0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Противозачатъчни _въпрос
« Отговор #20 -: Януари 26, 2013, 15:12:23 pm »
Меци, възможно е д-р Владимиров да е казал, че не може да кандидатства по Фонда заради стойностите на FSH. Atyty, изследвала ли си този хормон? Когато ходи при д-р Владимиров той сигурно ти го е тествал, каква беше стойността му? Ако е била над 12, 5 значи затова ти е казал, че не влизаш в критериите по фонда. Липсата на цикъл предполага според мен високи стойности на FSH. Отиди отново на ендокринолог, тук във форума има много информация за лекари от тази специалност, направи отново изследвания, посети отново д-р Владимиров или друг лекар, ако искаш, макар той да е много добър специалист. Вижте нивата на FSH и помислете какво може да се направи. Според мен трябва да се предизивика и нормализира цикъла, за да се предприемат някакви по-нататъшни действия.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #21 -: Януари 26, 2013, 15:16:49 pm »
Същото като Сикс, мисля и аз.Ако нивата на FSH  са по-високи от допустимите не може да се кандидатства за Фонда, предполагам там има проблем.

Колкото и да е трудно, трябва да се насочите към клиника, изберете една, започнете да правите всичко което ви казва лекаря ви, вярвайте му, това е най-важното.

*
« Отговор #22 -: Януари 26, 2013, 15:37:53 pm »
Сикс, най-вероятно FSH e много виско, причината за което може да е аденомът ( или нещото там, за което лекарите не са сигурни), които притискат хипофизата и по този начин затрудняват производството на достатъчно количество хормони. От там следва и липса на менструация. Затова посъветвах дамата, че първо трябва да реши належащите здравословни проблеми ( диагностициране на аденом( микро/ макро); възможности за лечение - хирургично или медикаментозно) преди да предприеми стъпки за АРТ процедура.

Не са малко жените, които забременяват след лечение на хиперпролактинемия.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #23 -: Януари 26, 2013, 16:47:35 pm »
Сикс, най-вероятно FSH e много виско, причината за което може да е аденомът ( или нещото там, за което лекарите не са сигурни), които притискат хипофизата и по този начин затрудняват производството на достатъчно количество хормони. От там следва и липса на менструация. Затова посъветвах дамата, че първо трябва да реши належащите здравословни проблеми ( диагностициране на аденом( микро/ макро); възможности за лечение - хирургично или медикаментозно) преди да предприеми стъпки за АРТ процедура.

Не са малко жените, които забременяват след лечение на хиперпролактинемия.
Точно така, Меци, това е и моето мнение. Аз просто обясних защо според мен към този момент не е подходяща за Фонда. Затова и препоръчах отново посещение при ендокринолог, да се види какво е положението в момента, да се започне лечение, пък тогава да се действа вече в посока регулиране на FSH и дай Боже забременяване. Разбира се, ако това е желанието на авторката :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #24 -: Януари 26, 2013, 17:28:45 pm »
Мецани аз мисля, че atyty няма как да кандидатсва за финансиране по ФАР, т.к според мен е с ИЯР (мисля си, че е така т.к при нея от 2 години /преди това споменава за 7г/ няма спонтанен МЦ,а поради този факт, няма как пък да има антрални фоликули, ако изследва ФСХ, Инхибин Б или АМХ, то те, ще бъдат с нереални ст-сти поради това, че за предизвикване на МЦ пие Фемодел).
Аз също смятам, че СПЕШНО трябва да се консултира с енодкринолог и след това с гинеколог! Възможно е въпреки всичкото лечение нивата на ФСХ да си останатъ високи! Възможност за забременяване чрез АРТ е възможна макар и с помоща на донорска яйцеклетка, но все пак е възможно да се постигне бременност!

*
« Отговор #25 -: Януари 26, 2013, 21:13:52 pm »
Дес, не е задължително да е с ИЯР, щом няма цикъл. По-вероятно е от аденома,

*
« Отговор #26 -: Януари 27, 2013, 00:34:08 am »
Дес, ако прегледаш старите публикации на atyty, ще видиш и обяснението дадено от лекар, а именно, че аденомът притиска хипофизата и от там има проблем с производството на хормони.

