0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #520 -: Март 20, 2013, 10:44:17 am »
Ами то при мен ще станат към 8-9 месеца до друг опит, ако правя. На мен ми казаха, че след 6 месеца може. При мен и факторът възраст го има, а и имам излязла заповед от ФАР. Ще видим. Аз също лежах в голяма част от бременността-имах и кървене и ниска плацента, но съм се убедила в едно нещо- на едно бебе писано ли му е дойде на бял свят, ще дойде. Не бях така смела първия път и треперех през цялото време, но ако сега опитам пак, съм решила, че ще оставя нещата сами да се подредят. естествено, че е много по-лесно да говоря така като имам едно дете вече. Но ако искам друго, няма друг начин.
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #521 -: Март 20, 2013, 10:51:23 am »
Мая, детето ми беше на 10 месеца като започнах нов опит, е бременност с малко дете си е изпитание, но аз винаги съм искала породени деца. Не вярвах, че ще се получи толкова лесно сега, за Дара успяхме на 4-ти опит, а сега се получи от 1-вия път, но наистина ако е писано да се случи просто става. Надявам се и операцията да не ми създава проблеми до края.
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #522 -: Март 20, 2013, 11:30:00 am »
Да се включа по въпроса с киселините :wink:. Никога преди не съм имала проблеми със стомаха, но от самото начало на бременността се започна с киселини, дори в началото не знаех, че това е усещането за киселини. От 3 месеца съм и с кашлица без да съм настивала или разболявала. Ососбено нощем беше кошмар. Отидохме при личната лекарка тук, преслуша ме, изслуша оплакванията ми и каза, че това е стомашен рефлукс. Дадоха ми брошура със съвети за облекчаване на състоянието и едно сиропче, ако другото не помогне. Та съветите - повдигнахме основата спалнята от страната на главата с 15 см, за да съм винаги леко повдигната, лягане - 3 часа след хранене, вечер особено да не консумирам домати, сладко, цитруси, пържено. Ако усетя парене - вода. И да ви кажа вече втора седмица се чувствам значително по-добре без да съм прибягвала до сиропа, почти не кашлям и спя добре между ставанията за тоалетна :).
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #523 -: Март 20, 2013, 12:50:43 pm »
Слава богу, че нямам киселини, засега де. Дано щом досега не съм имала и до края да не се появат .
*
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #524 -: Март 20, 2013, 12:53:54 pm »
Тези киселини май доста ви мъчат. Засега нямам такива екстри и съм много доволна.  :)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #525 -: Март 20, 2013, 13:48:05 pm »
...Аз също лежах в голяма част от бременността-имах и кървене и ниска плацента, но съм се убедила в едно нещо- на едно бебе писано ли му е дойде на бял свят, ще дойде. Не бях така смела първия път и треперех през цялото време, но ако сега опитам пак, съм решила, че ще оставя нещата сами да се подредят.
Сигурно си права, Мая :) Знам, че каквото и да направим, понякога събитията следват свой си път. А и страхът не помага - напротив. Ще стискам палци пак да се запишеш в бременната тема с нова лентичка :crossfingers:
И аз бях подала документи във ФАР, но дойде тази изненадваща бременност и после проблемите с нея... Трябва да си намеря номерчето, но не са ми се обаждали.


Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #526 -: Март 20, 2013, 16:02:27 pm »
Теди., в тези седмици е достатъчен тяоя режим,но с растежа на малчовците и котчремчето, поядигането и свияането на стомаха, дори и 2 залъка да хапнеш и положението става нетърпимо.е,не при всички,разбира се,дано и при теб остане само това.
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #527 -: Март 20, 2013, 17:14:14 pm »
здравейте момичета чета ви редовно,но все неуспявам да се включа в някой разговор до сега :D никога не съм имала киселини до оная вечер за първи път даже незнаех,че са киселини щях да умра от парене по-хранопровода,дано да е било запоследно и да не ми се случва повече....аз съм го закъсала от два месеца със ходенето по-голяма нужда и следователно(хемероиди) :balk_145: :balk_145: доки ми изписа кво ли не и ДУФАЛАК,ПЕКТИН,ТРИЦИ...НЕ И НЕ И НЕСТАВА...от делно за хемероидите разни свещички и мазила и нищо непомага..незнам какво да правя не сее търпи вече...моля ви за съвет!!
п.с. извинявам се за дългия пост
*
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #528 -: Март 20, 2013, 18:10:24 pm »
Ами Мариета,не знам точно какво да те посъветвам- предполагам, че си пробвала с всякакви разхлабващи храни. Аз преди време като купувах на малкия пюрета, с продавачът нещо се заговорихме и той каза, с пюре от грозде и сливи съм щяла да го продрисна(извинявам се за израза) детето. Защо не пробваш с тази комбинация? Аз бих изпила след тях и една чаша студена вода. Обикновено мен ме прорязва след известно време корема и едвам стигам до WC-то :-)
Или пък кафе с чаша вода, ако ти понася кафето де. Това като не бях бременна и с една цигара, не можех и да си я доизпуша.:-D


