0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце :)
« Отговор #380 -: Февруари 15, 2013, 22:01:29 pm »

Вени, зарежи картите. Ще ти купя боб да хвърляш.  :wink:

хихи ако не стане за гледане, барем е за ядене!
Вени хич не им вярвам на гледачките, но с интерес ще чета  :D

И си имам прекрасна орхидея в саксия (да видим колко време ще изкара тази  :lol: )

Не им се кахъри много, аз от като разбрах, че ги поддържали в оранжериите само с препарати и не се впечатлявам, че мрат под нежните ми грижи  :D то само дет не им говоря.

« Отговор #381 -: Февруари 15, 2013, 22:13:12 pm »
Уй, Жасминче, кажи на твоето мило тази вечер да нацунка болните места!  :D

п.п. "уй" - така казваме, когато нещо болезнено се случи - уй, опари се детето, дай да го цункам по болното място - обяснявам, че някой да не си помисли нещо друго и да ме обвини в расизъм...
Хахаха, ти да не си от Пода надолу случайно  :lol:

Аз едва днес успях да прибера елхата, малко остана да посрещнем и таз годишната Коледа  :lol:
И си имам прекрасна орхидея в саксия (да видим колко време ще изкара тази  :lol: )

Чакайте сега, малко да върна назад :)
Не разбрах какво общо има между "уй" и расизма.
И Мими не разбрах какво искаше да каже с пода...
Що така не мога да вдяна...  :oops: :lol:

Да обясня (ПАК! Много сме обяснителни тука хахаха) на Розито, че знам какво имаше предвид, просто се пошегувах с първата асоциация, която направих да се посмеем малко, пък и в контекста на болежката на Вени  :lol:

Мими, орхидеи съм уморила не една и две, изобщо не се и опитвай да го опазиш това чудо :)

« Отговор #382 -: Февруари 15, 2013, 22:15:53 pm »
Гледате ли Господарите?!  8O Направо ще припадна, такава елементарна женица!

*
« Отговор #383 -: Февруари 15, 2013, 22:21:38 pm »
А, Мишле, за Пода само бургазлийки ще ме разберат  :lol:
А за орхидеята се чудя колко ще изкара, че тази, която ми подари мъжа ми за имения ден я хвърлих преди 10тина дни - не успях да я спася.
« Отговор #384 -: Февруари 15, 2013, 22:24:26 pm »
Аз уморих орхидеята си :)

Блу, боб не готвя, пращай кафе :lol:
На въпроси ще отговарям на ЛС, не публично :wink:
[/url][/url]
« Отговор #385 -: Февруари 15, 2013, 22:52:22 pm »
Ти кажи кога си готова, пък ние ще пращаме  :D
Мими, така не е честно. Сподели, по душа съм бургазлийка  :lol:

*
« Отговор #386 -: Февруари 15, 2013, 23:00:21 pm »
Пода беше една кръчма, между Бургас и Варна, ама в началото и аз се зачудих, че от години не сме го пътували тоя маршрут  :D
*
« Отговор #387 -: Февруари 15, 2013, 23:02:13 pm »
Пак така, ама не позна  :lol: Пода е след Бургас, преди отклонението за Созопол и Малко Търново (и селата)  :lol:
Това "Уй" се ползва "надолу от Пода" т.е. селата след Бургас  :lol:
*
« Отговор #388 -: Февруари 15, 2013, 23:06:37 pm »
Ха, значи само рекламите съм гледала, самата кръчма не  :D

Еее Вени, аз мислех, че ще присъстваме на познаването....
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 23:08:39 pm от м-и »
*
« Отговор #389 -: Февруари 15, 2013, 23:09:46 pm »
М-и, и кръчма си видяла, пак се казва "Пода", но просто са две различни места с едно име. Другото се води дори и природозащитен център за птици в местност Пода.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B0_(%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81)
*
« Отговор #390 -: Февруари 15, 2013, 23:21:40 pm »
Мишле, ти май само уй разбра.  :lol:

Хора, какво ги правите тези орхидеи, че мрат? Аз имам няколко от доста време вкъщи. В офиса също имах. Те не сдават лесно багажа. Да не сте ги сложили директно на слънце или да сте ги преполяли? Или ги хвърляте, като прецъфтят?
Миналата седмица пресадих едната, че вече много й беше отесняла саксията. И чакам до месец да ме зарадва с цветове.

