Здрасти Касиел,
аз също преживях извънматочна бременност преди месец. След 8 години опити за бебе, доктора ми каза, че немога да забременя нормално и се готвех за инвитро. По тази причина въобще не подозирах, че закъснението на цикъла може да значи бременност. Сега като се замисля имах доста симтоми, които обаче тогава не забелязах - много ме боляха гърдите и се уголемиха (но аз мислех, че е заради предстоящия мензис), гадеше ми се вечер (мислех, че е вирус), направих си тест - беше отрицателен. Постъпих по спешност в болница и до последно незнаех как ще мине операцията. Доктора ми каза, че ще започне с лапароскопия, но ме предупреди, че може да се наложи рязане през корема и отстраняване на тръбата. За щастие операцията беше лапароскопия и успяха да ми зпазят тръбата. Лапароскопията (диагностична или оперативна) се прави с пълна упойка, стои се два, три дни в болница и после ти дават 30 дни болничен. Аз се възстанових бързо и използвах само половината, но при всеки е индивудуално. Надявам се да имаш късмет и всичко да е наред.
Успех!