0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз не ги разбирам тия мнения, че само и винаги комунистите са лоши. Не мисля и че е възпитание, но доста често децата възпитавани по един начин са такива. Като си крадец и децата ти стават крадци, че даже понякога ученика надминава учителя.
Ама до сега все добри ги избираме, пък в последствие се вижда кой какъв е.
*
Защо - написах в предишни постове. С две думи ще повторя щом се налага. Толкова нисък социален статус до сега никога не е имало. Ликвидиран бе дребния и средния бизнес. Такава корупция до сега не е имало. Властване на монополи, не само ЕРП - такова до сега не е допускано. Безпрецедентен ръст на безработицата. Спад на раждаемостта без аналог до сега. Достигна се пика на емиграция (статистика изнесена вчера). Никога до сега не е имало такава вътрефирмена задлъжнялост. Току що съобщиха за 6 млн. лева орязана здравна каса, ще искат оставкта на шефа на ЗК. Абсолютна цензура на три от най-големите национални медии.
Айде сега кажи ми ти какво направиха. Спести магистралите с европари , че вече ушите ме болят от думата магистрала. Както съм тръгнала повтарям се ама се наядохме на асфалт и надъвкахме на пясък, с тия доходи, цени на бензин, данъци, граждански и винетки (знаем че не са само тук) няма кой да кара по тия магистрали.
Та така - да видим какво направиха. С едно уточнение - моля с мааалко конкретика.
« Последна редакция: Февруари 21, 2013, 22:30:35 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
По повод потомците на партийните деятели /не казвам "комунистите"/ - има значение това, което постна Авалон.

Не по идеологически причини, а по чисто технически. В т.нар. "български преход" - началото на същяи беше режисирано от партийните дейци на БКП /БСП/, това го знаем всички. Придобитите дотогава пари и власт трябваше формално да се предадат в "други ръце". Логичният и закономерен избор беше да се предадат в ръцете на "близки хора", така и стана.
Аз не казвам, че между децата, внуците и приближените на БКП-велможите няма и не е имало свестни, кадърни, та дори инакомислещи хора. Имало е. Само, че те същите -  изпадаха и все още изпадат /доколкото ги има/ в положението на "някой кадърен милионерски син, който иска да преформатира бизнеса на тати по свое усмотрение" - надявам се метафората е разбираема. Искаш големи промени, искаш различни неща, искаш нов път различен от този на "ментора", вярваш в идеите си, НО и "ножа и хляба" -  не са в твои ръце. Уж ти си някой, ама всъщност като решиш много да швъкаш - дърпат ти каишката и ти става ясно, че ти е на врата, дори да не е видима за околните и ти понякога да си вярваш, че не е там. Това се нарича зависимост. Тя си съществува независимо от волята на тези, които са зависимите.
Те пък, по някое време си дават сметка, че или за своя сметка и за сметка на собствения си живот, семейство, деца, хубав живот "ще ритат срещу ръжена", без никакви гаранции за успех, или...ще заиграят в такт с онези, които "поръчват музиката" и ще си изживеят добре собствения живот. Избират второто в крайна сметка. Еми кой от вас с ръка на сърцето би ми казал: "Ама аз не бих"? И не да го каже само, а наистина да е склонен да го направи "за благото на другите"?

Да можете да сте милионери, да си осигурите сигурен и охолен живот не само за вас, ами и за 5 поколения след вас и не, няма да го направите, ами ще хукнете гладни и мизерни, заедно с гладния и мизерен народ, заради идеалите си. И при все ще ви е ясно, че и да го направите - файда вероятно няма да има никаква, само дето ще се самопрецакате. На 18-20 - сигурно. На към 40...силно се съмнявам лично аз.

Та затова Гане и Боби си има значение, че цялата ни сегашна "политическа класа" е грижовно отгледана и задължена на онези, дето са им дали парите и възможността да бъдат това, което са днес. Няма тук идеологии и бла-бла, има пари и те играят както навсякъде по света. При нас пари и комунистически велможи имат между тях си знак "=", просто защото 45 години точно те трупаха пари, които после трансформираха в политическа власт, от която правят още пари. За себе си естествено. Не за мен и вас.