« Отговор #391 -: Февруари 15, 2013, 23:22:01 pm »
Така, Пода е това: http://bspb.org/category.php?chPage=1&menu_id=21 . Мими, не само по селата се ползва - едните ми баба и дядо са от Бургас, а другите - от Варна :) Но, когато например се спъна или настъпя някого, казвам "ой", а когато се изгоря примерно - "уй" - просто от буквите на възклицанията "оооо - каквооооооо стана сега"-учудване или "ууу, ууууужас как боли"- ! :) Но, ме разсмя де и ме накара да разгледам сайта на "Пода", благодаря ти.  :D
Мишле, туй си ни е закачка, защото в един пост в темата за моториката на държавата, ме бяха обвинили модките необосновано в расизъм (явно не се бях обяснила достатъчно и сега все гледам да се дообяснявам) и от там още ми е смешно :)))
Холандските растения са хранени изкуствено в специални среди, транспортират се в хладилни помещения и затова не оцеляват. Когато купувате растения е добре да търсите български производители, които ги гледат в наш климат и ви дадат да си купите от субстанцията, с която ги хранят. Така разстенията имат по-голям шанс за оцеляване в новата среда у вас. До това заключение стигнах след доста изхвърлени китки и най-вече - от миниатюрните розички - много ги харесвам, но холандските просто си мрат и това е, спасение няма.
ей, сега се сетих, по този повод - спасение няма... поздравявам ви с това: http://www.youtube.com/watch?v=gQQMBtxHXBM
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 23:32:14 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #392 -: Февруари 15, 2013, 23:24:36 pm »
 :lol: :lol: :lol: Аз пък си мислех, че имаш баба от Визица или Калово  :lol:
*
« Отговор #393 -: Февруари 15, 2013, 23:31:17 pm »
И аз разгледах сайта, не съм знаела за местността, явно географията ми е била орязана  :) Сега се образовах  :wink:
Блу, тук явно са различни китките, имам приятелка цветарка и тя също ми забранява да купувам.
Роуз, точно такава роза получих, отивам да я видя от къде е  :?
« Отговор #394 -: Февруари 15, 2013, 23:37:02 pm »
:lol: :lol: :lol: Аз пък си мислех, че имаш баба от Визица или Калово  :lol:
За съжаление - не  :( имах от село рудник близки, но вече не са между живите  :( а, много обичам да съм на село! Природата, животинките всичко е страхотно! Добре, че на съпруга ми родителите имат малка вила (така му казвам, че то къща с една стая и кухня си е само вила) в едно селце наблизо и ходим лятото понякога там. Милото му се обадиха преди малко от работа - пак, авария и утре пак е на работа  :(
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 23:56:05 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #395 -: Февруари 15, 2013, 23:43:46 pm »
Сега като ви чета, се сетих че навремето в заведението ПОДА ама на пътя от Несебър за Варна, за които е писала м-и продаваха в платсмасови кутии /жълти или в сини на цвят с бял капак/ биволско мляко и овче мляко. Беше уникално кисело мляко, винаги когато ходихме до Варна купувахме по две кутии мляко/ в двата цвята  :D/
Ех, спомени...

rosefromstars, в кое село Рудник си имала роднини? Варнеското ли?
Защото аз също имам там роднини. Така като ходехме до Варна, след това винаги на връщане минахме през с. Рудник, роднините държаха фурната в селото и се прибирахме с топъл селски хляб и кисело мляко.
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 23:46:36 pm от stoeka71 »
« Отговор #396 -: Февруари 15, 2013, 23:55:21 pm »
Стоека, бургаското Рудник. Но, Пода на пътя за Варна, още го има и биволчетата се виждат често как ги изкарват да пасат :) Още продават биволско и овче мляко там. Ние, когато ходим до Варна, често спираме там за да си купим, като вас, биволско мляко :) А, топлия хляб от фурната и натуралното кисело мляко са си неповторими от село наистина :)
*
« Отговор #397 -: Февруари 15, 2013, 23:59:02 pm »
rosefromstars, благодаря. Не знаех, че още продават мляко, виждам, че заведението работи, но не сме спирали. Другата седмица съм на обучение на Златните и непременно ще спра на връщане. Да видим дали е като вкуса от детството  :lol:.
*
« Отговор #398 -: Февруари 16, 2013, 00:02:10 am »
А да вземеш да се обадиш за по едно кафе във Варна ли...
« Отговор #399 -: Февруари 16, 2013, 00:51:57 am »
Попаднах на нещо смешно от старо време :) : http://detstvoto.net/index.php?newsid=2125

7-12 часа - почивка поради служебна заетост :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Февруари 16, 2013, 00:55:23 am от rosefromstars »