Здравейте
Имам следния проблем, опитах се да намеря информация по моя казус, но не успях. Имаме поставена хепатитна ваксина в родилното. На първи месец имаме пак Хепатит Б, на втори месец Синфлорикс и Тетраксим, трябваше да бъде Хексим, но ги нямаше на пазара. На трети месец Синфлорикс и Тетраксим. На четвърти месец трябваше да имаме 3 прием на синфлорикс и тетраксим. Педиатъркаа обаче беше доста объркана как да подходи, тъй като трябвало да му сложи Хексим , вместо Тетраксим вече. Аз не се почувствах уверена в това, че тя знае какво точно прави и поисках да не му слага нищо. (Тя звънна в Хеи да пита кога ще има тетраксим, казаха и че няма да има и т. н . и трябва да му сложи Хексим, при което тя изглеждаше доста объркана и озадачена и съвсем ми изгуби доверието. )
След консултации стана ясно, че ще му се постави ваксина на бебето на 6ти месец - Синфлорикс и Хексим.
Въпросите ми са 3 месеца дълъг период ли са между отделните ваксинации, дали е фатално и е проблем. Трябва ли да настоявам за някакъв интервал между синфлорикса и хексима. Досега другите ги поставяха в един и същи ден. И като цяло не разбирам защо ще се поставя Хексим, при положение, че досега е била поставяна тетраксим.
Благодаря , ако някой ми отговори и по-специално ще се радвам на мнението на доктор Бърди, защото съм наистина доста притеснена и само чета и се лутам...