Та и затова изписахте толкова страници последните дни в чудене "каква е алтернативата на ГЕРБ" и защо е каквато е. Няма алтернатива просто, има разлики в детайлите и макиажа, не и по същество. За да има реална алтернатива - трябва да имаме друга избирателна система, неведнъж сме го говорили. Ама как да я имаме, когато тези същите дето им оттърва настоящата трябва да решат да е друга?
Народът да ги натиснел? Ми натиска ги в момента, но те казват - ми ние, не че не щем, ама по закон, по Конституция - просто не може, не е законно. Т.е. "скъпи сънародници - нима искате от нас да правим незаконни неща?!"  :lol:  и народа се почесва по челото ся и се чуди...как да поиска това от което се нуждае, ама пък да не е незаконно същото нещо. Хубав финт, при това - винаги сработва. Поне досега.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Жбрул, много хубав пост.
Какво остава за българския народ в този момент?
За кого да гласува на изборите?Едни и същи се въртят и стават все по-нагли и по-нагли.
 То не остана и искрица надежда вече  :(.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
ema2 , аз мога единствено да ти кажа какво според мен трябва да се случи сега, за да има наистина промяна, но го казвам с ясното съзнание, че то няма да се случи.

Трябва масово да осъзнаем, че всичките ни битови несгоди и мизерия - няма да се изпарят след следващите избори - все тая дали пак ще си изберем Бойко, или коя да е друга позната муцуна. Това би било избор, който не ни дава алтернатива и няма защо да очакваме различни послдеци за себе си - все едно какво ще изберем на задаващия се скоро вот. Или казано иначе - "всичката пара в свирката", поради което аз за първи път гледам с абсолютно безразличие случващото се в страната ми. Не защото ми е все тая за страната, а защото ми е ясно, че нищо не следва от него. Засега поне.

Законите все пак се правят от хора и за хора. Всичките и навсякъде по света. Променат се от хора също така, ако хората са достатъчно много, достатъчно мотивирани, достатъчно неотстъпчиви в исканията си. За мен лично - как нямало регламент сега, по който да се свика Велико НС, как не можело да се промени избирателната система...изобщо не са състоятелни аргументи. Не от правна гледна точка, а по целесъобразност. Ако хората искат - всичко може. Има всякакви прецеденти в историята, ако има воля да бъдат създадени. Аз не мисля, че има воля, не мисля че има и яснота у хората какво и защо да искат. Не мисля, че за толкова години у нас обществото изобщо си даде сметка, че ни упрвляват "все тия", защото имаме такава избирателна система, в която те успяват да бъдат вечни абонати за властта и се сменят на ротационен принцип просто.

Поради горепосоченото, лично на мен ми е все тая дали са предсрочни, или редовни предстоящите избори. И в двата случая - ще трябва да "избирам" между едни и същи, което реално не е избор за мен лично. Но все пак гласувам. Винаги. След изборите - нещата ще си продължат какато досега са вървяли у нас. Няма и една причина да се променят. Сметките за тока включително ще си ги платим двойните, ще платим и още двойни сметки в бъдеще и все ще чакаме Месията... Понеже така и не успяхме да се научим "да виждаме гората", ми все клечката ни е пред погледа и си мислим, че ако нея махнем - идва рая. Ама не идва, доказа се многократно досега.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
от моите наблюдения, какъвто народът - такива му и комунистите, такива му и демократите, такива му и управляващите.

не мога да се съглася с теорията, че имало една лоша върхушка и един добър народец, дето само да успее най-после да вземе властта и всичко ще цъфне и върже!

огледайте се около себе си, бе! помислете си с какво се сблъсквате ежедневно. големи хора сте, на работа ходите, общувате с хора по различни поводи - не може да сте толкова слепи...

обществото е в разпад, моралът е невероятно нисък, кражбата, лъжата, измамата, корупцията се приемат за нещо нормално и естествено, без което не може, властта е винаги средство за облага.

какво очаквате вие??? комунистите били виновни, щото сега внуците им управлявали. е, добре - на царо дедо му не е бил комунист. той що не ни оправи, а?



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Джам, кой е казал че народът е читав? Той ако бил щеше да си дава сметка, че не е важно "на какъв се пише" някой дето взел властта, а какъв е в действителност.

Царят апропо, да не забравяме с кои управлява съвместно и както казах и по-горе - не иде реч за идеологии, а за пари. Моралът и ценностите на обществото няма как да са "на 6", щото предостатъчно на същия народ се демонстрира "от най-високо място", че тези неща "не важат", ами е важно само кинта да има, пък как ще се сдобиеш с нея - все тая. Рибата се вмирисва откъм главата демек...

Колкото и да не съм наивна, реално не считам, че в цялата държава няма едно 100-200 души достатъчно способни, мотивирани, с държавническо мислене /не с политическо/, които да дадат "правилен тон" на изпадналите в тотална безпътица драги съннародници наши. Ама интересно нали как да се докопат точно те до власт, при сегашната постановка. Не мисля, че има начин.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Колкото и да не съм наивна, реално не считам, че в цялата държава няма едно 100-200 души достатъчно способни, мотивирани, с държавническо мислене /не с политическо/, които да дадат "правилен тон" на изпадналите в тотална безпътица драги съннародници наши. Ама интересно нали как да се докопат точно те до власт, при сегашната постановка. Не мисля, че има начин.

