0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Едно време  е вкисвало, защото се е замърсявало при производството, по някакви причини.
Сега купешкото не вкисва дълго, защото му слагат някаква бактерия, която неутрализира ЛББ.
Аз обичам много гъсто кис. мляко и нямам нищо против малко нишесте в него.
Българското има само 2 бактерии,  в 50:50 съотношение, ако не се лъжа. И това го прави кисело.  Има други, които имат поввече видове, наприме бифидобактерии, които всъщност са най-многобройните „добри “бактерии в червата, които се заквасват прекрасно, полезни са, но не са така кисели. Това, че само българското кисело мляко било полезно, пък другото не било, е мит.

Не знам за нишесте, но няки слагат сух млечен протеин, което всъщност също не е толкова лошо. Все едно мляко, на което са му изпарили водата. Става по-виско протеинно това мляко. Така нареченото в САЩ гръцко мляко така се прави.


  
*
На мен с Данон не ми се заквасва млякото.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Аз не мога да разбера французите ли ще ни налагат и казват що е то кисело мляко?
Добре помня времената, когато ядяхме истинско кисело мляко в стъклените бурканчета. ТОВА беше кисело мляко. Най-много "кръстено" леко с водичка, но мляко.
Данон съм яла най-много толкова пъти, колкото са ми пръстите на едната ръка. За мен е млечен продукт това.
И толкова много ни е променен вкуса за последните 20 и кусур години, че вече сме забравили вкуса на истинското кисело мляко, а има хора, които даже не го познават. Когато си заквася мляко от селска крава, като съм чакала да я издоят .... даже бабата зад ъгъла в плевнята да има бутилка с вода и  да го "кръсти" -  млякото си е мляко, с каймака, с вкуса си,  със всичко. Вярно, с висока масленост но в крайна сметка нямаме това щастие да го консумираме често. А и като се замисля какви буклуци консумираме едва ли е големия дявол това.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз не мога да разбера французите ли ще ни налагат и казват що е то кисело мляко?
Никой на никого нищо не налага. Ако искаш купуваш, ако искаш не купуваш, ако искаш взимаш от магазина от друга фима, ако искаш седиш и чакаш да доят кравата, избор бол.


  
*
Агресивната реклама точно това прави. Не е необходимо всички да знаят колко на колко и какви са процентите на млечнокиселите бактерии. Ако рекламите не въздействат, не манипулират, респ. не налагат някакъв продукт ясно с каква цел то те изобщо нямаше да изскачат непрестанно от всякъде.
То е ясно, че не можем да чакаме кравата. То и кравите вече са кът. Направих просто сравнение.
Остава избора и пак не е истинското.
Понеже имам поглед върху Равногорските млечни продукти от екологично чист район ..... дрън дрън дрън. Това че мандрата е там не значи автоматично че и млякото е от там - просто го карат с цистерни от полето. Кой обаче знае този факт? Пример само.
Та за какво забраниха рекламата на данон, че и глоба 21 млн. Мое мнение, че лъжат точно за да наложат продукта си. Който иска и му харесва да си го консумира, аз съм мерси.
И като се позована горната статия :
"Маркетингът взима връх в последните години и пазарната логика е на път за убие традицията в производството на кисело мляко в България" И ако това не е налагане - здраве му кажи.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
А вие всъщност знаете ли , че когато е създаван Данон, всъщност има българин който е участвал в създаването на Данон......и не французите ни налагат млякото, а май ние сме им създали млякото :-)
Всъщност знаем,че Данон -България не си плаща патента за лактобациликум булгарикум и работят с букет от бактерии,но живите са малко.Знаем,че печалбата от производството се изнася и не се реинвестира тук,знаем,че раборят с българско мляко и експлоатират българска работна ръка.И не ме интересува,че евреин от български произход е участвал в създаването на технологията.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Уууу,как ми липсваше "любимата" тема!!??? :lol: :lol: Много благодаря ,че я "рефрешнахте"!!! :?
Авалон, глобата се налага заради подвеждаща реклама,,което предполага-с неверни факти.Помните ли, че глобиха и "Брускети Марети"?? Те пък създавали разбирането ,че продукта им е италиански,а той си  е български ,от Фикосота!!! :wink: 70% от млякото използвано за производство на млечни продукти вБГ,вкл. кисело мляко е внос.Голям част е от Унгария.Производството на краве мляко в БГ отдавна не може да задоволи нуждите на преработващите компании.А защо нямаме достатъчно производство и защо  има толкова проблеми пред малките фермери е въпрос,който не е с повишена трудност..... :?
/www.mamaibebe.com][/url]
Наистина ли внасяме мляко?Това не го знаех.Ама то какво ли не внасяме?


