0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце :)
« Отговор #480 -: Февруари 21, 2013, 10:18:00 am »
Ами защото другия месец ще пътувам извън страната и реших, че няма да ме пуснат със стария модел карта.  :lol: Три пъти ги питах служителките, де! Можело.
*
« Отговор #481 -: Февруари 21, 2013, 10:22:06 am »
Сладур, ама поне си стриктна :)

« Отговор #482 -: Февруари 21, 2013, 10:23:17 am »
Така и така си платила таксата, извади си нова карта. Няма зян наконтена я да видиш там  :lol:

*
« Отговор #483 -: Февруари 21, 2013, 10:35:09 am »
Служителките казаха, че таксата ми важи и след 3 години, когато ми изтича валидността на картата. Само да не затрия биляшката. Не ми се попълваха документи и без това, че се притеснявах да не закъснея за работа.
*
« Отговор #484 -: Февруари 21, 2013, 10:40:40 am »
Е това е хубава новина, че аз от Държавната администрация пари не съм виждала да връщат, та валидноста е пак нещо.

*
« Отговор #485 -: Февруари 21, 2013, 12:54:26 pm »
Ох аз съм с друг проблем, трябва да си сменя книжката и те дали ще искат да ми сменят и картата, като знам, че за тази ме разкарваха поне 4 пъти и лошо ми става.

Ааа, Държавна администрация даже по 2 пъти си ги търси парите. Една (няма да и давам определение) данъчна ме накара да си зарежа работата и да се явя при нея незабавно за да ме попита как съм си позволила да не внасям социална осигуровка по време на болничен?! И по телефона можех да и обясня  :witch: малко остана и платежното да ми напише да ги внеса пак.
« Отговор #486 -: Февруари 21, 2013, 16:42:44 pm »
Ааа, Държавна администрация даже по 2 пъти си ги търси парите. Една (няма да и давам определение) данъчна ме накара да си зарежа работата и да се явя при нея незабавно за да ме попита как съм си позволила да не внасям социална осигуровка по време на болничен?! И по телефона можех да и обясня  :witch: малко остана и платежното да ми напише да ги внеса пак.

Аз не знам защо са толкова нахални.На мен 2 години след ревизия,издаден документ(със зелен печат и подпис на шефката на НАП) ,че фирмата няма задължение и съответно спряла дейност,обявена в Агенцията по вписване ми излизат някакви 8.64лв.задължение  osi_12.
Без документ за липса на задължения не мога да я спра...обаче имам да давам...и СЛУЖИТЕЛЯ МИ ВИКА:ВЗЕМИ ГИ ВНЕСИ ТЕЗИ,ЧЕ Е МНОГО РАЗПРАВИЯ ДА ГИ ЗАЛИЧА.Абе аз 8 стотинки няма да внеса за вас...и ще ги заличите,защото трябва да е ясно,че вие работите за нас,не аз за вас.
А после като се замислих---май ние им плащаме заплатите на тези храненици :(

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #487 -: Февруари 21, 2013, 20:47:36 pm »
Кисела иди виж за какво ти ги искат,  сменяха системата и не могат да се синхронизират старата и новата, а след 5г май падат по давност и ДА ние ги храним, ама на мен чуденето ми е като са некомпетентни, защо са там. В частна фирма никой няма да ги държи, и бизнес не могат да завъртят така и годините работа не ги правят по-разбиращи материята.
« Отговор #488 -: Февруари 21, 2013, 20:50:13 pm »
В частна фирма никой няма да ги държи, и бизнес не могат да завъртят така и годините работа не ги правят по-разбиращи материята.
:lol: Да, в частна фирма не, но държавните служители ги храним до пенсия.

*
« Отговор #489 -: Февруари 22, 2013, 02:10:17 am »
м-и, чета те фнимателно, просто реших, че след като не можеш мост да направиш, може би ще ти е трудно да застанеш на страни, подпряна на предлакътницата на едната си ръка, да се повдигнеш на нея и на стъпалото си, да изправиш нагоре другата ръка, след което да започнеш да се навеждаш напред и надолу, все едно се опитваш да се прегърнеш с ръката, която ти сочеше нагоре в началото.  :D и понеже в моста участва не само гръбнака, а и корем, дупе и др. реших, че може би ще е добре да започнеш от по-лесните неща  :wink:

има метод и в моята лудост, понякога трудно се вижда, но го има.
трябва да стана в 3.20 сутринта, за да летя до бг. пийте едно кафе и за мен.