дори и да можеха да се докопат до най-висшата власт - щяха да ги саботират на всички нива под тях и нищо нямаше да направят. този филм, в миниатюра, го гледах преди 2 години в едно наше министерство. видях в действие смисъла на поговорката "Царят дава, пъдарят не дава".

нали не си мислиш, че един (или 100-200) месия стига? тая страна, както казваше баща ми, само неутронна бомба я оправя - от тия, дето изтребват само биологичните единици.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Мисля че хората са абсолютно обезверени, абсолютно отчаяни, абсолютно объркани по въпроси като: "има ли изход изобщо?" и ако има изход "в коя псока е същия?", не дори какъв е той... И аз съм от тези хора разбира се, не от някакви други, "извънземни".  :lol:

Накъде е изходът /освен летището/ и аз не знам. За себе си не го знам. Знам със сигурност обаче къде не е. Не е в онези хора, които 23 години се въртят по държавните върхове, по директорските постове, по бордове, комисии, които скачат от партия в партия, основават нови такива и пак са същите там на "новото място", дето са били и на предишното място... Сори, че съм вулгарна, ама приказката за новия бардак със старите труженички в него я гледаме достатъчно дълго.

Не само 100-200 човека /и да ги има/ могат да размахат вълшебни пръчици и да станата чудеса - да. Но всъщност, у нас никога не се случи подобно нещо, да "изплуват" тези 100-200 човека и да поставят поне "първия камък" за изграждането на нещо ново и добро /на национално ниво имам предвид/. Ако се случи това - мисля, че и надеждите ще се върнат и народа ще се мотивира. Не, няма да се оправим от раз, но поне ще има шанс да тръгнем в някаква добра посока.

Ккаво е сега положението? Вземете която искате партия у нас /как се казва и за каква се обявява - все тая/ - те не са партии, те са предприятия. Те се явяват на избори, те редят листи и ги редят така, че да постигнат оптимален финансов резултат за себе си, ако дойдат на власт, или се впишат някак в поредното управление. Няма принципи, няма идеи, няма ала-бала. Сформира се парламент, вижда се кой колко бунаци е измамил и се почва договарянето.
Докато така се ходи на избори, докато така се редят листи...ми кой за Бога е луд да си сложи в партийната листа някой читав човек, дето не е готов да продаде и майка си и баща си и да си плюе на суратя за някой лев? Все едно ти да наемеш на работа служител, за който знаеш, че би работил съвсем обратно на твоите указания и цели. Да не си луд/а?  :lol: Можеш да наемеш и някой такъв "за стръв на клиентите", ама да го сложиш на позиция, в която да е абсолютно безопасен. Точно както г-н/г-жа Х, които са "много читави хора и добри професионалисти", понякога попадат все пак на 98-о място в листата на някоя партия. Аз мога да искам да избера тях, ама всъщност избирам другаря Костов, другаря Станишев, другаря Бойко...абе все някой от тези дето с камъни, или без съм разкарала от пейзажа наскоро. Егати избора!!!!

Тези свестните хора, ако не се наврат в някоя партия - никой няма и да чуе за тях. По обясними прични. Няма механизъм по който реално да им дадем възможност да направят нещо глобално, а не локално. Такъв бил редът. Всъщност изпадаме в положение да си говорим години наред как нямало кой, без да си даваме сметка, че и да има кой - то ние няма как да го чуем, видим, да му гласуваме доверие, да му дадем шанс да опита поне...

Защо са тези ограничения в изборното ни законодателство? Защо да не може всяко гражданско сдружение да участва на избори, ми трябвало партия? По каква логика? По логиката да не се изпусне кокала от партиите-мастодонти и да не им мъти някой добре направените схеми. То е толкова просто, че чак обидно... :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Аз пък съм оптимист.Да изберем нови-ако не стават и те-други.Докато накрая за съжаление няма нищо да остане от опосканата ни Родина.Принципа е проба-грешка.Джам тези като мен ги нарича заблудени,ама вярвам,че след най тъмното идва зората.
И съм сигурна,че това беше шамар за сегашните управляващи и за следващите.Прозрачност трябва!Не че преди 1989г е имало някаква(бях постнала едни материали за фалитите)
И вече обществото се събуди!Знаеш ли как се радвах на първият домат на Н.Колев?
Така се прави!
На референдума-отидох да гласувам,взех си бюлетината ,написах НЕВАЛИДНА и я пуснах.Да ми броят недействителният вот.
Така,че-споко!Ще има промяна Jbrul .


