0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #240 -: Февруари 18, 2013, 11:30:33 am »
malkoto_dqvolche, Честита годишнина, с много радост и любов да посрещнете новия член на семейството ви  :balk_7:
desihg, може и за половин ден да свършиш, първо минаваш рано сутринта на ехограф и после на кръв в Майчин дом. Но все пак всичко зависи от това кога ще минеш през д-р Сигридов.
Момичета, аз не познавам д-р Сигридов, нито пък някой от другите лекари в тази клиника, но досега съм чувала и чела само страхотни неща за тях. Затова сега като ви чета и съм просто изумена, такова отношение от един лекар е недопустимо  8O
Роситка, Керита, леко раждане ви желая и най-прекрасните пухкави бебчета  :lol: Успех!
Аз сутринта бях на женска консултация, Бебчо е вече 1600 гр.  8O Докторката за пореден път ме пита такова голямо ли върви отначалото, че чак започнах да се притеснявам. Каза, че няма лошо, но накрая ще се види дали е проблем при раждането ;)


*
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #241 -: Февруари 18, 2013, 11:33:13 am »
Благодаря, за отговорите, щом вече вземат кръв в клиниката ще ми е доста по-лесно.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #242 -: Февруари 18, 2013, 11:39:09 am »
malkoto_dqvolche, честит празник!  :flower:
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #243 -: Февруари 18, 2013, 12:56:26 pm »
Здравейте мили мами и коремчета :) Как сте днес? Аз минавам да почерпя една виртуална тортичка, че днес с милото имаме годишнина. Не мога да повярвам кога минаха тези 8 години, имам чувството, че вчера се запознахме :)


Честит празник, бъдете много много щастливи и се обичайте .
Пожелавам ви да ви се роди здраво и пухкаво бебче :)
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #244 -: Февруари 18, 2013, 14:03:42 pm »
malkoto_dqvolche честит празник. Обичайте се и се радвайте едни на друг, а след някой и друг месец и на новия член в семейството :)
  
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #245 -: Февруари 19, 2013, 12:36:49 pm »
Здравейте,мами!Минавам на бързичко да се похваля на 05.02 се роди нашата дъщеричка Габриела.Много сме щастливи.На всички вас  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:от нас.
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #246 -: Февруари 19, 2013, 12:51:24 pm »
Здравейте,мами!Минавам на бързичко да се похваля на 05.02 се роди нашата дъщеричка Габриела.Много сме щастливи.На всички вас  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:от нас.
Да ви е жива и здрава малката принцеса!  :balk_35:
*
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #247 -: Февруари 19, 2013, 17:00:50 pm »
Честито, Зизана! Много щастие да изживеете с малката принцеса!
« Последна редакция: Февруари 19, 2013, 17:15:18 pm от -Теди- »
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #248 -: Февруари 19, 2013, 17:03:28 pm »
Здравейте,мами!Минавам на бързичко да се похваля на 05.02 се роди нашата дъщеричка Габриела.Много сме щастливи.На всички вас  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:от нас.
Честито, да е жива и здрава и много щастлива
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #249 -: Февруари 19, 2013, 20:07:02 pm »
Зизана, Честита дъщеричка. Да расте здрава и щастлива, обградена от много внимание и любов :)
Малкото_дяволче, Честита годишнина! Пожелавам ви все така да се обичате и много радост с бъдещия член на семейството :)
Десита, много голямо вашето бебе. Все така да расте до термин :)

Момичета, аз съм изумена от отношението на този д-р Сигридов  8O Не съм пациентка на клиниката, но винаги съм си мислила, че това е една от клиниките, в които тршбва да има най-хуманно отношение и внимание от страна на лекарите. Затова и се чувствам много добре в моята клиника, но това е друга тема. Дано повече момичета се включат с мнение за въпросниш лекар. Мисля, че трябва да споделите всички тези неща и в темата за клиниката (ако не сте го направили вече). Според мен ще е много полезно за техните пациентки!



Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #250 -: Февруари 19, 2013, 20:26:42 pm »
Зизана, честита дъщеричка. Да расте жива и здрава, много усмихната и обичана от вас :)
  
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #251 -: Февруари 19, 2013, 21:05:44 pm »
Момичета, аз съм изумена от отношението на този д-р Сигридов  8O Не съм пациентка на клиниката, но винаги съм си мислила, че това е една от клиниките, в които тршбва да има най-хуманно отношение и внимание от страна на лекарите. Затова и се чувствам много добре в моята клиника, но това е друга тема. Дано повече момичета се включат с мнение за въпросниш лекар. Мисля, че трябва да споделите всички тези неща и в темата за клиниката (ако не сте го направили вече). Според мен ще е много полезно за техните пациентки!
linapoli, за д-р Сигридов отдавна има тема във форума. Благодарение на него са се родили живи и здрави много бебета, включително и нашия Жорко  :D.
Разбирам, че е нормално да има и недоволни. Афродита си е взела нейното решение. Описала е всичко подробно защо и как. Еми също е споделила информация от първа ръка. Кои неща ни призоваваш ти да споделим повече от това? И стига хора, които само са дочули нещо от тук от там да всяват напрежение и да четем постове от сорта "плаша се вече".
Не ме разбирайте погрешно. След като видяхме, че шиийката ми е малко скъсена /аз съм и с конизация/, д-р Сигридов ме увери, че няма проблем да си ходя на работа и да пътувам. Само че аз си седнах на дупето и  никъде не мърдах. Да, попрекалих, но ако нещо се беше случило, последствията щяха да са си за моя сметка.
« Последна редакция: Февруари 19, 2013, 21:07:15 pm от Врабчо »
*
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #252 -: Февруари 19, 2013, 22:22:56 pm »
Афродита си е взела нейното решение. Описала е всичко подробно защо и как. Еми също е споделила информация от първа ръка. Кои неща ни призоваваш ти да споделим повече от това? И стига хора, които само са дочули нещо от тук от там да всяват напрежение и да четем постове от сорта "плаша се вече".
Не ме разбирайте погрешно. След като видяхме, че шиийката ми е малко скъсена /аз съм и с конизация/, д-р Сигридов ме увери, че няма проблем да си ходя на работа и да пътувам. Само че аз си седнах на дупето и  никъде не мърдах. Да, попрекалих, но ако нещо се беше случило, последствията щяха да са си за моя сметка.

Никой не е казвал мисля, че заради Д-р Сигридов не са се родили много живи и здрави бебета. Но както знаем и никой не е безгрешен, било то и лекар, било и известен такъв.
Споделилите недоволството си от него - не мисля че нещо са "подочули", все пак са били негови пациентки. Афродита специално стигна и до болница благодарение на неговите съвети и мнения. Може да е единичен случай тя, но я има все пак. И не Д-р Сигридов щеше да остане без деца, ако тя не беше взела мерки овреме, което не е нещо незначително все пак.
Ти самата споделяш, че въпреки уверенията му, че няма проблем да си ходиш на работа и да пътуваш - също си "седнала на дупето" и си си пазила детето, което е именно разумната позиция в случая.

Не съм му била пациентка, нямам лично негативно отношение към него. Когато аз бях бременна - много от момичетата се следяха при него и споделяха кое, как е. От онова време досега, по споделено от сегашните му пациентки, аз стигам до извода, че доста се е радикализирал този лекар в медицински аспект. По "мое време" беше известен с омразата си към витамини за бременни. ОК, отдавна е спорен точно този въпрос между лекарите, не е само той "против". И против приема на желязо беше...хайде и това как да е. Но доскоро - аз не бях чувала, че вече е против приема и на ФК, та негови пациентки да пият въпросната "тайно" и да им се чете "конско" как тя била отрова за плода, както и магнезиевите препарати. На жена с двуплодна бременност да обяснява, че нямало то други контракции освен родилни, че с магнезий нищо не се оправяло и да я остави месец без терапия, че същата да опира до болничен престой и лежане на системи, за да се овладеят контракциите, който според Д-р Сигридов - просто не съществуват... не знам за теб, на мен ми звучи доста притеснително подобно поведение.

От всеки лекар има и доволни и недоволни пациенти, а лично аз не приемам празните приказки от вида - "некадърник" и "много съм разочарована" без да бъдат подплатени с някаква конкретика в даден случай. В сегашната ситуация - казаха си момичетата какво и как, макар че не си казаха всичко докрай в темата, по лични съображения. Все пак - нека се знаят и двете позиции, за да имат бременните по-добра преценка на кого поверяват себе си и бременността си.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #253 -: Февруари 19, 2013, 22:44:43 pm »
Жбрул, защо си цитирала само част от мнението ми?
Ясно съм написала, че разбирам недоволните, особено пък Афродита. Нормално е да има отрицателни мнения, д-р Сигридов не е Бог. Затова съм казала, че съм следвала и своята интуиция, не само и единствено неговото мнение.
Постът ми беше насочен към хората, които не са пациенти на доктора, никога не са го виждали и са дочули нещо от близки и познати. И започва едно надприказване.
Ако аз съм доволна или недоволна от някой лекар и искам да споделя няма да чакам някой да ме подканя. Това имах предвид.
Какви конкретики дадоха тези, които не са пациенти на доктора?
Оставам с впечатление, че нищо не си разбрала от това, което съм написала или целиш заяждане?
Недей да се опитваш да ме вкарваш в твоите безкрайни филми  :D
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #254 -: Февруари 19, 2013, 23:14:23 pm »

