0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Ежегодната тема за секса
« Отговор #80 -: Февруари 21, 2013, 22:03:48 pm »
В "Планиране на бременността" първата статия ...

Линк, моля.  :)
Уф, да бе, ква съм смотана - старост-нерадост  :lol:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=840&Itemid=20

Тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=476&Itemid=20 препратката към личния сайт на д-р Иван Трифонов не работи. Пробвах да намеря друг линк, но не успях.

Тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=754&Itemid=20 верния линк за списание "Мама" е http://www.mama.bg/

Мими, първата тема е за преминало събитие, оставена е в оригиналния си вид за архив.

По втората и аз не мога да открия линк. Ще го мисля в по-добри времена.

Третият линк съм оправила.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #81 -: Февруари 21, 2013, 22:04:38 pm »
оливия, ето за мъж ти:

http://www.healthlinkbc.ca/healthfiles/hfile68d.stm

ако решите можем да го сложим в библиотеката, вероятно и други хора ще имат нужда?

Елена, със сигурност и на други жени ще им е от полза. Ще се заемеш ли с превода, моля те?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #82 -: Февруари 21, 2013, 22:07:12 pm »
Изивинявам се само първият пост прочетох, но кажете ако има нещо за превеждане ще помогна. Само моля да не е на някакви психологични теми.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #83 -: Февруари 21, 2013, 22:12:00 pm »
Изивинявам се само първият пост прочетох, но кажете ако има нещо за превеждане ще помогна. Само моля да не е на някакви психологични теми.

Боби, как психологични. Няма такова нещо.  :)
Ти ме изпревари, щях да те моля да погледнеш някои неща от CDC, отдавна съм си ги набелязала, но все не стигах до тях.
Ще ти ги пратя в почивните дни, но и ти ако нещо се сетиш, че го няма при нас и имаш подходящ източник, също е вариант.  :)

Димитър Кудоглу
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #84 -: Февруари 21, 2013, 22:26:30 pm »

Боби, как психологични. Няма такова нещо.  :)
Ти ме изпревари, щях да те моля да погледнеш някои неща от CDC, отдавна съм си ги набелязала, но все не стигах до тях.
Ще ти ги пратя в почивните дни, но и ти ако нещо се сетиш, че го няма при нас и имаш подходящ източник, също е вариант.  :)
Хе хе, аз да си кажа, че скоро ми пратиха за превод материал за хора с репродуктивни проблеми, но беше предимно психология... и аз издържах 1-2 абзаца :-). Не ме бива по емоционалностите явно.

Пращай каквото има.  Ако ми мине нещо през ум ще пиша.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #85 -: Февруари 21, 2013, 23:34:23 pm »
Хе хе, аз да си кажа, че скоро ми пратиха за превод материал за хора с репродуктивни проблеми, но беше предимно психология... и аз издържах 1-2 абзаца :-). Не ме бива по емоционалностите явно.

Пращай каквото има.  Ако ми мине нещо през ум ще пиша.

Явно си приличаме, защото това, което превеждах, "летеше", докато не стигнахме до общите приказки  :lol:...
*
« Отговор #86 -: Февруари 22, 2013, 02:13:00 am »
мели, добре, ще го преведа, то е лесно, ще трябва да е другата седмица, че тази ми е лудница. надявам се тогава да довърша и статията

боби, дай да помагам, ако трябва с психологичните
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #87 -: Февруари 22, 2013, 09:41:14 am »
мели, добре, ще го преведа, то е лесно, ще трябва да е другата седмица, че тази ми е лудница. надявам се тогава да довърша и статията

боби, дай да помагам, ако трябва с психологичните

Не е спешно, Елена, когато успееш. Ти самата също можеш да потърсиш материали на психологическа тема.

Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #88 -: Февруари 22, 2013, 10:29:15 am »
имаме следната молба:

сдружение "Зачатие" ще участва в ежегодната годишна конференция на европейската организация Fertility Europe, в която членуваме.
конференцията ще се проведе на 21-22 март 2013 г. във Варшава.

сдружението е поканено да изнесе презентация за своя проект за образоване и информиране на тийнейджъри - "Бъди в час по репродуктивно здраве".