В един от отговорите си към авторката на темата съм посочила линкове със статии. Ето още една, която е написана на супер разбираем език. Прочети я и ще разбереш защо съм на мнение, че проблемът за липсата на менструация е аденом, много висок пролактин, евентуално проблем с щитовидна жлеза. Моето мнение си е абсолютно лаишко, все пак нямам медицинско образование  :)

Статията:
http://semeistvo.rozali.com/krasota-zdrave/p18162.html
*
« Отговор #27 -: Януари 27, 2013, 08:52:10 am »
Здравейте,
пролактина винаги ми е бил в граници.Когато ми поставиха диагноза макроаденом единствено FSH не ми беше в стойности.
Когато ходих при д-р Владимиров ми направиха всички необходими изследвания - FSH - ми беше под долната референтна граница -0.3, а LH- 0.
Също на послендия ЯМР не могат да разберат въобще дали става дума за аденом,или се вижда самата хипофиза (размера е точно колкото хипофизата)
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #28 -: Януари 27, 2013, 10:05:28 am »
Меци, Блу да възможно е, то и аз нямам медицинско образование ;)
Но т.к съм чела, че д-р Владимиров е репродуктивен гинеколог-ендокринолог, предположих, че затова и е казал, че не може да се възползва от ФАР :?

Здравейте,
пролактина винаги ми е бил в граници.Когато ми поставиха диагноза макроаденом единствено FSH не ми беше в стойности.
Когато ходих при д-р Владимиров ми направиха всички необходими изследвания - FSH - ми беше под долната референтна граница -0.3, а LH- 0.Също на послендия ЯМР не могат да разберат въобще дали става дума за аденом,или се вижда самата хипофиза (размера е точно колкото хипофизата)

Аз за такива ниски ст-сти (на ФСХ и ЛХ) съвсем за 1 път чувам 8O

*
« Отговор #29 -: Януари 27, 2013, 10:35:43 am »
atyty, когато прави хормоналните изследвания приемаше ли противозачатъчни?

*
« Отговор #30 -: Януари 27, 2013, 10:40:40 am »
тогава когато ги правих пие противозачатъчни,направиха ми изследванията мисля че на третоя ден от месечния цикъл.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #31 -: Януари 27, 2013, 10:44:36 am »
тогава когато ги правих пие противозачатъчни,направиха ми изследванията мисля че на третоя ден от месечния цикъл.
Ами в такъв случай и според мен де, тези ст-сти не са реални, поне на мен, така ми бяха казали :?

*
« Отговор #32 -: Януари 27, 2013, 11:11:13 am »
Стойностите на хормоните при прием на противозачатъчни са нереални и неточни!
« Последна редакция: Януари 27, 2013, 11:16:23 am от Мецани »
*
« Отговор #33 -: Януари 27, 2013, 11:20:00 am »
Изследванията трябваше да се направят по време на МЦ,а друг начин освен с противозачатъчни да го предизвикам няма.
*
« Отговор #34 -: Януари 27, 2013, 11:42:21 am »
Ясно ми е това.

Ти искаш ли да се лекуваш и искаш ли да имаш деца? Задавам този въпрос, защото се обърках вече.
*
« Отговор #35 -: Януари 27, 2013, 12:17:21 pm »
Не мисля,че има някой който да иска да е болен .Да,естествено,че искам.
*
« Отговор #36 -: Януари 27, 2013, 15:29:56 pm »
Ами като чета не оставам с такова впечатление. Защо спря да посещаваш репродуктивния специалист и ендокринолога?

« Последна редакция: Януари 27, 2013, 15:53:19 pm от Мецани »
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #37 -: Януари 27, 2013, 15:44:29 pm »
Виж сега, Atyty, ако очакваш от нас да ти кажем - да, спри си хапчетата от раз, без да ходиш на лекар, няма да дочакаш. Ние не сме лекари и не сме компетентни да даваме подобни съвети и мнения, това може да ти навреди. Най-доброто, което можеш да направиш за себе си е да посетиш ендокринолог и после гинеколог, с които да се консултираш и заедно да решите как е най-правилно да постъпиш. Щом се чувстваш толкова зле, отиди още утре на лекар, разкажи му за какво става дума, той да прецени дали да ги спираш и как. Решенията ги взимаш ти, ние не можем да се лекуваме вместо теб, дадохме ти достатъчно информация и насоки, оттук нататък зависи от теб. Пожелавам ти проблема да се реши по най-добрия за теб начин, успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #38 -: Януари 27, 2013, 16:13:26 pm »
Благодаря ви момичета за отделеното време,за препоръките и съветите,които ми дадохте.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #39 -: Януари 27, 2013, 16:40:53 pm »
Няма защо :D Затова сме тук, за да помагаме с каквото можем и докъдето са ни компетенциите. Надявам се да пишеш как се развиват нещата при теб и дано новините са добри.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!