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #529 -: Март 20, 2013, 18:22:09 pm »
Афродита е права, положението с киселините става нетърпимо, когато бебето натежи. Иначе преди това минават от содичка и прочие...При бременност с близнаци може и по-рано, но при мен положението стана трагично към края на 7-ми месец. Аз в началото не повръщах, а накрая от киселини едвам ми записваха тоновете /хем на гладно/ и от вода получавах. Да не говорим за шоколад и прочие екстри...Иначе е страшно досадно това лекарите всичко да ти оправдават с бременността. Въпросния гастро /частно при това/, освен прословутата реплика с това да раждам, ме посъветва да се старая да не повръшам, че мога да получа разкъсвания на хранопровода. Добре, че беше той да ми кажа, щото аз насила, нали, ходех да повръщам... 8O
Дано ви избегнат...За съжаление, мога да кажа, че и с хемероидите положението е същото... :?
За нова бременност, въпреки, че и моите годинки не са малко, за сега изобщо не се замислям. Нека първо от тоя младеж стане човек, пък тогава... :lol:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #530 -: Март 20, 2013, 19:04:44 pm »
И при мен в началото помагаше газираната вода и студеното прясно мляко, но положението с киселините се влоши в 6ти месец. Дотогава търпях точно заради "лекари", които ми обясняваха , че трябва да търпя и като родя ще преминат  8O Толкова много търпях, че от киселини ми се разрани хранопровода, от болката не можех дори глътка вода да поема, какво остава да хапна нещо. След три дни глад и жажда и стопяване на 4 килограма стигнах до болница на системи и много по-сериозно лечение. Затова момичета недейте да търпите, киселините не са шега работа. Докато ви минават с газирана вода и други подобни методи добре, но ако се влошат нещата има адекватно лечение, напълно безопасно за бебето.
За хемороидите не мога нищо да кажа - засега не са ме налегнали, надявам се да ме пропуснат!



*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #531 -: Март 20, 2013, 19:06:59 pm »
Не знам дали може нещо да се направи за гадните хемороиди. Освен - избягвам механично триене (с тоал. хартия); редовно миене с хладка вода и сапун и от време на време ги мажа с домашен крем от мас и невен. Така поне удържам да не се раздразнят и възпалят. Миналата есен се канех да ходя на консултация в София за безкръвно премахване, че са ми мъка от раждането още. Обаче моето слънчице ме изненада за щастие :) Сега се старая поне да не ги разбутвам и евентуално тази есен да видим какво да правим.
Иначе и аз бях с нормално ходене до 00 - направо по часовник всеки ден. Ама сега без кафе, страх да се напъна и само с лежане... веднъж на 2-3 дни ми е тая радост. Пробвах веднъж шоколадче от аптеката - аууу нЕма такава гадост. Подействаха, но имах чувството, че чревцата ми се късат и се уплаших болката да не ми направи контракции. Сега действам със сини сливи - компот, сушени; зелена салата; зелева чорба... каквото ми дойде.
Бубу, и аз на моменти имам чувството, че ще върна. Ама то сигурно и аз се напъвам на сила. Само се превземаме ние бременните :(
Ще си търпя аз и хемороидите и киселините и лежането - само ооооще 2 месеца да кротува момчето в шкембето. Ама не пречи който има опит да споделя и да пробваме.


*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #532 -: Март 20, 2013, 19:09:58 pm »
Някой чува ли се с Емилия-к? Как са с малката Рая... Мисля ги и се моля всичко да е наред с душичката.


Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #533 -: Март 20, 2013, 19:19:58 pm »
доки ми изписа кво ли не и ДУФАЛАК,ПЕКТИН,ТРИЦИ...НЕ И НЕ И НЕСТАВА...от делно за хемероидите разни свещички и мазила и нищо непомага..незнам какво да правя не сее търпи вече...моля ви за съвет!!
п.с. извинявам се за дългия пост

