0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Важното е, че си отишла, Блу! Не си висяла пред компа да обсъждаш и критикуваш, не си "брала гъби"..Сега имаш правото да негодуваш! Защото БСП със 120-годишната си история, има един сигурен 1млн. електорат и това е известно на всички. Турците активизираха /макар и по-слабо/ и своя /поЛвината от тЕх не говорят български, ама кВо от тВа/ своята сигурна част и те също бяха ясни...Питанката ми е, кому бяха нужни протестите, след като ГЕРБ отново спечели?!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
 
Цитат
Моят мъж, като чужденец, е изумен от откритите 350 000 бюлетини.
Има ли вярващи, че вота е реален?
Ако бяха хванали и другите 350 хиляди (на едните) и не бяха купени циганите (от другите) и кой знае още колко "ако"  .... по-може.
Ще се готвим за нови избори - явно скоро.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
И ние отидохме и ме доядя на моя мъж и приятеля му, че имаха възможност да влязат и не гласуваха :?
А това с БСП и ДПС беше ясно и ми е интересно, като не искаха това правителство, тези хора във властта, защо не се гласува например за малките партии? Зелени, сини... Костов тая година дори не прескочи бариерата 8O
Блу, тия бюлетини са голям цирк. Няма как да се използват, колкото и да им се иска на БСП да е имало манипулация или да е имало причина да са там. Изборната система е такава, че такова количество няма как да се вкара в употреба. Ако са искали да ги използват, е трябвало да ги няма там вече, да са били раздадени и напечатани с печатите на комисиите, за да могат да се пуснат в обръщение. Това беше някакъв опит, безумен при това, за агитация в деня за размисъл и трябва да треснат едно обвинение на Бареков и Мая Манолова, защото те са причината за тоя цирк :?
Авалон, мислете с главите си, стига повтаряхте комунистически измишльотини :? Някога влизала ли си като член в избирателна комисия? Щото аз съм била и тия приказки, как ще се подмени, па то не беше мастило, дето се изпарява, па сменени бюлетини, па не знам си кво още... Абе мислете бе хора, мислете, затова сме на тоя хал :x Щото вярвате в дядо коледа явно...

http://www.varnautre.bg/2013/05/11/166972-dayte_mi_350_000_falshivi_byuletini_i_az_shte_povdigna_sveta

Ето ти да прочетеш нещо и после говори за манипулации :?
« Последна редакция: Май 13, 2013, 11:28:17 am от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Гане, гласувало се е за малките, ама с тия 50% гласуващи...толко! Иначе ВМРО примерно, събраха близо 2%, което за тях е доста...И аз като теб, се надявах, ама...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Бубулина, това е проблема при гласуването - че народа не ходи и гласуват тези, които не трябва, защото им е платено. Избирателната активност  в Турция е била безумно висока - от там има 64 000 гласа 8O, което е половината от емигрантския поток, който е гласувал :( А българина си седи в къщи и пише по форумите как трябва да гласува 12 без 15 :x Е на ся, хак да им е това 12 без 15 :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ако някой си мисли, че в България може да има парламент без БСП и ДПС - значи е абсолютно бос по темата.  винаги ще ги има в парламента, защото те си имат твърд електорат. нямам друга добре оформена и припозната левица - за кого да гласуват ляво настроените? нямаме друга добре оформена и припозната турска партия - за кого да гласуват турците?


защо не се гласува например за малките партии? Зелени, сини...

ми гласува се бе, Гане! 25% от вота е отишъл за други партии, извън ония 4, дето ще влязат!

това е огромна маса гласове. но я погледни колко малки партии имаше в бюлетината - погледнала ли си? 45 партии, егаси... за държавица с 6 милиона население. в коя развита държава има такава бюлетина за избори? навсякъде има по 3-4-5 големи, оформени, структурирани партии и това е. ако някой иска да прави кариера в политиката - отива в някоя от тия партии, а не прави нова, за която да гласуват роднините му.

каквото и да си приказваме, бившият ни премиер беше много прав, като каза преди 4 години, че "матрялът е скапан" в тая държава. никой друг не ни е виновен, че не сме гласували, никой друг не ни е виновен, че сме гласували за тая или оная партия.

имаше скандали, имаше разкрития, след които в нормалните държави си заминават моментално от властта и се започва наказателно преследване - както видяхте, тук това няма значение. ми толкоз можем, значи.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Ganka, мисля и то повече от колкото предполагаш (явно). И съм била член. И живея ТУК. И ежедневно виждам, чувам, мисля (отново), и чета (не купешка преса, не се "дера" и във фейса, даже нямам такъв), и се интересувам, ....  смея да твърдя, че съм много добре иформирана за това, което се случва. Който иска нека си вярва в резултатите, нека, тепърва ще им сърбаме попарата..... жалко, много жалко. Мантрата "комунистически измишльотини" не върви като на всяка манджа мерудия.

Цитат
Изборната система е такава, че такова количество няма как да се вкара в употреба.
Има, има как. Прекалено сме наивни, (да не кажа друго), впрочем положението го доказва.

Цитат
Костов тая година дори не прескочи бариерата  8O
Аха, да Костов не прехвърли , мен лично никак, ама никак не ме изненадва това, по обективни причини, че и логични, но за добре информирани.

