0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #440 -: Март 13, 2013, 14:31:30 pm »
OPTI - стискам палци всичко да бъде наред и да нямаш повече притеснения
tsvetinapavlova нали знаеш - всеки луд с номера си  :lol: То хората плащат за големи, а пък ние се оплакваме.
desita_r занимаваш се с наистина приятни неща. Това за мен е най-хубавия момент, преди срещата с малкото съкровище.

То и аз съм планово секцио, но за сега още не съм купувала АМ. Все си мисля, че след като се прибера от болницата, ако се налага, ще имам време да отскоча до някой магазин и да купя.
Относно превръзките: аз съм си подготвила и от по-дебелите, и от нормалните. Мои приятелки, родили секцио, ми казаха, че кървенето не е толкова обилно. Само първите два дни са били с по-дебелите, след което си използват обикновени превръзки.

« Отговор #441 -: Март 13, 2013, 14:43:29 pm »
OPTI,доктора изписа ли ти някакви глобули за инфекцията или след това ще пиеш антибиотик?
Стискам палци серклажа да мине бързо и на дргия ден да си в къщи.  :)

[/url]
« Отговор #442 -: Март 13, 2013, 14:48:34 pm »
Зузи, а ти как се чувстваш на финалната права :) Усещаш ли някакви болки?
Аз усещам някакво притискане ниско долу, от време на време болки като при цикъл, а също и болки в кръста. Не знам това бебето ли е или са контракции. И много бързо се изморявам.

« Отговор #443 -: Март 13, 2013, 15:12:11 pm »
Зузи, а ти как се чувстваш на финалната права :) Усещаш ли някакви болки?
Аз усещам някакво притискане ниско долу, от време на време болки като при цикъл, а също и болки в кръста. Не знам това бебето ли е или са контракции. И много бързо се изморявам.

Вече ми е доста трудно да се движи, лесно се уморявам и на момента едвам се понасям :) Болки ниско в корема и в кръста имам някъде от края на осмия месец. Горе-долу и от тогава имам и контрации, които ги усещам вечер и е доста неприятно това втърдяване на корема. Не мога да се движа, защото ми е трудно и се задъхвам.
От около две седмици ме боли и долу ниско, но това при мен мисля, че е от тежеста на бебчо. Купона е пълен, но поне знам, че съм на финалната права. :lol:

Знаеш ли, вече си представям как бебчо е до мен и се чувствам перфектно :D Представям си как дишам спокойно и нищо не ме боли.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #444 -: Март 13, 2013, 15:20:07 pm »
Opti, нищо страшно не е серклажът като манипулация. Всичко ще е наред, особено като имаш предвид кой ти го прави. И после ти пожелавам да го махнат чак в 39та седмица.
Десита, прекрасни емоции са това :) Как искам вече да съм поне в 8мия и да се престраша за такива планове. Много от родилите вече мами пишат, че покрай тревогите с бременността, така и не са успели да се подготвят за бебчо. Това за АМ пак като съвет от мами го знам - да има една кутия у дома за всеки случай. Предполагам, че ако не се ползва за бебето, може да се употреби и за сладки рецепти като сухо мляко? Имате ли идея?
Зузе, много мъничко остана до срещата ви с бебчето!
Мен болките не ми пречат - търпя ги, заедно с киселините и т.н. Ама ме плашат като не съм сигурна колко може да са опасни. Шубето голям страх  :P

« Отговор #445 -: Март 13, 2013, 15:24:23 pm »
Да, точно така се чувствам и аз без втвърдяване на корема. Не знам имам ли контракции, в неделя съм на запис на тонове и предполагам тогава ще се види. За всеки случай Док ми увеличи Диаспорала на 2x1.
"Представям си как дишам спокойно и нищо не ме боли." - ето за това си мечтая и аз  :D
За кога ти е насрочено секциото? На мен Док ми каза "да питам звездите" за след 22 април /термина ми е 3 май/ - имам още доста време, но знам и колко бързо ще дойде момента.

