Хахаха голям казус с моята детегледачка ей! Я метнете един бобец...
Детегледачката я освободих временно, като се изнесохме на село лятото, но ние много се застояхме, тя си намери и друга работа и така. Сега мога да я извикам понякога, за няколко часа, ако имам нещо неотложно за вършене. Детегледачка също не решава такъв тип проблеми, както не ги решава и яслата /по това, което аз виждам поне край мен/. Може и да има някакви изключения, не знам, не са ми попадали. Което си е гювезе у дома и на ясла и на Марс да ходи денем, като се прибере у дома - пак същата, пак на главите и нервите на родителите. Т.е. за мен и моя дерт - полза няма.
Може да съм пълна идиотка, но не приемам, че сульо и пульо едва ли не са способни да научат собственото ми дете на какво ли не, а аз съм толкова некадърна и глупава, че не мога. Пък дори и не е вярно като факти - научила съм го на редица неща, лично аз и то някои от тях ги усвои преди другарчета ходещи на ясла. Т.е. всичко може, ами трябва да се започне в точния момент, или съответно да се реагира срещу нещо в точния момент, не да се лежи на тая кълка "как то било период и щяло да си мине само". Която позната майка посмя да си "натисне" неспящото и капризничещо отроче овреме да спи в кошара, само и му изтърпя ревовете - сега такъв проблем и нерви заради спането - няма. Всички, които направиха като мен и благо и убедено обясняваха на околните как "то детето имало нужда, не може така, не може сега, то ще поотрасне и само ще му мине" - са в моето положение. С ясла, без ясла - същата греда.
Познавам хора с първокласници, които още не заспиват сами, нито извън родителската спалня. Е, тях защо бе аджеба ДГ и училището не им промениха точно този "приятен" навик? Ами просто е, защото у дома отдавна всички са се отказали да опитват да променят въпросния, защото отдавна нямат грам нерви за нищо от сорта. Разбираемо. И тези същите родители продължават да обясняват за "периоди" и понастоящем...
Що е лош навик и пилене на нерви при техните деца - "период било". И все нервни и недоспали си ходят тези хора с години, което аз никак не държа да ми се случи. Достатъчно отговорна и трудоемка задача е да гледаш дете изобщо, че сам да си го правиш по-тежко и сложно. Мое си мнение естествено, не е меродавно.