Доктор Бърди, вчера имахме час за поставяне на ПМР ваксината.
Педиатърът я отложи, тъй като го информирах, че детето има температура 37.0 , измерена със живачен термометър под мишница. Освен това в неделя вечерта повърна много обилно, за щастие еднократно и може би това също надделя в решението на лекаря да отложи ваксината.
Тъй като изглежда съвсем добре, весел, храни се, не мислех да му я меря въобще, но все пак - от предпазливост го направих.
Иначе от прегледа не се установи нищо притеснително. Видя само, че му никне зъб, но според мен това не е релавантно. Изписа ми "калциев глюконат за имунитета" - разбира се, не съм купувала/давала.
Сега изпаднах в някаква ситуация да меря с три електронни и живачен през час-два температурата, и докато електронните варират, като обикновено не надскачат границата за нормалност, живачният е около 36.9 - 37.0.
Следва ли според Вас да направя кръвни изследвания и урина? Нещо по-специфично трябва ли да се изследва, което не влиза в общата кръвна картина?
В интерес на истината и друг път се е случвало да има подобна температура, но не знам защо точно сега се задълбочих с измерването й.