Боби, моята рецепта е "на око", но ще споделя, ако искаш да пробваш. Стават точно същите като на картинката.
В купа си сипвам брашно, да речем около 2 ч.ч. Добавям 1 яйце, щипка сол, щипка захар, 3-4 с.л.кисело мляко и 1 каф.ч.мая за хляб, разтворена в топла водичка. При месенето добавям още брашно, защото тази смес става почти като за гъста смес за кекс. Омесвам меко тесто. Намазвам топката с олио да не хване коричка, завивам отгоре с прозрачното фолио и оставям да втасва близо до включените котлони. Ти преценяваш колко време, докато бухне достатъчно и като го пипаш да ти потъва леко пръста.
Пържа ги в малка дълбока тенджерка, по една мекица в 2 пръста олио. Не знам дали има значение, но докато се пържат, "порастват" още и стават на тия апетитни балончета.
С абсолютно същото тесто правя и пица, и кифлички, и питка и въобще това ми е тестото за всички тестени неща.