« Отговор #446 -: Март 13, 2013, 15:38:39 pm »
Другата седмица, в понеделник ще ме приемат в болницата, като секциото ще бъде в края на седмицата. Така, че аз направо съм започнала с обратното броене :) То моя лекар не ми остави много голям избор за дата и на момент като се сетя ме е малко яд, но пък в крайна сметка се успокоявам с това, че щом той е решил така, така трябва да бъде.
Това за звездите е яко :)

Аз когато и да отида на запис, контракции не се засичат. Е, то при мен сутрин наистина ми е много спокоен корема и може би е заради това.

bebe_2013, то дето се вика и аз ги търпя, ама на моменти, като се струпат киселини, болки и рев, и ти казвам в къщи става голям купон :lol: Минлата седмица от 7 дни, 4 съм ревала. Човек да ме пита защо, то и аз не знам. Изглежда хормоните надделяват :)

*
« Отговор #447 -: Март 13, 2013, 16:36:44 pm »
Здравейте момичета, да се включа и аз: за стриите, като по чудо все още нямам при условие, че съм от "слаботелесните" както ме нарича лекарката ми, преди да забременея бях едва 48кг. сега съм +10, мажа се от самото начало, но ми се лющи кожата на коремчето и мнооого сърби  :? да видим за напред какво ще е...

*
« Отговор #448 -: Март 13, 2013, 16:45:47 pm »
като се струпат киселини, болки и рев, и ти казвам в къщи става голям купон :lol: Минлата седмица от 7 дни, 4 съм ревала. Човек да ме пита защо, то и аз не знам. Изглежда хормоните надделяват :)

офф не знам дали е от хормоните, но и аз съм същата плача за всичко :cry: ...много съм нервна имам периоди в които постоянно се карам с приятеля ми за щяло и нещяло, на него му писва и стигаме до скандали, най-вече се притеснявам за бебка :( сигурно и действат много зле на здравето моите нервни кризи... оффф при тази мисъл направо се побърквам :balk_145:
« Последна редакция: Март 13, 2013, 17:07:00 pm от andi_s »
*
« Отговор #449 -: Март 13, 2013, 17:12:17 pm »
Момичета,само да ви кажа,че като родите всичко изчезва като с магическа пръчка.Няма да има и спомен от киселини,болки и нерви.Ще се чудите дали изобщо сте ги имали. :lol:

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #450 -: Март 13, 2013, 17:29:29 pm »
Керитка:) Как се справяте с малкия маймун?:)) Много прегръдки!

А мен постоянно ме питат всеки момент ли ще раждам,че явно им изглеждам в 9 мес-нали съм само на коремче,ама с двенките е доста по-голям от другите. И остави киселините-мен ме убива,че мога да направя само около 5 крачки и после задължително почивка...не съм свикнала така. Никаква работа не мога да свърша:( И скандалите си ги имаме- много ми е нервно напоследък,дори като ъсм самичка ми е нервно на мен си, не ми се реве,крещи ми се... 8)
Днес пък се оказа,че са ми оплексали болничния:( Т.е. май аз сама съм си го оплескала,защото си смених фамилията и постъпването ми в болница съвпадна със смяната на личната карта и са ме писали по старо,а май трябвало ново.Счетоводителката каза,че са го приели,ама...
« Отговор #451 -: Март 13, 2013, 17:39:08 pm »
Afroditka,споко и аз съм така...даже вчера една продавачка ми пожела леко раждане:),а аз се моля поне да изкарам до началото на 9-ти месец.И  на мен ми е много нервно.Мъжа ми беше 4 дни отпуска и едва го изтърпях,звънях на свеки да си го прибере за малко ,защото дори да мълчи пак ме дразни.

Много се чудя за тези курсове за бъдещи майки-има ли смисъл от тях и бихте ли ми препоръчали,защото ги предлагат на доста места.

[/url]
« Отговор #452 -: Март 13, 2013, 17:45:29 pm »
Да се похваля бяхме на Фетална Морфология про Марков, малкия ми мъж е много добре , всичко му е наред , има си всичко . Станал е 416 гр. С мен също всичко е наред, шииката;матката и водите . Много съм щастлива

Keritka - как е малкото бебоче
Zuze  - стискаме палци за леко раждане .
*
« Отговор #453 -: Март 13, 2013, 17:46:00 pm »
OPTI,доктора изписа ли ти някакви глобули за инфекцията или след това ще пиеш антибиотик?
Още преди да излезе МБ, Белчева ми назначи ГиноПаверил х1т вечер за 15дни. Вчера Дяволов ми каза да ги спра и ми назначи Гиназол крем, еднократно. Хубавото в цялата работа е че МБ показа по-малкото зло - гъбички.  
Стискам палци серклажа да мине бързо и на дргия ден да си в къщи.  :)
OPTI - стискам палци всичко да бъде наред и да нямаш повече притеснения!
Благодаря, Дано!

