0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Ежегодната тема за секса
« -: Февруари 02, 2013, 19:22:35 pm »
В тази тема, момичета и момчета, ще си говорим за ... работа. А вие какво си помислите, че е за секс ли? Нееееее, подведох ви, за да надникнете в темата.  :balk_111:

Както знаете, в сайта има голяма библиотека, която от време на време трябва да се проверява, обновява, разчиства, допълва и т.н. За целта търся доброволци, които да:
1. проверят статиите в библиотеката по теми, да видят кои статии са стари, кои са с грешки, неправилно форматирани и т.н.
2. помислят по кои нови теми още нямаме статии
3. намерят нови статии, проучвания, контакти и всичко, което смятате, че би било полезно за потребителите
4. преведат чуждоезични статии по различни проблеми, засягащи безплодието, за да допълним базата данни
5. проверят закованите теми в отделните форуми за неработещи линкове, неправилно зададени, липсващи данни и т.н.

Работата е много, пари няма, секс ... също така, и ще се радвам на всеки доброволец, който реши да свърши нещичко за общото благо.

Ваша  :witch:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Ежегодната тема за секса
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2013, 20:02:45 pm »
Мели, какво точно трябва да се редактира? В това отношение мога да помогна. Ни пари искам, ни секс :lol: Една усмивка ако може :oops:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2013, 20:19:35 pm »
Браво, Мели, за заглавието на темата, дано интересът, който предизвика, е пропорционален на заявките за помощ. :lol:

На разположение съм за работа по точка 4. След април и по точка 3.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2013, 22:16:21 pm »
Веднага ме привлече заглавието!  :D Секс, лъжи и рок енд рол - това са вечните любими теми... :) Затова карам направо и по същество.  :wink:

Съвсем наскоро една съфорумка обърна внимание на това, че в осиновителната тема има линк към нормативни документи (част от библиотеката на Зачатие), които не са актуални:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44785.0#new

Например, Семейният кодекс (глава осем) е със стара корекция и там в чл.98 (1) срокът за обжалване на съдебното решение е неактуален (14 дни вместо 7 дни). Освен това има нова Наредба за условията и реда за водене и съхраняване на регистрите за пълно осиновяване.

Нови варианти на документите:
1. СК (глава осем)... изм. и доп. ДВ. бр. 82 от 26.10.2012 г.

2. НАРЕДБА № РД-07-7 ОТ 5 ОКТОМВРИ 2010 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ВОДЕНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА РЕГИСТРИТЕ ЗА ПЪЛНО ОСИНОВЯВАНЕ (В сила от 19.10.2010 г., Издадена от Министерството на труда и социалната политика, Обн. ДВ. бр.82 от 19 Октомври 2010г.)

Освен това си мисля, че няма да е лошо в цитираната тема с нормативните документи (не в библиотеката), за интересуващите се от международно осиновяване да има линк към страницата на Министерство на правосъдието, където са изнесени актуалните съобщения:
http://www.justice.government.bg/new/Pages/Adoptions/Default.aspx

« Последна редакция: Февруари 02, 2013, 22:25:08 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2013, 01:05:41 am »
мели, съвсем наскоро си говорехме в кърмаческата тема да се направи набор от линкове и статии за кърменето, зная, че не е свързано с репродуктивни проблеми, но пък е пряко свързано с родителстването.

много бих се радвала да помогна с това, както и с преводи от английски, на каквото потрябва.
*
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2013, 01:22:29 am »
Елена, а не може ли и преводи на други теми?  :wink:

Мели, какво стана с книгата на д-р Малпани?

*
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2013, 01:40:41 am »
блу скай, може, да, писала съм "на каквото потрябва", ама кой да чете  :wink:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2013, 01:44:31 am »
Елена, а не може ли и преводи на други теми?  :wink:

Мели, какво стана с книгата на д-р Малпани?

блускай, отдавна е част от библиотеката. ето я:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=190&Itemid=104

гледам, че някои глави липсват, но не знам защо...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2013, 14:17:58 pm »
С удоволствие се включвам.
Мога да помогна с преводи (т.4), преглед на съществуващи теми и статии (т.1 и 5), или с каквото модераторите/Мели счетат е най-належащо :)

*
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2013, 14:41:18 pm »
Джам, намерих я и видях, че не са всичките глави. Затова питам. Да потърся ли темата, където обсъждахме кой коя глава ще превежда, да я изтупаме от праха и да се опитаме да я завършим?

