м-и Учудващо е много вкусно! Самото авокадо нали има такъв особен млечен вкус, мазно е и наистина се получава хубаво. Не е е като истински шоколадов мус, ама мисля че е много добра алтернатива!
jasmin_veni дори незнам това какво е...
Сега ще погледна в Гугъл..
Още една рецепта за кекс, без брашно, без глутен, без мляко.
Продукти:
- 1 голям лимон не третиран
- 150 гр захар
- 170 гр смляни бадеми
- 6 яйца
- 1 малка лъжичка коняк или ром
За сервиране: горски плодове
сварява се лимона 2 часа после се кисне една нощ в студена вода
смила се в блендер с кората но се махат семките предварително
смесва се със захарта после с със смлените бадеми , 6 те жълтъка и лъжичката ром
белтъците се разбиват с миксер и се добавят на три пъти като се смесва леко с дървена лъжица
сместа се сипва във формичка тапицирана с хартия за печене
слага се в затоплена фурна на 110 градуса 40 -50 мин
Подреждат се пресни горски плодове отгоре за окраса (малини, къпини, касис, ягоди)
За сервиране: 300гр горски плодове се варят с вода 10-15 мин и с 30гр. захар. Всеки индивидуално си залива порцията със соса.
Bon Apetit!