Глутена се води възпалително, а Хашимотото е автоимунно.Сега аз мога без хляб и тесто и за това не ми е трудно, просто ги изключвам на цял.Зора е с храненето на обяд и избирането на храни без брашно.Много често в БГ кухнята се слага брашно за сгъстяване.Аз си нося от в къщи или ходя в едно магазинче с готвена храна и взимам някакво месо.
Общо взето цялата философия от това което аз чета е, че трябва да се махне глутена да се намалят млечните и да се правят изследвания какво точно е увредила жлезата и какви липси има в организма.Много често Хашимотото върви ръка за ръка с различни липси в организма от рода на липса на желязо, вит. Д, вит Б12 и т.н. Правят се изследвания, за да се види.При мен с покачването на ТСХ, желязото падна драстично, бях двойно под долната граница.Установих го, след като косата ми започна да капе на кичури.Беше някакъв ужас.С прием на железен препарат и промяна в храненето бързо го овладях.Оказах се и с липса на витамин Д и сега приемам на капки.Мисля да пусна и Б12 имам и разни други минерали за пускане ама не съм го решила.Също така ако спрете глутена, трябва да пиете задължително магнезии.Няма как да го набавите иначе.