Здравей Неда,
Още от самото начало започнахме с криенето от всички близки хора от неуспешните ни опити и основната причина беше от суеверие, че нали ако стане(ние много се надявахме да стане бързо) първите 3месеца не било хубаво да се казва...Но след това започнаха проблемите с криенето и аз започнах да се изморявам да крия и съответно първите хора, с които споделихме за проблема бяха моите родители и сестра ми.Основната причина да крия всичко от всеки е съпруга ми, защото той не иска да се разчува, че имаме такива проблеми.И съответно аз за да не си развалям отношенията с него, се затварям в себе си и крия от хората около нас.Той е малко по-студен човек и не обича да говори за личните си неща дори и пред най-близките си хора(родителите му).И казва, че иска поне когато сме в средата сред приятелите ни да спира да мисли за този натоварващ ни проблем.Знаете хората са различни и мъжете малко по-трудно говорят и възприемат тези проблеми.Аз не смятам, че репродуктивните проблеми са нещо срамно, защото ако смятах така до сега сигурно щях да не съм предприела никакви стъпки в търсенето на проблема, но както написах по-горе щом съпруга ми смята, че това за сега са неща, които засягат само нас двамата, смятам да се съобразя с него и да замълча.Аз все пак имам подкрепата на най-близките си хора, а това, че той смята, че няма нужда от подкрепата на никой друг освен моята, си е негов избор.А пък и смятам, че не трябва да го притискам, а да изчакам с времето той сам да се почувства готов да говори открито с хората около нас за този проблем.