0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #200 -: Февруари 16, 2013, 13:01:41 pm »
При мен вече няколко пъти се случва СRP-то в една и съща лаборатория да е 8-9 при горна граница 5 и моята гинеколожка казва,че до 10 е ок,но ако е двуцифрена не дай си Боже трицифрена стойност задължително антибиотик.Изследвала съм стерилна урина и микробиология-всичко е било ок.Ходих и на зъболекар ,защото може да е от зъбите-и там всичко ок.Пуснах CRP в друга лаборатория и беше 0,44.:)

Днес си взех резултата от микробиологичния секрет и ми излязоха анаеробни бактерии :(преди 3седмици нямаше нищо...направо се чудя от къде са се появили.Предписаха ми флажил глобули,незнам дали са ефикасни,но дано изчезнат тези гадинки.
« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 13:11:50 pm от anjela77 »

[/url]
*
« Отговор #201 -: Февруари 16, 2013, 13:06:57 pm »
Роуз, аз не виждам защо една бременна ще се стресира от информацията, че на завишени стойности на ЦРП би трябвало да се обърне внимание. С колко точно са завишени и какво и дали да се прави - това преценя наблюдаващият я лекар.
От това, което ти пишеш по въпроса, излиза, че независимо от стойността на този показател - няма нужда да се обръща внимание и да се търси проблем, защото "то било нормално при бременност едно, или друго да е с по-висока стойност". Което просто не е вярно.
Еми то тогава защо изобщо да пускаме някакви изследвания, като бременни? То всичко е "нормално завишено" значи и проблем никога няма, все тая какви са показателите. :lol:

И стига с това "стресиране" и колко било страшно и опасно при бременната жена. Тук сме възрастни хора все пак, не някакви хлапетии, дето си мислят че морето е до колене, а бременността - пионерски лагер. От нехванати инфекции и от контракции, за които не е назначена терапия - има доста преждевременни раждания, че и изгубени бебета - ей тогава наистина е стресиращо. От това, че някоя бъдеща майка се е загрижила за стойностите на изследванията, които са й назначени - не е последвал проблем за никого. Точно напротив. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #202 -: Февруари 16, 2013, 13:19:30 pm »
Тя е бременна с близнаци и е вече във втората половина на бременността - колко ще е нормалното завишение на протеина и всички неини изследвания може да каже и реши с точност само наблюдаващият й лекар. Не се наемам да давам категорични мнения (различни от посочения линк, където са дадени референти и патологични стойности и бях включила в предния пост) след като не съм такъв специалист и определено не я познавам. Така че, стойностите на някои показатели при нея е нормално да са завишени - от това тя не трябва да се притеснява. А, кои стойности са патологични и в случая, какво може да се направи - пак казвам, че това е в компетенцията само на лекуващия й лекар или на друг специалист акушер-гинеколог или хематолог. Не съм нито едно от двете, така че повече по този въпрос, казах каквото имах да казвам - който разбрал правилно, разбрал, който не - да чете пак.

anjela77, радвам се, че проблемът (бакитата) се показа, значи вече на половина е решен. :)

Какво съдържа Флажил песари:
• Активното вещество е метронидазол. Всеки песар съдържа 500 мг метронидазол.
• Другите съставки са твърда мас.

Съветът ми е само, от рано, ако може, се ориентирай къде, при кого и как ще раждаш. И може да се консултираш за изследванията и с този акушер-гинеколог, който избереш за раждането.

Желая ти да нямаш повече проблеми след това и тук може да видиш едни прекрасни бебчета, каквито ще бъдат и твоите http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41809.0;all   :bighug:
« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 13:47:25 pm от rosefromstars »
« Отговор #203 -: Февруари 16, 2013, 13:45:59 pm »
anjela77, аз преди постоянно бях с възпаления- всички видове свещички са ми до болка познати. Флажила ще те изчисти. Изненадващо, че откак съм бременна, нямам нищо!Това никога не е било :)