Елена, най-добре Мели да си каже, но сайтът е за стерилитет. В библиотеката има материали с тази насока.  :wink:

*
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2013, 17:40:32 pm »
Напоследък от работа почти не ми остава време дори да вляза в любимия си форум, но много ми се ще да се включа с някакъв вид помощ - най-вече по точка 4 и аз, за друго не знам дали ще намеря време :?
Така че разчитайте и на мен за преводи от английски, но ако преводът ви трябва спешно вероятно ще ми е трудно да реагирам, че обикновено дори уикендите си имам "за домашно" (няма лошо, де - нека има работа :wink:) - та само уточнявам това, да го имате предвид, ако решите да ми възложите превод.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2013, 18:48:01 pm »
Благодаря на всички, които се включиха!

Библиотеката ни се достъпва от http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=990&Itemid=46

Някои от вас имат определени интереси, за които знам, затова ще ви помоля конкретно:

Чандра, ще прегледаш ли раздела осиновяване http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=178&Itemid=28?

Цигу, Ганка, vaci, имате ли предпочитание към някой раздел от библиотеката?

Елена, статии за кърмене са ок.

Блу скай, от книгата на Малпани липсват глави 5, 6, 11, 13, 34, 36, 37, 38, 39, 48, 51, и 54. При мене няма превод. Джам, ще провериш ли при тебе дали има нещо останало?

Counterfeit, нямаме спешности.

Още веднъж благодаря на всички.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Ganka

• 5926
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2013, 20:01:32 pm »
Мели, за мен специално няма проблем - мога да редактирам всичко, което има нужда. Нямам претенции към разделите.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2013, 20:58:23 pm »
Аз прегледах библиотеката, и бих добавала в нея някой по обновена статия за Тестовете за овулация и Метода на базална температура  :)
Също така прегледах и раздел с информация за АГ специалистите и установих че там също трябва да се обнови информацията съвсем сериозно  :P
Дано мога да помогна и аз!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2013, 21:02:16 pm »
Тогава, f_28, ще съм ти благодарна, ако се заемеш с раздела с информацията за АГ специалисти. Моля те, провери дали адресите и телефоните са актуални, а също така намери нови контакти и ще ги сложим. Чудесно е, че се сети за този раздел, той не е обновяван от много време.

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #15 -: Февруари 03, 2013, 21:36:06 pm »
Мели, нямам предпочитания, ще превеждам статии на всякакви теми, просто ми изпращайте текстовете.
Работя с английски, испански и немски.

От края на април съм на разположение и за всякаква друга работа, несвършена или незапочната.
*
« Отговор #16 -: Февруари 03, 2013, 21:40:05 pm »
Мели, и аз нямам предпочитания. Мога да превеждам от английски и испански.
Може би най-лесно ще е ако ти разпределиш темите :)

*
« Отговор #17 -: Февруари 04, 2013, 00:18:05 am »
Като за начало ще издиря темата за книгата, ще видя кой отговаря за липсващите глави, ще драсна по едно лс. Ако до седмица няма реакция, ще пиша тук, за да преразпределим главите за превод. От английски е. Мели ще редактира после заради термините.

Джам, чакам да ми кажеш първо дали има при теб глави, които са преведени, но не са качени.

*

Ganka

• 5926
« Отговор #18 -: Февруари 04, 2013, 00:20:33 am »
Блу, като свършите с превода и редакцията, пуснете ми ги да ги мина аз още веднъж, за да ги изгладим и да оправим ако има нещо по тях.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #19 -: Февруари 04, 2013, 00:28:46 am »
Момичета, хващайте по един раздел, който ви харесва и го мятайте :lol: Първо прегледайте какво има, кое е актуално и какво може да се добави и после вече търсете какво може да се ползва. Аз така го разбрах това, което Мели каза. Само пишете тук коя кой раздел взима, да не се дублират.

Аз мога да помогна с превод също, от английски. Но, признавам, не ме бива в търсенето :oops: Ако някой ги намира, пък аз да превеждам - става :lol: Ползвам също така и френски. Е, малко ми е прашасъл, но ще го поотупам. По т.5 също мога да действам.

П.С. По книгата на д-р Малпани и аз превеждах, но като не помня кои глави бяха моите...Ако се наложи, пак ще се включа.
« Последна редакция: Февруари 04, 2013, 00:30:32 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!