angelsh , да - добавки , диета , дори ТЕС , могат да повлияят и жлезата да се справи без прием на хормона, но както magi_st ти е писала при опити за забременяване и бременност , подобни експерименти са забранени !
През годините , опитвайки да забременея и правейки стимулации , контрола на ТСХ е бил сред първите неща , които правя , преди да пристъпим към процедура .
Аз бях решила да опитам с подобни методи да видя как ще се повлияе и държи жлезата , като намалявам постепенно хормона и следя ТСХ - намалих дозата доста ( и с помощта на разни мои методи на релакс ) , като не очаквах и планирах вече бременност . За прилагане на подобни техники и методи , все пак много зависи в какво състояние е жлезата , има ли изменения в структурата ...
Но след като забременях не съм си и помисляла за експерименти - стриктни контроли и каквото каже ендокринолога .
Между другото има много статии , изследвания и мнения , че недостига на вит Д , влияе на функцията жлезата - може да потърсите в нета , да не поствам линкове сега .
Особено през зимата може да има недостиг на вит . Д , така ,че няма лошо да изследвате и него - по ЗК не може , а само платено , но пуснете една проверка .