И стига хора, които само са дочули нещо от тук от там да всяват напрежение и да четем постове от сорта "плаша се вече".
Не ме разбирайте погрешно. След като видяхме, че шиийката ми е малко скъсена /аз съм и с конизация/, д-р Сигридов ме увери, че няма проблем да си ходя на работа и да пътувам. Само че аз си седнах на дупето и  никъде не мърдах. Да, попрекалих, но ако нещо се беше случило, последствията щяха да са си за моя сметка.
Момичето, което се плаши е пациентка на добрия доктор и се плаши, тъй като той изчаква серклажа и да стане спешен. Лично на мен, ми изглежда много странно някой "скришно да си пие магнезия" или да "се осланя на интуиция", когато плаща по 40-50лв на преглед. А в призива да се даде гласност, отново не виждам нищо лошо, камо ли филмиране. Лично аз   не бих станала пациентка на въпросния доктор. Благодарение на споделеното от тях, въпреки, че съм чела и положителните постове за него. А подканянето....то е защото самата Афродита се колебаеше дали да сподели, тъй като предполагаше точно реакции като твоите  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #255 -: Февруари 19, 2013, 23:22:39 pm »
Жбрул, д-р Сигридов никога не е бил против прием на желязо и фолиева киселина или какъвто и да било друг медикамент. Единствено е бил против прием на витимини за бременни. Назначавал е необходимата терапия за конкретния случай и пациент.

Бубулина,изводите си правиш от всички негови пациентки или от 1? Аз и Врабчо пишем от личен опит и преки наблюдения, а ти?

Афродита си сподели мнението, което всяка една от нас прие и се радваме, че всичко с нея и бебетата е наред. "Скачането" в случая е предизвикано от изказаните мнения на жени, които не са били пациентки на д-р Сигридов.

Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #256 -: Февруари 19, 2013, 23:36:38 pm »
Бубулина, пак да поясня - реакцията ми не е насочена към негативните мнения на пациентите на доктора. А към тези като теб, които "пълнят" темите  :wink:
Наистина се радвам, че при Афродита всичко вече е наред.
А за интуицията го написах, тъй като изчетох доста статии, консултирах се и с други лекари и тяхното мнение беше, че в моя случай няма нужда от лежане. Поне не толкова,защото аз наистина прекалих. Но това беше вътрешното ми чувство.  Сега даже ми е малко смешно, но... след толкова години страховете са големи. И 100 лв. да беше прегледа, при който и да е лекар, винаги ще си имам едно на ум. Такава съм си  :D

Лека бременност на всички и здрави бебенца!
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #257 -: Февруари 19, 2013, 23:50:29 pm »
Момичета, извинявам се, че съм пълнила темата ви излишно. От сърце ви пожелавам лека бременност и здрави бебчета на финала.  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #258 -: Февруари 20, 2013, 00:06:26 am »
Жбрул, д-р Сигридов никога не е бил против прием на желязо и фолиева киселина или какъвто и да било друг медикамент. Единствено е бил против прием на витимини за бременни. Назначавал е необходимата терапия за конкретния случай и пациент.

Бубулина,изводите си правиш от всички негови пациентки или от 1? Аз и Врабчо пишем от личен опит и преки наблюдения, а ти?

Афродита си сподели мнението, което всяка една от нас прие и се радваме, че всичко с нея и бебетата е наред. "Скачането" в случая е предизвикано от изказаните мнения на жени, които не са били пациентки на д-р Сигридов.



Абсолютно споделям мнението на мецани и то също от лични наблюдения.
Д-р Сигридов наистина не е привърженик на витамините, но винаги ми е казвал, ако държа, да си приемам такива. Когато започнаха контракци, (аз самата не знаех, че става въпрос за контракции), веднага ми назначи магнерот, когато ми падна хемоглобина в средата на 8-мия месец, ми предписа желязо. Бях със серклаж и след това не спрях да работя до деня на постъпването ми за раждане.
И наистина е коректно да се коментира доктора от хора, които имат преки наблюдения, дори и да са негативни мненията им за него.


Re: Тема на бременните № 85
« Отговор #259 -: Февруари 20, 2013, 05:42:51 am »
Момичета, вчера-19.02.2012 в 11:00 часа, се роди нашата дългоочаквана рожба- Стефан. И двамата сме е добре, той е чудесен! Няма такова щастие...
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си