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Аз като ви казвам да направим партия и да превземем власта, вие се смеете  :lol: И електорат имаме. Стефка - премиер! Джам - вице и вътрешен министър! Мини - министър на културата! Сигнус - на образованието! Ултра - външен! Маги - регионално развитие! Лиско - земеделски (че много обича да сее  :lol: )! Останаха още министерства, ама там те ще си ги раздадат политически, на който си харесат  :lol:
*
Подкрепям, че тия кат ги виждам как се занадлъгваха и бяс ме хваща  :lol:
Аз като ви казвам да направим партия и да превземем власта, вие се смеете  :lol: И електорат имаме. Стефка - премиер! Джам - вице и вътрешен министър! Мини - министър на културата! Сигнус - на образованието! Ултра - външен! Маги - регионално развитие! Лиско - земеделски (че много обича да сее  :lol: )! Останаха още министерства, ама там те ще си ги раздадат политически, на който си харесат  :lol:
ХАхахахаххаа!
Аз искам едно ново министерство да откриете- на виното и веселието, МВВ- виж как хубаво звучи, авторитетно! и да ме цаните мен там за министър  :lol:
Те ти, модераторки на сериозните постове, и аз- представител на народа! Ми да!  :lol:

*

ХАхахахаххаа!
Аз искам едно ново министерство да откриете- на виното и веселието, МВВ- виж как хубаво звучи, авторитетно! и да ме цаните мен там за министър  :lol:
Те ти, модераторки на сериозните постове, и аз- представител на народа! Ми да!  :lol:
Хихихи един приятел на баща ми искаше да му открие длъжност "Посрещане и изпращане на гости"
*
Аааа, за такова министерство изпит ще има - то е сериозна работа. Който издържи повече, той ще е човека  :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
в шегата на mimi26 има страшно много истина. ние с вас тук си правим едно наше малко "занаятие", както е рекъл народният поет Вазов. и както виждате, добре си го правим - със сърце, с душа, с ум, честно и почтено. и се получава.

ако всеки човек в тая страна работи по същия начин - нещата ще станат (дойде време и аз да изпадна в наивизъм...). при всичкия си песимизъм, за мен начинът за оправяне тръгва отдолу - от промяна в мисленето и съзнанието, на ниско нево, постоянно и за всичко.
но това иска години, години работа и търпение. не става за Х-стотин дни, за съжаление...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Получава се, защото тук не се въртят пари. Намесят ли се парите, добрите намерения и маниери дават път на интересите  :?
Иначе съм много съгласна с теб, че в мисленето на хората трябва да започне промяната. В манталитета. Много години трябват, а желание ми се струва, че липсва.
Бедния човечец, който този месец, за да си плати тока е лишил детето си от нещо, семейството си, не знам какво трябва да се случва с мисленето му, за да смята, че трябва и да е добър, да мисли за друго освен за паничката си, да е съвестен, отдаден, да вярва, че от неговото мислене зависи нещо, от това какъв пример дава и пр.

*
Добро утро.В ситуацията на извънредни избори след два месеца,няма технологично време за регистрация на на партии. :(/ за всякакви нови партии,не само за Зачатска работническо-селска партия  :lol: :lol:/.В този смисъл,ходът с оставката на ББ не е съвсем спонтанен-стягаме здраво партийния електорат,че нещо % взеха да падат,осуетяваме излизането на "нови играчи" от народа на сцената за изборите.
Мишле,промяната трябва да започне,годините наистина са много,ама то от 23 години посоката е низходяща.та те хората в зародиша на демокрацията бяха по-морални и по-добри... Просто ни "успаха",с което се връщам към началните постове на тази тема.Добре де,ама пък да лягаме и да умираме ли,се питам аз,въпреки Седетифа,който ни раздадоха?? Щото и Терминал 2 не е алтернатива за много от нас.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Аз не виждам как ще стане промяната, като ги гледам как не знаят защо протестират, сметките за ток ще продължат да си ги плащат.

На електората децата имат ВЕЦ-ве, акции оттук-оттам, бедните хорица - получават 25 хил. евро и вместо да правят нещо си купуват кола за 12 хил., други пък с още по-дребни суми - ходят на море, такива примери виждам, а сега реват, че ББ ги смачкал, че тока им скъп.

« Последна редакция: Февруари 22, 2013, 11:15:56 am от Тара »