0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Противозачатъчни _въпрос
« -: Януари 25, 2013, 14:54:33 pm »
Здравейте,
пия противозачатъчни ( фемоден)с цел предизвикване на цикъл.Вече 12 ден ги пия ,но се чуствам много зле,мотаеми се главата,чуствам се отпаднал,ям като обезумяла.
Искам да ви попитам дали мога да ги спра без да допивам опаковката и дали според вас ще предизвикам цикъл ,без да съм свършила опаковката?
*
Re: Противозачатъчни _въпрос
« Отговор #1 -: Януари 25, 2013, 17:14:12 pm »
Говори с лекаря си. Предполагам, не си си ги самоназначила?
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #2 -: Януари 25, 2013, 17:31:57 pm »
Говори с лекаря си. Предполагам, не си си ги самоназначила?
Подкрепям, говори с лекаря си, лекарства не се започват или спират ей така.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #3 -: Януари 25, 2013, 17:57:31 pm »
Здравейте,
пия противозачатъчни ( фемоден)с цел предизвикване на цикъл.Вече 12 ден ги пия ,но се чуствам много зле,мотаеми се главата,чуствам се отпаднал,ям като обезумяла.
Искам да ви попитам дали мога да ги спра без да допивам опаковката и дали според вас ще предизвикам цикъл ,без да съм свършила опаковката?

Повечето противозачатъчни имат подобен ефект върху нас. При някои е докато свикне организъма ни с тях, при мен така беше като пиех Марвелон.
Подкрепям мнението да се чуеш и консултираш с лекаря си. Не ги спирай, може да не ти дойде МЦ, ако сега ги спреш и съвсем ще се объркаш  :?

*
« Отговор #4 -: Януари 25, 2013, 18:50:02 pm »
В интерес на истината реших да ги пия на своя глава.Преди няколко години ми ги бяха изписали да предизвикам месечния цикъл с тях.Пих ги близо 3 години,след което реших да не ги пия и близо вече 2 години нямам цикъл.Затова реших отново да ги започна без да се консултирам с лекар.Преди не съм имала оплаквания,но сега направо не се събирам в кожата си
« Отговор #5 -: Януари 25, 2013, 19:06:50 pm »
От къде си?
Иди задължително на лекар, не си самоназначай терапия, може да си докараш огромни проблеми!
[/url][/url]
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #6 -: Януари 25, 2013, 19:17:16 pm »
В интерес на истината реших да ги пия на своя глава.Преди няколко години ми ги бяха изписали да предизвикам месечния цикъл с тях.Пих ги близо 3 години,след което реших да не ги пия и близо вече 2 години нямам цикъл.Затова реших отново да ги започна без да се консултирам с лекар.Преди не съм имала оплаквания,но сега направо не се събирам в кожата си
8O Две години си нямала цикъл и не си отишла на лекар  8O? Извинявай, но защо реши, че можеш сама да си предписваш лекарства? На колко години си? Странно ми е, че не се събираш в кожата си, че ти действат зле хапчетата, но не посещаваш лекар и не те е притеснявало, че 2 години нямаш цикъл. Вземи мерки и отиди на преглед, това не е шега работа.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #7 -: Януари 25, 2013, 19:37:41 pm »
Цикъла ми спря преди около 7 години.Ходила съм по всякакви лекари.Терапията ,която ми назначиха за предизвикване на цикъла именно беше с фемоден, но ги спрях за около 2 години и сега реших по същия начин да го предизвикам.
*
« Отговор #8 -: Януари 25, 2013, 19:55:36 pm »
А на колко години си и каква ти е диагнозата, ако не е нахално да попитам.

*
« Отговор #9 -: Януари 25, 2013, 20:04:04 pm »
На 37 години съм.Бяха ми поставили диагноза аденом на хипофизата,но на последния ЯМР ,казаха че не са сигурни дали е аденом или самата хипофиза се оцветява като реакция от контрастното вещество.
*
« Отговор #10 -: Януари 25, 2013, 21:03:29 pm »
Прочетох коментарите ти през годините и мисля, че ти е нужен добър лекар в репродуктивна клиника, на който да се довериш за изследвания, диагноза и лечение, особено ако целиш да забременееш. Проблемите ти не предполагат ние да те съветваме.
*
« Отговор #11 -: Януари 25, 2013, 21:26:13 pm »
Преди време бях ходила в клиниката на д-р Владимиров.Направиха ми необходимите изследвания за да се установи дали мога да забременея.Оказа се че единствения начин е чрез инвитро.За съжаление хормоналните изследвания са ми с много редки стойности ,които  както той ми обясни едва ли не са невъзможни и здравна каса не ги е включила в списъка за кандидатстване, а сама финансово не мога да си го позволя.
Преди да отида в клиниката на д-р Владимиров от ендокринологията ми бяха изписали хапчета за щитовидната жлеза с което ми разбутаха повече хормоните( Д-Р ВЛАДИМИРОВ КАЗА ЧЕ СА МИ ИЗПИСАНИ НЕПРАВОМЕРНО ).След консултацията в клиниката по репродуктивно здраве спрях всякакви хапчета и две години съм без МЦ.Започнах да пия наскоро фемоден,за си   предизвиквам МЦ ,(преди време така го предизвиквах),но сега се чуствам зле от хапчетата и въпросът ми в темата е дали мога да ги спра преди да е свършила опаковката/
*
« Отговор #12 -: Януари 25, 2013, 23:25:35 pm »
Аз се присъединявам към момичетата. Трябва да се обърнеш към лекар по репродуктивна медицина и към ендокринолог. Не трябва да оставяш нещата така.