Вили, дръж се, за успешен край трябва да направиш всичко, което е необходимо, пък било то и серклаж  :crossfingers:
Благодаря, Деси. Аз нямам нищо против серклажа, да в началото се стреснах, но доста почетох по темата и вече съм по-спокойна. Що се отнася до бебето, след 7години борба и един късен аборт в 24г.с. готова съм на всичко за да се роди живо и здраво близо до термин.

Opti, нищо страшно не е серклажът като манипулация. Всичко ще е наред, особено като имаш предвид кой ти го прави. И после ти пожелавам да го махнат чак в 39та седмица.
Мен самата манипулация не ме плаши толкова колкото пълната упойка, че след една такава едва ме събудиха. Вярно беше преди 5години, сега предполагам упойките са по-усъвършенствани, а и надявам се анестезиолога да е добър.
офффф...момичета много ви благодаря за подкрепата. Знам, че не съм единствена и със сигурност няма да съм последната бременна със серклаж, но .... всеки си го боли за него си.
*
« Отговор #454 -: Март 13, 2013, 17:58:32 pm »
Виждам, че обсъждате темата за кърмата. Аз лично нямам опит, но най-добрата ми приятелка ражда с планово секцио, престоя и в болницата беше 5 дни и кърмата и дойде точно в деня на изписването.
Доколкото съм запозната, обаче при всяка жена е различно. братовчедка ми роди и двете си деца нормално , дори и двете ги преноси няколко дни. С първото кърмата и дойде на 3 ден, а с второто почти веднага.
За ваше лично успокоение бихте могли да си вземете по 1 кутия АМ за всеки случай. Но не мисля, че ще е проблем таткото да купи и в деня на изписването , ако кърмата се бави.
Ех zuze то не остана вече. Браво  :crossfingers: всичко да мине добре. Ще чакаме да се похвалиш.
« Отговор #455 -: Март 13, 2013, 18:27:11 pm »
Момичета,само да ви кажа,че като родите всичко изчезва като с магическа пръчка.Няма да има и спомен от киселини,болки и нерви.Ще се чудите дали изобщо сте ги имали. :lol:

Ей на това се надявам и дано бъде по-скоро след раждането :)
tsvetinapavlova браво на вас. Дано все така растете :)

Наистина вече не остана и усещам, че ставам нетърпелива :D

« Отговор #456 -: Март 13, 2013, 21:13:36 pm »
бебе, и аз се надявах, че след бременността ще остане нещичко и на гърдите ми, ама неее. Нищо, че кърмя още, гърдите ми си станаха пак същите малчовци.

Потичането на кърмата след раждане се предизвиква от хормоните, които се отделят при отделянето на плацентата. Така че няма значение дали е нормално раждане, или планово секцио. Аз предния път раждах нормално, но се наложи да предизвикаме раждането 9 дни преди термин и кърмата си ми слезе на третия ден. Но преди кърмата нали е коластрата, сега да не си помислите, че щом не е слязла кърмата и бебето остава гладно ;) Пък и в болницата никой няма да ви остави бебето гладно.
[/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #457 -: Март 13, 2013, 21:33:23 pm »
Много се чудя за тези курсове за бъдещи майки-има ли смисъл от тях и бихте ли ми препоръчали,защото ги предлагат на доста места.
Аз не мога да препоръчам, щото не живея в България, но ние с мъжа ми ходихме на едно такова нещо, което беше може би около час-два . Честно казано беше по-полезно за него, но е е лошо за всеки, който за първи път ще държи бебе. дадоха ни по една кукла бебе да и сменяме памперса и да я повиваме :-).  Ако обаче ще имаш някой да ти помага или показва ( аз нямах никого в близките 6000км :-)) може би не е необходимо да ходиш.

« Отговор #458 -: Март 13, 2013, 22:24:42 pm »
Аз ходя на всички възможни безплатни, че иначе изпуквам вкъщи- всички са ми безумно скучни (е,в началото не бяха чак толкова-зависи от лектора и темата), като засега най-ми харесват тези на "Моето дете".За съжаление те не са всяка седмица. Следващите ми по фаворизъм са на "9 мес." В петък има в Дъ мол от 10:00. Аз ще ходя-темата е хранене при бременност и ваксинации на бебето.
« Последна редакция: Март 13, 2013, 22:26:14 pm от afrodita279 »
*
« Отговор #459 -: Март 14, 2013, 00:17:55 am »
Десита, струва ми се, че имаш контракции. Обърни им сериозно внимание, защото още ви е рано за раждане!