И като стана въпрос за контракции и нелечение, аз се завърнах от болницата и оттук натам съм в непредвиден отпуск до края (както вече бях споменала). Нали по празниците ми се появиха безболезнени контракции и след голямо чудене в болница ли да вляза, ми назначиха терапия с магнезий и но шпа. Имаше 3 седмици до прегледа ми при Сигридов и аз си ги пиех, бях добре (магнезия нали действа с натрупване). При посещението ми при него той ме направи за смях пред майка ми, защото заяви,че съм си измисляла и понятие като контракции преди 9 мес. не съществува, че това са ми червата, и че магнезия и но шпа-то са вредни, както за мен, така и за плода- спря ми всичко. И не ми отговори на повече въпроси, защото били "форумски"...че какви други може да са- бременните имат едни и същи неща, които им се въртят в главите и искат на тях да им се отговори. На въпроса какво да правя,ако пак ги получа, или ме боли, той мълча. 8O
И така, чувствах се добре и с радост не си купувах лекарства(че ми беше втръснало), докато мин. събота не зпаочнах да получавам отново "контракции". Една цяла нощ търпях, вотра търпях, на третата бяха на 15 мин., през деня разреждаха и вечерта започнаха болезнени контракции със силни болки в кръста...Лекарят не ми вдигна съответно, а на позвъняването ми на спешния, ме посъветваха да изпия 2 но шпа и на другия ден, ако реша да ида на преглед... :? И така седях още 2 часа да се гърча, докато мъжа ми не ме изрита към Шейново...и така, слава Богу навреме, макар и със скъсяване на шийката, овладяха положението и вчера ме изписаха. Не знам какво е щяло да му е мнението сега на Сигридов, може би, че съм била със запек??? :x
Стана малко дълго, за което се извинявам, но просто исках да се знае до къде стигнах аз при спиране на лекарствата, които всички други лекари изписват, особено при двуплодна бременност, и слава Богу, при мен завършили не фатално(Макар че сега ще тр. да се следя на 1 седмица и да лежа)!
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #204 -: Февруари 16, 2013, 13:52:39 pm »
Честно казано, с още една потребителка от форума /която, ако прецени ще пише/ бяхме потресени от "терапията" на прехваления д-р Сигридов! Проведохме консултация със специалист, чието име няма да споменаваме /освен, ако сам не поиска това/и дълъг разговор с afrodita279. Магнезия, описан като "отрова" и "нямало такова нещо като контракции", са първо пълен абсурд и отхвърляне на всички световни практики и второ - могат да бъдат крайно опасни, както в на Афродита случая, се оказа...Тя е рискова бременност, многоплодна и недоумявам, как някой си позволява просто така да и спира лечението??! Може и да е помогнал на много хора, но на колко е навредил или ще навреди!? Нейния случай, бързам да кажа, не е единствен...! Не зная, дали не е редно нещата да се сезират на едно по-високо ниво?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #205 -: Февруари 16, 2013, 13:59:31 pm »
Роуз, никой не цели да стресира бременната жена. Целта е да се даде вярна, а не заблуждаваща информация.

Референтните граници на ЦРП не са от - до, а се приема за нормална стойност резултат до 5 ( в повечето лаборатории). В линка няма точни стойности, които да посочват колко е нормално завишението при бременност. ЦРП се тълкува заедно с ПКК с диференциално броене, СУЕ, урина. При необходимост се назначават допълнителни изследвания - стерилна урина ( готов резултат до седмица), микробиология на влагалищен секрет (резултат, готов за 3 дни).

Тя е бременна с близнаци и е вече във втората половина на бременността - колко ще е нормалното завишение на протеина и всички неини изследвания може да каже и реши с точност само наблюдаващият й лекар.
Именно. Ти обаче предварително успокояваш, без да знаеш какви са стойностите на протеина, което не е правилно, да не говорим, че е  подвеждащо.

Афродита, учудвам се, че д-р Сигридов не назначава магнезиеви препарати. Странна промяна. Та, именно той ми ги назначи от 17 г.с., когато бях бременна преди 2 години. До 17 седмица пиех Но шпа при нужда и слагах Утрогестан.
Важното е, че ти и бебетата сте добре.

« Отговор #206 -: Февруари 16, 2013, 14:17:07 pm »
Мецани, аз също бях меко казано учудена тогава, особено от факта,че всички други специалисти (+ тези от самата болница), изписват магнезий и ношпа, да не говорим,че второто е задължително съпричастно при инвитро процедури...Тази ми терапия беше предписана от тях, а при въпросът ми защо те изписват,а той го спира...пак нямаше реален отговор :( Мислех,че съм прецедент и съм го улучила в ненастроение...после се оказа, че има и други...
« Отговор #207 -: Февруари 16, 2013, 14:28:36 pm »
Мецани, там си пише и аз съм постнала от там, че стойности над 100 са патологични. Да, не знам в нейния случай дали 5 или 50 ще са нормални стойности, въпреки че са завишени - може и да нормални поради двуплодната бременност, но може и да не са - това преценя лекуващия лекар.

Но, и аз съм напълно учудена на това: "е магнезия и но шпа-то са вредни, както за мен, така и за плода- спря ми всичко" и с това съм напълно съгласна с теб: "Афродита, учудвам се, че д-р Сигридов не назначава магнезиеви препарати.(...)Но шпа при нужда и слагах Утрогестан" - наистина е странно и много нелогично.... Забелязах, че бяха много внимателни, но когато влязох в третото тримесечие, промениха поведението си и ясно показваха, че вече трябва да се насоча към друг лекар за наблюдение и раждане. Да не би при теб Афродитче да се е получило нещо подобно?
« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 14:33:15 pm от rosefromstars »
« Отговор #208 -: Февруари 16, 2013, 14:32:59 pm »
Ами тогава бях в 5 мес...и ми беше 3-то посещение при него. Толкова бързо ли да ме отбиват? И това ли е начина?
« Отговор #209 -: Февруари 16, 2013, 14:34:35 pm »
мда, аз бях в 6-тия.... а, ти си и с близначета - трябва да се ориентираш по-рано... може би е това, знам ли... но, определено логиката за магнезия и но-шпа-то ми е странна, още повече и при теб... аз ги пих до последно, защото имах контракции, които се засичаха на апарата и ги спрях ден преди секциото...
« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 14:39:32 pm от rosefromstars »
« Отговор #210 -: Февруари 16, 2013, 14:39:29 pm »
За CRP подкрепям Мецани, не е нормално завишението му и винаги говори за инфекция, предишната бременност имах бая високи стойности, търсихме я къде ли не тази пуста инфекция, гърлен секрет, вагинален секрет, бъбреци, уши, преглед при зъболекар , така и не я намерихме. Е оказа се зъб, само че след като родих се видя при снимката, така че за всяко нещо причина има.
Да се похваля, че при нас след ФМ всичко е ок и този път щъркела ни носи сини гащи   stork-boy
*
« Отговор #211 -: Февруари 16, 2013, 14:47:18 pm »
Криси, честити сини гащи  :)
Много се радвам, че всичко е наред. Леки месеци до края.
« Отговор #212 -: Февруари 16, 2013, 15:09:34 pm »
То е ясно, че високите стойности на црп говорят за инфекция, не виждам някой да спори по този въпрос. Спорим, че лично аз не се наемам да кажа колко под 100 е патологичната стойност на протеина при двуплодната бременност на anjela77 . Ако някой без медицинско образование се наема да каже - да казва - но аз такова нещо няма да кажа.

