О.К. Криси, съгласна съм. Извинявам се, ако не съм доразбрала и съм казала нещо не на място.
Темата за нервите , като цяло е полезна разбира се.
Нервите на майките, трябва да са много дебели понякога.
Е, разбрахме се най-накрая.
Албена, от самото начало никой не е "мрънкал" и не се е "оплаквал" от детето си и от това, че го има и "Ах! Ама то трудно било...". Просто всеки си споделя проблемите покрай отглеждането на деца, как се чувства понякога, защо, търси съвет как да се справи в дадена ситуация... Еми хайде кажи ми, как аз например да потърся помощ и съвет по "проблема със спането", без да излиза, че мрънкам и се оплаквам от детео си и майчинството изобщо? Понеже отговор: "Споко ще вземе и той да спи" - съм чувала неведнъж, ама не ме урежда просто
Затова съм споделила подробно, кое как се случва, какви са последствията от това и, че всъщност не ме изнервя детето ми, а други неща в живота ми, които заради екшъна с "аз няма да спя без теб" - наистина стават проблемни, натоварват ме и от това - има само вреди и за мен и за детето. Не обаче - мрънкала съм била. Ми не, не мрънкам, просто си казвам ситуацията и мнението, че от нея точно не се излиза овреме с "чакане и ослушване".
Нямам детегледачка, което съм споделила в отделен пост в тази тема точно.
Имам майка, да ми е жива и здрава! Майка ми обаче работи от тъмно до тъмно, често и в почивни дни т.е. не съм в положение: "Зърррр...Мамо ела да ми гледаш детето, че аз искам да ходя на "спа". Майка ми е в състояние да ми помага с детето през последните месеци
вече, защото той расте, става доста по-самостоятелен и не е като преди - цял ден да бачка, а после цяла нощ да храни и друса неспящо бебе и сутринта - пак на бач. И сама разбираш, че не беше възможно доскоро. Баба ми е на 80г. - за щастие здрава и с акъла си, но все пак е на 80! И поради тази причина - също доскоро не можеше да ми помогне особено с Дани, малко бебе не може да гледа вече, а и не смее. Баба живее при мама, сега вече мама може да го вземе някоя вечер, да си легнат двамката /като легне с него - той си спи;)/, сутринта да си излезе, принца като се събуди - лесно вече. Баба му прави храна - той си яде сам, пеят, говорят, занимават се, той е подвижен - може и да покаже и да каже отскоро какво иска и пр. Друго си е. Затова наистина отскоро я имам тази "екстра" по отношение на детето и съм адски благодарна за това. И все пак - се възползвам само когато много се преуморя, или имам нещо неотложно за вършене. Така намирам, че е редно просто. Откровено да ти кажа, ако с баща му всичко беше ОК - майка ми щеше да вижда и да взима Дани, само за собствено удоволствие, не за да ми е в помощ. На мен присъствието на втори човек у дома, дори само вечер - ми е напълно достатъчно за 99% от задачите и нуждите ми извън детето. За останалия 1% - измислям все някакви варианти и той е просто незначителен на общия фон.
Не работя, защото това ми беше решението и преди да забременея - детето да си го гледам аз, до възраст в която може да ходи на ДГ. И да, не ми е належащо да работя в момента по финансови причини, което е въпрос на шанс в случая все пак. То нали да не отварям дума пък кой би ме взел на работа с едно двегодишно и разведена, ама...друга тема това.
Идеално те разбрах за яслата какво и защо. Ти май не разбра, че аз с Дани нямам никакви други "проблеми" и "несполуки", освен вече втръсналото на всички сапне, да не го обяснявам за милиарден път. Не считам, че яслата е опция, която си заслужава САМО заради този конкретен проблем, поради което му търся други решения. Това са ми личните разбирания, на които мисля имам право като майка все пак. Не считам и, че просто трябва да "скръстя ръце" и да не правя нищо по въпроса с този начин на спане, защото не мога да си "изселя" сина в майкини, докато му хрумне да спи спокойно, ако в леглото при него няма никой.
П.П. На мен над половината ми коса е чисто бяла /кофти ген някакъв/, при това расте с бясна скорост, при това е изрусена. Не е въпрос на каприз от моя страна ходенето на фризьор. Няма как това, което се прави по косата ми да стане у дома с една тубичка боя от супера когато ми се отвори време. Много завиждам на жените с прави коси, лесно се поддържа "прическа" така - трак с гребена и си ОК. Аз обаче съм и къдрава по принцип, така че се налага и косата да си изправям, което не умея сама... Еми има и такива "сакати" женици като мен, к'во да направя?
И с ноктите съм същата - не мога, амааааа много не мога. И не виждам защо желанието ми да изглеждам добре трябва да се приема като нещо лошо и срамно?!! Аз и детето си водя на фризьор, не го подстригвам сама както ми дойде. Някога обаче, да си чела от мен досега нещо по тези въпроси и "оплакване" как поради наличието на Дани се оправям с тях по-трудно? Не си, няма и да прочетеш. Никога не съм мрънкала. Споделяла съм разни ситуации и последствията от тях, което е различно. Невинаги ситуациите са приятни и за "хвалба" все пак и като ги опишеш - просто е описания. Не е непременно оплакване.
Ей т'ва е "целият пизниз" относно тази тема. Излишно беше "настъхването' в нея.