И аз бях така, но ми помогна ХУСК , става за бременни . И свещички ЕВА КЮ , те действат на 10тата минута .
за хемороидите  мога само да посъветтвам ако решите в еин момент да ги махате , никога не ходете в ОН КЛИНИК, мъжа ми даде 1000 лева за безкръвно махане и нищо не направиха , къде ли не ходихме . Накрая чак в Стара Загора Д-р Матев ни помогна, много добър лекар .
« Последна редакция: Март 20, 2013, 19:27:04 pm от tsvetinapavlova »
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #534 -: Март 20, 2013, 19:21:16 pm »
Мариета, много добре те разбирам, тъй като и аз стигнах до хемороиди  :? В началото ми помагаше сутрин на гладно киви, круши, хапвах и сушени сини сливи, но след време явно организма ми свикна и пак се запекох. Когато се появиха и гадните хемороиди започнах редовен прием на Дуфалак, но той започна по малко да действа едва като изпих 1 кутия и половина /в една кутия има 10 сашета по 15 мг/. През това време беше някакъв ад  osi_12 Преди две седмици Док ми увеличи дозата на Диаспорала и оттогава пък се появи обратен ефект  :oops: Диаспорала съдържа и нещо разхлабващо, а явно и Дуфалака най-после започна да действа. Така че моя съвет е освен течни и разхлабващи храни, пий и редовно Дуфалак или друг разхлабващ сироп.
За киселините няма да коментирам, вече едва търпя. Вземам Талцид, който поне за кратко ме успокоява. Сега разбирам защо от няколко дни пак започна да ми се гади и да повръщам  :x
Вземайте лекарства, но и търпение му е майката  :)

И аз си мисля за Емилия, дано детенце вече е по-добре.


Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #535 -: Март 20, 2013, 20:42:28 pm »
Момичета,имам въпросче към тези от вас,които са по-напреднали или вече таждали:напоследък наблюдавам следното явление-легна ли си настрани(без значение ляво или дясно),след 5 мин започва болка в кръста,която се увеличава и накрая става нетърпима до момента в който стана или седна,или легна по гръб (но така не мога да спя,защото пък ми натежава).първо мислех,че са контракции и си бях изкарала акъла,но пък възможно ли е да изчезват в момента,в който стана или легна на гръб.утре съм ба лекар и ще го питам,ама все пак...
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #536 -: Март 20, 2013, 20:56:02 pm »
И аз съм така, както и да легна кръста и гърба ми измаляват много бързо, по цяла нощ се въртя. Афродиткааа, това е защото сме бременниии ;)


Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #537 -: Март 20, 2013, 21:04:44 pm »
 :D дано да е това,защото снощи през нощта бях готова да тръгвам към болница,мислех че е друго...
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #538 -: Март 20, 2013, 22:41:33 pm »
доки ми изписа кво ли не и ДУФАЛАК,ПЕКТИН,ТРИЦИ...НЕ И НЕ И НЕСТАВА

И аз бях така, но ми помогна ХУСК , става за бременни . 

и на мен по време на бременноста само Хуск ми помогна, по цяла седмица не ходих до тоалетна, изпих една опаковка и започнах да си ходя всеки ден, ХУСК представлява 100 % натурални растителни фибри и от него нямах болки, както от други продукти



*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #539 -: Март 20, 2013, 22:50:09 pm »
Не знам дали може нещо да се направи за гадните хемороиди. Освен - избягвам механично триене (с тоал. хартия); редовно миене с хладка вода и сапун и от време на време ги мажа с домашен крем от мас и невен. Така поне удържам да не се раздразнят и възпалят. Миналата есен се канех да ходя на консултация в София за безкръвно премахване, че са ми мъка от раждането още. Обаче моето слънчице ме изненада за щастие :) Сега се старая поне да не ги разбутвам и евентуално тази есен да видим какво да правим.
Иначе и аз бях с нормално ходене до 00 - направо по часовник всеки ден. Ама сега без кафе, страх да се напъна и само с лежане... веднъж на 2-3 дни ми е тая радост. Пробвах веднъж шоколадче от аптеката - аууу нЕма такава гадост. Подействаха, но имах чувството, че чревцата ми се късат и се уплаших болката да не ми направи контракции. Сега действам със сини сливи - компот, сушени; зелена салата; зелева чорба... каквото ми дойде.
Бубу, и аз на моменти имам чувството, че ще върна. Ама то сигурно и аз се напъвам на сила. Само се превземаме ние бременните :(
Ще си търпя аз и хемороидите и киселините и лежането - само ооооще 2 месеца да кротува момчето в шкембето. Ама не пречи който има опит да споделя и да пробваме.
Не знам защо напълно си спряла кафето, на мен ми помагаше, а и една чаша не е убила никого.  :wink: Аз заради магнезия вероятно, така и не се запекох до края, та поне това ми се размина. Преди да го почна обаче имах проблем, мисля, заради прогестероновите препарати и тези свещички EVA Q ми помогнаха много. Мисля, че са по-добра алтернатива от Дуфалак-а, защото действат локално, а Дуфалак-а отпуска цялата гладка мускулатура...Ти трудното вече го мина, ще стои бебчо....почвай да свикваш с тая мисъл  :wink: :bighug:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"