Каква тема имало тук, и аз едва сега да прочета.
Първо искам да кажа, че на 100% подкрепям Албена.
Когато сме станали майки, никой не ни е обещавал, че ще е лесно.
Напротив, гледането на дете е най-трудната работа на света.
Изтощителна.
Всепоглъщаща.
Изисква пълно всебеоддаване.
Разбира се, това не означава, че това означава да ходим мръсни и чорлави.
15-20 мин на ден е напълно постижимо време да се "открадне" за едни изкъпване или бърза прическа. За едно преобличане с чисти дрехи. Който твърди, че няма време за душ, причината със сигурност не е в детето.
Децата не са будни по 24 часа, нали.
Сега напълно съзнавам, че има кротки и не -толкова кротки дечица.
Аз съм имала късмет децата ми да са от кротките. Дори колики нямаха.
Но пак не е било лесно.
Всичко е въпрос на мотивация и организация.
Абсолютно съм убедена, че към всяко дете може да се намери правилният подход за решаване на даден проблем, било заспиване, било друго нещо.
За да се намери решение, първо проблемът трябва да се дефинира: например: " детето ми не заспива само до 11-12 часа и аз искам да променя това." И се работи в тази посока, търсят се решения, съвети от други майки, има толкова много информация.
Ако сега с девет- десет месечни бебета сте изнервени, какво остава като тръгнат на училище, като започнат да излизат, като се свържат с неподходящи приятели, като започнат да ядат прекалено много захар, като качат килограми, като имат проблеми от всякакво естество, за които никога не бихте си помислили, че съществуват.
Ами, ако имате проблеми със съпруга, или с някой друг.Всичко това ще се натрупа върху вас.
Пазете си нервите.
Медитирайте, ако трябва.
Обръщайте си внимание.
Организирайте си живота - хаосът също много вреди.
Не си слагайте етикети -"аз съм депресирана", "изнервена", "непълноценна", " не съм ходила на "спа" и прочие.
Не си поставяйте цели, които са нереални - например няма как малко дете да разбира от думата "не". Или като се храни, да не се изцапа себе си и всико около него и т.н
Работете върху това, но недейте да имате безграничнo големи очаквания.
И най-вече всеки ден благодарете на съдбата или бог, че децата ви са добре, живи и здрави.