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
тия дни чух по радиото, че над 90% от плодовете и зеленчуците, които ядем, са вносни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
тия дни чух по радиото, че над 90% от плодовете и зеленчуците, които ядем, са вносни.
Можеш спокойно да добавиш и месото...Аз лично, българско телешко, съм срещала на 1-2 места...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Могат да си позлват природната бактерия без да плащат патенти, ама вероятно не е добра за призводство. Не се патентоват живи организми, които се намират свободно в природата. Все едно да си пантентоваш мечките :-).  Патентоват такива, които те са променили от натуралните вероятно за нуждите на производството. Например за л. българикус има патенти за разни мутанти например за по-ниско действащи ензими или други неща.   Едно време плащаха да я внасят от България, но сега знаят как да си я гледат и в лаборатория без да имат нужда да внасят непрекъснато.
« Последна редакция: Април 30, 2013, 20:35:24 pm от Bobbie »


  
Христос воскресе!


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Днес ми е особено тъжно, изпратихме един прекрасен мъж да играе своите представления и да снима новите си роли на една друга голяма сцена... В разцвета на силите си, на прага на някоя нова и прекрасна роля, едно прекрасно голямо дете и чуствителен мъж си отиде, нелепо, страшно...
Почивай в мир, Чочо! Дано там е светъл пътя ти! :balk_145:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
На мен също ми е много мъчно за Чочо. Винаги, когато някой артист или известен човек, към когото съм изпитвала симпатии си отиде ми става много тъжно, но от два дни усещам как си мисля за него и ми е адски тъпо. Сякаш съм го познавала....
Дано е на по-добро място!  :?

*
И на мен от неделя една буца ми е заседнала в гърлото заради това. Остави толкова много неизиграни роли този човек.   :balk_145:
« Последна редакция: Май 08, 2013, 23:05:14 pm от blue_sky »

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
И на мен от неделя една буца ми е заседнала на гърлото заради това. Остави толкова много неизиграни роли този човек.   :balk_145:
чувствам се по същия начин....направо не ми се вярва.  :( толкова млад и толкова нелепо да си отиде... :?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Снощи даваха "Граница" по БНТ и много,много се натъжих!! :(Направо ми се приплака! Многорано и много несправедливо.... Почивай в мир!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Преди малко със сълзи на очи четох за смъртта на малкия Теди...Не искам да я коментирам, смятам, че думите в такива случаи са излишни, моля се за мен и пожелавам на всички вас, децата да ни надживеят...
Потресена съм, обаче, за реакциите около случая, за поредното безхаберно и престъпно поведение..
1. Думите на лекарката от "Бърза помощ", когато в крайна сметка са пристигнали след голямо закъснение /случаят се изяснява точно колко са закъснели, но аз, а предполагам и вие, не се съмнявате, че това е факт. Не е за първи, няма да е и за последен път/ "Ами аз какво да направя, той си отива"...В крайна сметка, не смятам, че лекар се вика при човек в цветущо здраве и, ако тя не знае какво е трябвало да направи, то аз ли да знам??!
2. От 25-та ДКЦ /според преподавателя по физическо, който дълго е реанимирал детето/ са отказали да отидат на място!!! Не се съмнявам нито за миг, че е така! В старият ми квартал един човек почина на улицата пред очите ми, до като чакахме линейка и от близката поликлиника отказаха да изпратят лекар. Нямали право...обясниха тогава. Лично аз преди 2 години водих колега с разцепена от трудова злополука глава  в близкото ДКЦ, от където ми обясниха, че не можели да го поемат, тъй като случаят бил "спешен"  8O На нещастника кръвта му оля поликлиниката пред очите им....Какъв човек си, на първо място, а след това лекар, за да откажеш да помогнеш на дете??!
3. Закъснението на "бързата" Бърза помощ: то не бяха пак оправдания, че нямат линейки, че лекарите вземали по 600лв и за това не достигали, че от 112 не можели да определят колко е спешен случая!!! Става въпрос за дете!! За моето, твоето и тяхното дете! Тия лекари, повечето от които са ми набори, като са влизали в Университета, не са ли знаели колко пари ще взимат? Че тя БГ си е все в тая ситуация, от как се помня...Като не достигат линейки, защо не се пренасочват от близки болници /в случая, става въпрос за отстоящата на 5 минути Окръжна болница/??? СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЕТЕ! В безсъзнание, без дишане и пулс!!!
4. Защо премахнаха лекарите от училищата? От компетенциите на медицинските сестри ли са подобни случаи? А дори и да са, достатъчно ли е едно лице за това? Ако училищата не разполагат с достатъчно средства за да осигурят, то да събират пари от родителите. Аз съм убедена, че всеки от тях, би отделил от залъка си, за здравето на детето си...
Да....както обикновено, когато колата се обърне, пътища много...Много ме терзаят тези въпроси и не само те...И ми е много мъчно за малката нова звездичка на безкрайното небе, чийто невинен живот пострада И от неуредици и безхаберие в милата ни татковина...
Почивай в мир, Теди!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Бубулина напълно съм съгласна с теб, а вярвам и останалите. За тия от ДКЦ-то нямам думи, но явно такъв е реда, случвало ми се е пред кабинета на ЛЛ да чакам да дойде Бърза помощ и да хоспитализира пациент, който е вътре и явно е нямало с какво да му се помогне. Те в повечето случаи нямат необходимото за оказване на спешна помощ. Въпреки, че един лекар, би бил от помощ в подобна ситуация, но ще си изпусне пациентите  :x
Много ме разстройват такива неща, а и покрай изборите новини не гледам, та периферно чух за детето.