Криси, честити сини гащички! Най-прекрасното - розави първо и сега сини! Супер! Честито!  :youwoman:
« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 15:21:20 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #213 -: Февруари 16, 2013, 15:31:11 pm »
Роуз, стига с тоя протеин вече, досадно е. Да не говорим, че извърташ нещата. Върни се, прочети какво си писала и осъзнай защо ти бе направена забележка.

Извинявам се на бременните дами за възникналия спор. 
« Отговор #214 -: Февруари 16, 2013, 15:39:45 pm »
И на мен Д-р Сигридов ми спря папаверина, остави ми фолиева по 1хапче на ден и утрогестан 2х2.
Криси, радвам се за теб. :)
« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 16:13:15 pm от furiqta »
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #215 -: Февруари 16, 2013, 16:12:47 pm »
И на мен Д-р Сигридов ми спря всички лекарства, освен фолиева по 1хапче на ден и утрогестан 2х2.
Криси, радвам се за теб. :)
ТИ не беше ли за серклаж?  :ask: Какви лекарства си приемала, преди да ти ги спре добрия чичо доктор?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #216 -: Февруари 16, 2013, 16:17:22 pm »
Аз съм за серклаж, но доктора предпочита да изчакаме, като не се налага спешно. Сега ме следи всяка седмица дали намалява, слава богу си седи с един размер. Папаверина го пиех 3х2.
« Отговор #217 -: Февруари 16, 2013, 16:35:23 pm »
Мецани, много добре знам какво пиша и въобще нито се заяждам, нито извъртам нещата. Ако на вас ви се иска да извъртате нещата, извъртайте си ги както си искате. Както и да е.... (само да не изляза пак расистка  :lol: )

При съмнителни прояви, на който и да е лекар (включително и д-р Сигридов) просто ви съветвам да потърсите мнението и на друг специалист.
*
« Отговор #218 -: Февруари 16, 2013, 17:25:27 pm »
На мен мнението за д.р Сигридов не ми е добро,но аз съм го виждала един път,аз от началото до края на бременноста ми бях на магнерот и ако не действа и на гринипал мисля,така се казваше,изписани лично от Стаменов,ношпато беше до по ранни седмици.
« Отговор #219 -: Февруари 16, 2013, 18:49:40 pm »
afrodita279,разбирам те напълно и съжалявам за това,което си преживяла.Почивай си,мисли позитивно и разказвай на бебетата какви прекрасни принцески ще станат :)
Не съм искала  да споделям,но това което ще напиша може да бъде полезно на някоя бременна мама,за да има едно на ум.
Началото на моята бременност започна с кървене,звъннах на спешния /още не се бяха преместили в новата клиника/ и  ми казаха да пия 3 по 2 но шпа и ,че на този етап от бременността само това може да се направи.Но кръвоизлива беше доста обилен и към 22.00 отидох в Майчин дом.Приеха ме и започнаха инжекции но шпа,а аз по препоръка на Д-Р Стаменов продължих да си слагам неупоген.Нещата се овладяха,кървенето след седмица престой спря.
Имах час за д-р Сигридов,беше в събота сутринта.След като му разказах всичко ми се развика защо съм отишла в болница?!?!Сподели,че неговата жена също е бременна и с кървене ,но стои в къщи и той вместо да е с нея е дошъл да спасява нашите бебета?!?!.Нямала съм доверие и за това съм ходела при други лекари,а лекаря бил като съпруга..щом съм го избрала трябва да вярвам безусловно на него.Имаше и още,но мисля ,че това е достатъчно.Останах без думи.
Надявам се,че е изживявал труден момент,че е бил преуморен и това да е причината за отношението му към мен,съжалявам само,че не му казах ,че ако и моя съпруг беше гинеколог и аз щях да си остана в къщи под негово наблюдение.
Имам впечатления и от предишна бременност при него и за нея нямам никаква забележка специално към него!

[/url]