Цитат
имаше скандали, имаше разкрития, след които в нормалните държави си заминават моментално от властта и се започва наказателно преследване - както видяхте, тук това няма значение. ми толкоз можем, значи.
Точно така Jam.
« Последна редакция: Май 13, 2013, 13:27:14 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Печатите се маркират в началото на изборния ден от председателя на комисията, няма как този печат да се използва преди това някъде (ако някой има това предвид). На преброяването присъстват повече застъпници от комисия - няма и как при преброяването да се манипулира вота.
Вчера на плажа тайфа от 10-15 момчета обсъждаха как БСП раздало по 20лв за да се гласува за тях и да се ходи на протестите. Били отпуснати 50000лв. Стана като в приказката - крадеца вика "дръжте крадеца" ;) .
А за мен стана ясно след вчера със сигурност, че цялата история със свалянето на правителството си е сценарий от БСП и сие, иначе защо пак такъв процент ще гласува за правителство, което свали...
Някога влизала ли си като член в избирателна комисия? Щото аз съм била и тия приказки, как ще се подмени, па то не беше мастило, дето се изпарява, па сменени бюлетини, па не знам си кво още... Абе мислете бе хора, мислете, затова сме на тоя хал :x Щото вярвате в дядо коледа явно...

Аз съм била няколко пъти в секционна комисия и ДА, смятам, че ИМА КАК да се случи! На последните избори хит беше снимането с телефон на бюлетината, сега вота се контролира по нов - по-сигурен начин - пълна за празна.
А относно маркирането на печатите - вчера по БНТ имаше репортаж точно за това как на печатите няма и следа от такова. Обяснението на СИК беше, че явно маркирания на 3 места печат се бил запълнил от мастилото  :?
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*
А същите тези печати се изработват в определени фирми и повече от един не може да се изработи?А дали?Колко още могат да се направят.Пък и маркирани.

*
Фалшифициране на резултати е едно,а манипулиране на изборрния процес е друго. Това за което говорите последно,си е манипулация,вкояйто участват гласоподаватели-доброволно. но да фалшифицираш резултати в комисия,да подправиш протоколи-извинете ме,ама това означава,че трябва да купиш всички в секцията!!?? Това възможно ли е според вас?
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Абе хора, мислете с главата си бе 8O Как ще подкупят хората в комисията??? Вие добре ли сте? Някой бил ли е член на СИК? Щото аз съм била - биват 5 или 7 човека, основни, има застъпници, на всяка партия поне по един, това са айде не на всичките партии, но поне още 7 вътре от застъпниците. Отделно разни движения винаги следят какво се случва. На избори сме имали в секцията поне 10 човека допълнително. ПРотоколът накрая се подписва от всички и един да е видял нещо нередно, отразява, че се подписва с особено мнение и какво му е мнението. Как си представяте тия 17 човека да ги купи някой, че и да сменят резултатите 8O
Авалон, четеш ти, ама нищо не ти е ясно и престани да ми навираш в очите това, че живееш в България, а аз навън. Това не ме прави сляпа за това, какво се случва.
Колкото до Костов и Кунева - аз съм доволна, само ми се иска сега като нямат депутатски имунитет да ги подпукат и да ги опандизят най-накрая.
Джам, лошото е, че никой не се интересува от това, какво става, като се гласува за малките партии и как при настоящия закон това е чиста загуба на гласове. От там идва и тоя проблем с партиите, които не преминават бариерата от 4%
Така или иначе основните политически опоненти имат твърд електорат, който е почти непроменяем, въпроса е какво се прави с останалите.
П.С. Извинявай за вметката - партиите и тук са горе долу толкова, въпреки че държавата е по-голяма, не са само основните опоненти.
« Последна редакция: Май 13, 2013, 14:35:27 pm от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Маги, маркирането става по следния начин - председятеля изрязва гумената част (рамката) на печата с ножче/ножичка на 3 места, така че при отпечатване контура е прекъснат. Няма как външен човек да знае точно къде ще му хрумне на председателя да маркира печата, освен ако не са наговорени предварително. Но ако пък има такова нещо моята фантазия за теория на конспирацията няма чак такива мащаби.
*
Миме, сега умно си гледах печата да преценя е ли е възможно това.Ами става наистина, но ако е малък среза, може да се заличи.

*
Вчера на плажа тайфа от 10-15 момчета обсъждаха как БСП раздало по 20лв за да се гласува за тях и да се ходи на протестите.
Пфу, циции!20 лева!

Вчера се оглеждах, преди да вляза да гласувам, но никой не оферира, язък! Исках да видя на живо как действат, но явно изглеждам страшно - никой не припари.
*
Маги, то си има инструкции точно какъв да е среза откъм големина/дълбочина (поне предни години беше така).
Елфи, циии я, ама те избират точно такива, за които 20лв са много - пенсионери и младежи без работа.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
А не сте ли чували за "индианска нишка", това се прилага от години и е възможно най-простия начин за дирижиране на вота.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
мен единствено ме е яд на ниската избирателна активност, ако бяха гласували поне 70-80% от хората, такива дребни манипулации нямаше да са от никакво значение, но уви, както джам писа, явно си заслужаваме съдбата...

пп. Мели, а какво е индианска нишка?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Елфи, циии я, ама те избират точно такива, за които 20лв са много - пенсионери и младежи без работа.

Мими, извинявай, ама това са нонсенси. да не кажа, че някой може да се засегне.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Цитат
Авалон, четеш ти, ама нищо не ти е ясно
Цитат
Абе хора, мислете с главата си бе  8O
.

Ganka, този ти тон върви към обида. Не визирам само себе си. Тук е свободен форум и право на мнение има всеки. Аз казах това, което аз мисля.

"Тези бюлетини 350 000 добри ми хора не са предназначени за СИК-овете
те са за РИКовете и ЦИК"
Теза или хипотеза .....  е ли възможно това? Имаме ли член РИК или ЦИК да сподели.
В крайна сметка ще видим Прокуратурата какво ще каже.

Цитат
А не сте ли чували за "индианска нишка", това се прилага от години и е възможно най-простия начин за дирижиране на вота. 
Чуден въпрос.
« Последна редакция: Май 13, 2013, 15:28:30 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.