Повечето момичета посещават д-р Начев - ендокринолог и са доволни от него. Той приема в Майчин дом, МЦ Панацея. Доколкото знам консултира и в клиниката на д-р Владимиров.

Ето статии от библиотеката на Зачатие, които ще ти бъдат полезни:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=423&Itemid=17
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=435&Itemid=17
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=453&Itemid=17
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=475&Itemid=17
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=578&Itemid=17
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=743&Itemid=17

Има начин как да кандидатстваш за Фонд Асистирана репродукция. Ако те интересува кажи, ще ти обясня подробно. Но преди всичко трябва да потърсиш адекватна помощ, за да се установи има или няма аденом, както и да регулираш хормоните на щитовидната жлеза.
« Последна редакция: Януари 25, 2013, 23:29:05 pm от Мецани »
*
« Отговор #13 -: Януари 26, 2013, 09:00:08 am »
Благодаря ви момичета.Всичко това вече съм го минала.Бях приета от д-р Начав в ендокринологията,в епикризата беше написано да се обърна към клиника за репродуктивна медицина ,ако реша да забременея.Обърнах се към клиниката на д-р Владимиров и лично той ми каза въз основа на изследванията,които ми направи,че не мога да кандидатствам за инвитро.А за аденома в правителсвтвена болница след поредния ЯМР ми казаха ,че не са вече сигурни дали имам или нямам,че това е най напредналата техника ,но и тя не била най надежната.Вече не знам към кого да се обърна и при д-р Начев съм ходила и при д-р Владимиров.
*
« Отговор #14 -: Януари 26, 2013, 09:36:09 am »
Ето клиниките по репродуктивно здраве в България:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109
Във форума има много мнения за всички клиники, прочети ги и си избери лекар.

Има точка, по която може да кандидатствате по фонда. Ако нямате мъжи и женски стерилитет, може да кандитатствате с неизяснен стерилитет. Условието е да имате 4 АРТ процедури ( инсеминации и/или ин витро опита). Ето темата за Фонда, на първа страница са описани условията, при които може да кандидатствате:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48092.0
Пак казвам, преди да предприемеш АРТ, трябва да оправиш сегашните проблеми, иначе процедурата се обрича на неуспех.

Д-р Начев не ти ли назначи лечение?
*
« Отговор #15 -: Януари 26, 2013, 09:44:12 am »
Мецани,много благодаря !
 Назначеното лечение от д-р Начев беше да пия фемоден с цел предизвикване на МЦ,и когато реша да забременея да се обърна към клиника за репродуктивна медицина
*
« Отговор #16 -: Януари 26, 2013, 10:25:16 am »
Нали каза, че имаш или си имала назначена терапия за щитовидната жлеза. Какви са били стойностите на ЩЖ и какво е било лечението. Обикновено след започване на терапията през 45 дни се правят изследвания на TSH, за да се види дали лечението влияе добре и дали дозата на лекарствата е достатъчна.

Запиши си час при д-р Начев и отново изследвай TSH, FT4, TAT, MAT, Пролактин. Пролактинът се изследва между 2-5 ден от менструацията, за другите - няма значение в кой ден от цикъла да се направят. Вечерта преди изследването на Пролактин не трябва да се прави секс, а непосредствено преди взимането на кръв трябва да си в покой 20 мин.

Без да искам да те обидя, но нямаш кой знае колко време да губиш ако искаш да забременееш. Ин витрото не е 100%-ва гаранция, че бременност ще се получи от първия опит. Както знаеш времето не е наш приятел, яйчниковият резерв не е неизчерпаем  :wink:

*
« Отговор #17 -: Януари 26, 2013, 11:52:55 am »
Последния път когато ходих до ендокринологията ми пуснаха изследвания на щитовидната жлеза и FT4 ми беше 8.8 при референтна ниска граница 9,TSH ми беше в норма.Изписаха ми Л-тироксин.След след месец и половина си пуснах отново изследвания и FT4 ми беше 27 при референтна горна стойност 24.Съответно TSH също не беше вече в граници.Спрях да пия L-тироксин.След време и двата хормона ми влезнаха в граници.
Д-р Владимиров каза,че неправомерно са ми изписали л-тироксин при първоначалните ми изследвания.

Знам и не се обиждам ,че нямам никакво време за губене,но самия д-р Владимиров ми каза ,че няма как да кандидатствам за инвитро, не влизам в нито един от одобрените случаи ,които се финансират и той нищо не може да направи по въпроса.
*
« Отговор #18 -: Януари 26, 2013, 12:32:54 pm »
1. Спирането на лекарства назначени от лекар не се спират самосиндикално. За забременяване желателната стойност на ТСХ трябва да е под 2. Изследването на ТСХ се прави през 45 дни от започване на терапията, в противен случай резултатите няма да са точни. Когато има промяна в стойностите на хормоните, дозата на лекарството се коригира от лекар, за да може стойностите на хормоните да достигнат желаните граници.

2. Дадох ти линк и ти написах, че има начин да се кандидатства по Фонда. Въпрос на желание и постоянство от твоя страна е да си намериш лекар, да го посещаваш и да спазваш неговите препоръки и лечение.

3. Човек, когато има здравословен проблем посещава редовно лекар, не се оставя на случайността.

Тук във форума имаме желание да ти помогнем. Приеми, че сме минали по дългия път на стерилитета и имаме не малко познания и опит. Вече ти ще прецениш дали искаш нашата помощ  и съвети.
*
« Отговор #19 -: Януари 26, 2013, 12:37:45 pm »
Благодаря много Мецани!