за целта ни е необходим превод на информационните книжки на английски език. книжките, както знаете, са две - за момчета и за момичета. текстът не е особено голям като обем. за медицинските термини ще помага д-р Даскалова, но мисля, че няма да затруднят никой от вас, защото всички познаваме тази област.

книжките могат да се видят тук:
http://zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1066&Itemid=31

има ли желаещи доброволци за превода?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #89 -: Февруари 22, 2013, 11:08:20 am »
книжките могат да се видят тук:
http://zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1066&Itemid=31

има ли желаещи доброволци за превода?
Аз ще ги преведа. Как наричате сдружение Зачатиe на английски?  Имаш ли някaкъв файл,в  който да мога да пиша?
« Последна редакция: Февруари 22, 2013, 11:26:39 am от Bobbie »

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #90 -: Февруари 22, 2013, 11:22:55 am »
Bobbie, Word файловете за брошурите трябва да ги има Мели, надявам се тя да види темата днес и да ти ги даде. Cygnus в момента е на път, иначе и тя ги има.

Можеш също така да копираш текста от PDF-файловете на брошурите и да го запишеш като текстов файл, върху който да работиш.

Сдружение "Зачатие" е преведено като Zachatie Association.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #91 -: Февруари 22, 2013, 11:40:03 am »
Bobbie, Word файловете за брошурите трябва да ги има Мели, надявам се тя да види темата днес и да ти ги даде. Cygnus в момента е на път, иначе и тя ги има.

Можеш също така да копираш текста от PDF-файловете на брошурите и да го запишеш като текстов файл, върху който да работиш.

Сдружение "Зачатие" е преведено като Zachatie Association.

Това, което излиза, не може да се копира.

*
« Отговор #92 -: Февруари 22, 2013, 13:09:32 pm »
Аз май ти имам преведени от времето, когато ги правихме. Следобяд ще ходя до офиса и ще пиша със сигурност, че файловете ми са там.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #93 -: Февруари 22, 2013, 14:07:51 pm »
С преводи от и на английски мога да се включа и аз, ако е останало нещо може!
С удоволствие!  :P
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #94 -: Февруари 22, 2013, 21:37:31 pm »
Боби, брошурите трябва да са в пощата ти, в текстови файлове.

Димитър Кудоглу
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #95 -: Февруари 23, 2013, 00:02:14 am »
Мерси.
Бая раябота ми отвори, докат зацепя коя поща :-). Проверих 2те, които съм давала на хора от тук, чак после се сетих, че съм се регистрирала с трета,която я ползвам само за това да се регистрирам навсякъде.

*
« Отговор #96 -: Февруари 23, 2013, 20:21:17 pm »
Имам преведени заготовките за книжките само, от когато правих презентацията за централата на Дюрекс.
Боби, ако искаш да ти ги пратя - това са топиците на всяка страничка.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #97 -: Февруари 23, 2013, 21:38:52 pm »
Имам преведени заготовките за книжките само, от когато правих презентацията за централата на Дюрекс.
Хм,не съм сигурна  :-)понеже не знам какво означават тези неща.  Какво ще рече заготовките на книжките и топиците?

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #98 -: Февруари 23, 2013, 21:43:48 pm »
Мерси.
Бая раябота ми отвори, докат зацепя коя поща :-). Проверих 2те, които съм давала на хора от тук, чак после се сетих, че съм се регистрирала с трета,която я ползвам само за това да се регистрирам навсякъде.

Хех, ами, Боби, нормално е да ти пиша на пощата ти от Зачатие.  :)

Оливия, прати на Боби каквото имаш, моля те, ако прецени, че й върши работа, ще го използва.  :)

Димитър Кудоглу
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #99 -: Февруари 23, 2013, 21:51:25 pm »

Оливия, прати на Боби каквото имаш, моля те, ако прецени, че й върши работа, ще го използва.  :)
То аз момчешкото вече почти съм го превела. Останаха ми 3 вредни навика, които сега ще свърша и ти го пращам.

Оливия, може женските да ми пратиш.