Днес бях при д-р Начев и ще разкажа на кратко, какво разбрах за ниското ТСХ. Аз по принцип съм с хипофункция, високо ТСХ и пия Л Тироксин. Но понякога от по-висока доза ми пада ТСХ-то на 0. В момента е 1.5, но съмс с положителен тест и предполагам, че от бременността се е вдигнало, мисля, че преди 3 седмици, когато правих трансхера е бил нула, защото имах ужасно сърцебиене и ускорен пулс и много се притеснявах, че може да е увредило ембриона. Др Начев каза, че ниското ТСХ, дори е 0 да е не е опасно, много е опасно да е високо. Съответно пак ми вдигна дозата.
ФТ4 ми е 14.35, при горна граница 14.41, т.е. на горна граница. Той каза, да не го гледам, нещо каза, че щом не е с 50% над горна граница, значи е ок. Това не го разбрах, все едно ако е 21 се смята за проблем
Ако някой има представа какво се има предвид, ще съм благодарна да сподели. Иначе каза ежемесечно за изледвам и ТСХ и ФТ 4, а преди бременност трябваше да проверявам само ТСХ на 45 дни.
За Медрола и фолиевата ми каза винаги да ги приемам минимум 2 часа след ЛТироксина, Медрола подтискал ТСХто и така излизали фалшиво ниски стойности.
Това е от мен, момичета, надявам се да съм полезна.