от 5 месеца и тя е заменена с условна като на другия :lol: напразно се радвате в офиса

Аз пък слушам в момента пресконференцията на прокуратурата по "Хоризонт", правят публична експертиза на иззетите бюлетини от печатницата, как ги печатали, как ги съхранявали, как никой възложител не е контролирал печатането, защото това не го писало в договора, как по телефоните са си поръчвали празни бюлетини, че не стигали и как същите ги опаковали и пращали - поточна линия. Пълен цирк :)
42 партии- като я чух( видях) тази цифра и направо онемях. Това е пълна шизофрения.
Шизофрения е, да  :x За такава държавичка толкова партии, толкова депутати.... пари имаме на вятъра да хвърляме  :x
Кметът на 12 млн.-ен Токио поздравява 12-те кмета на 2млн-на София....
Какво има да си говорим?!

http://www.focus-news.net/?id=n1783632

Според мен това е по-голяма шизофрения.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia