Здравейте Момичета,
Имам една питанка относно ТСХ и ранна бременност.. Аз съм с Хашимото от години, с доза от 0,50мкг
Нещо се случи в края на лятото, след прием на Колаген ( под формата на добавка) дали от него, дали от нещо друго, ТСХ ми скочи на 19!! От що-годе редовни изследвания с резултат на ТСХ малко под 2 или малко над 2...( от години) От това ТСХ 19 се опулихме и аз и док.. Бях на доза 0.75 до преди седмица, когато резултата беше малко по-овладян на ТСХ 3,80
Сега съм на доза 0.88 за 3 месеца ( за първи път чувам такава ) и мисля, че нещата ще си дойдат на мястото скоро..
Та... междувременно вчера много се усъмних, че съм бременна и снощи реших да направя един тест, че аз чаках цикъл и след това да ходя на ПАП... то какво стана... Бременна съм! гръм от ясно небе..
Сега се притеснявам с този космически ТСХ, който е бил висок точно около дните на Овулация и имплантиране.. дали е възможно бебето да не се развие добре?
Преди години един смотан лекар ме уплаши, ама буквално ми каза, че майки с високо ТСХ раждали деца-кретени! и само това ми в главата цял ден от сутринта...
Докато бях бременна с момчетата ( аз имам близнаци на 4г) беше ми скокнало ТСХ на 3,50 и тогавашната ми док каза, че било добре, та замалко да я сменя от рано.. Вземах си л-тироксина - един ден 0,50 и един ден 0,75 до края на бременността и ТСХ си стоя на 2 до края...
Сега обаче.. не добър старт..