бубулина, да, жалко за роуз.
 много се зарадвах като разбрах в другата тема, че сме колеги по образование  :)
хубав ден на всички ви
« Отговор #490 -: Февруари 22, 2013, 07:38:36 am »
Кисела иди виж за какво ти ги искат,  сменяха системата и не могат да се синхронизират старата и новата, а след 5г май падат по давност и ДА ние ги храним, ама на мен чуденето ми е като са некомпетентни, защо са там. В частна фирма никой няма да ги държи, и бизнес не могат да завъртят така и годините работа не ги правят по-разбиращи материята.

Хич и не мисля да внасям.Били здравни осигуровки за част от месец на служител,навършил пенсионна възраст и освободен с цел пенсиониране(такъв е закона).А той не е имал прекъснати права и е уволнен на рожданния си ден(както е по закон)и заповедта за освобождаване е обявена в НАП(ама на друго гише).
И този служител вече е пенсионер...,а те ми търсят за втората половина от месеца 8O...и то само здравни.
Имам си документ от 2010,че фирмата НЯМА задължение,и на същата дата имам обявяване в агенцията по вписване(така трябвало).
Да вземе този служител,дето му е трудно да се раздвижи по гишетата да ги внесе ако иска)))Аз чакам давностния срок,щото не дължа :D
« Последна редакция: Февруари 22, 2013, 08:08:29 am от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #491 -: Февруари 22, 2013, 07:59:53 am »
трябва да стана в 3.20 сутринта, за да летя до бг. пийте едно кафе и за мен.
Лек полет, Ели.
Ето, аз започнах с кафенцето вече :)

Маги, пак е с тортичка(извинявам се, знам, че диетуваш). :oops:
« Последна редакция: Февруари 22, 2013, 09:28:18 am от Мамче »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #492 -: Февруари 22, 2013, 08:45:10 am »
Нищо, нищо, аз ще изям и нейното парче! :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #493 -: Февруари 22, 2013, 09:23:36 am »
Елена надявам се полета е бил приятен  :D Имам проблеми с гърба само, но твоите каки ми го оправиха. Благодаря за тях и ще се поупражняваме заедно  :D
Имам си документ от 2010,че фирмата НЯМА задължение,и на същата дата имам обявяване в агенцията по вписване(така трябвало).
И аз имам документ от Нои, че нямам задължения и ми е разрешено заличаване, но на НАП не им пречи 5г по-късно да иска да внасям осигуровки и то в хиляди, а не 8лв  :lol: Можело да са по друг параграф и да не ги виждали  :lol: :lol: че и лихви ми пишат!

Мишле, ще ти стане лошо  :D
« Отговор #494 -: Февруари 22, 2013, 09:42:23 am »
Пробвай ме, ще останеш изненадана  :lol: И си пази твоето парче, да не изчезне и то хахахах

*
« Отговор #495 -: Февруари 22, 2013, 09:44:00 am »
Аз не съм по тортите, на мен шоколад и крем  :D
*
« Отговор #496 -: Февруари 23, 2013, 15:39:29 pm »
Хей момичета днес няма едно кафе кой да сложи  :D От мен една плодова, че такива ги харесвам

Егати мрачното време!

Нещо не ми се получи снимката.
« Последна редакция: Февруари 23, 2013, 15:41:50 pm от м-и »
*
« Отговор #497 -: Февруари 23, 2013, 15:52:27 pm »
Как да не е-направо ми потекоха лигите...

« Отговор #498 -: Февруари 23, 2013, 16:16:53 pm »
Чудесно ти се е получила снимката! От кулинарния блог на Йоли е. Там какви неща имааааааааа, като ги заразглеждам започвам да се чудя кое по-напред искам да направя.
Вижте :)  http://yoli-www.blogspot.com/p/blog-page_9.html
Направо е за ценители! м-и, която и торта да ни слагаш сутрин, все ще съм първа на масата  :lol:
Вярно, че се изложихме днес с кафето, аз почти целия ден бях навън, че подаръци имах да купувам :)

*
« Отговор #499 -: Февруари 23, 2013, 19:36:36 pm »
Аз пък да се оплача реших да се боядисам с прословутата мус-боя уж за по лесно.Според указанията трябваше да се разклати енергично 40 пъти.Е,аз друсах 5 мин. и накрая на дъното имаше топки неразтворена.На други така ли се получава и ако не-къде греша?