0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #300 -: Февруари 27, 2013, 22:04:42 pm »
Но ако мъжът има стомашни проблеми, цинка може до доведе до много бързо ходене до спешен кабинет.От собствен опит.

*
« Отговор #301 -: Февруари 28, 2013, 00:15:09 am »
Ако мъжът има добра сг, не виждам смисъл да пие цинк.

« Отговор #302 -: Февруари 28, 2013, 19:23:49 pm »
ozif честито миличка лека бременност... Аз скоро започнах да си меря температурата,но нещо не ми се вярва, мисля че е индивидуално това.Но все пак започнах поне един месец ще продължа.И съм решила за себе си край с тестовете за бременност зле ми влияят.
« Отговор #303 -: Февруари 28, 2013, 22:35:50 pm »
здравейте момичета, на мен днес ми дадоха микроскоп с който да си следя овулацията и искам да ви попитам дали някоя от вас е ползвала

*
« Отговор #304 -: Февруари 28, 2013, 22:52:58 pm »
здравейте момичета, на мен днес ми дадоха микроскоп с който да си следя овулацията и искам да ви попитам дали някоя от вас е ползвала
Я, я, разкажи какво е това нещо.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #305 -: Февруари 28, 2013, 23:23:25 pm »
Някъде имаше тема където момичета споделяха за този микроскоп, ама ако мога да я намеря...

Ето няколко теми
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47966.msg928600#msg928600
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=16393.msg258706#msg258706
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43493.msg793831#msg793831
« Последна редакция: Февруари 28, 2013, 23:29:12 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #306 -: Март 01, 2013, 12:24:35 pm »
ozif честито миличка лека бременност... Аз скоро започнах да си меря температурата,но нещо не ми се вярва, мисля че е индивидуално това.Но все пак започнах поне един месец ще продължа.И съм решила за себе си край с тестовете за бременност зле ми влияят.
Извинявай ама кое мислиш че е индивидуално?Наистина всеки човек си има определена Бт,нали ако занеш къде се мери?Ето ти малко повече инфо,да си знаеш!!и бих казала че след тестовете Бт,е сигурен метод за забременяване!
Редовното измерване на базалната температура е методично най-простият начин за контрол на овулацията и за диагноза на смущенията в менструационния цикъл.

Получените резултати от меренето на базалната температура са доста точни и би могло да се каже ,че единственият "недостатък" на този метод е необходимостта от упоритост.

Изменението на базалната температура ни позволява да решим няколко проблема :

- Да проверим доколко правилно яйчниците отделят хормони във фазата на менструалния цикъл
- Да определим , узрява ли яйциклетката и кога точно става това /съответно да определим фертилните дни , с цел да предотвратим , или точно обратното - възможността да забременеем/
- Да си изясним - настъпила ли е бременност в случай на закъснение или необичайна менструация.
- Подозрение за наличие на Ендометрит - възпаление на матката

Нека преговорим, че един месечен цикъл се дели на две части – преди да настъпи овулация и след като е преминала овулацията до началото на менструацията.

В първата част от цикъла властва „студеният” хормон естроген, а през втората „топлият” прогестерон. Съответно базалната температура през първата половина от цикъла варира около 36 градуса, а през втората се покачва до 37 и мъничко отгоре. Точно преди овулация температура спада (базалната температура се понижава 12 - 24 часа преди овулацията), а след като е минала се увеличава – това е ясен знак, че със сигурност сте имали овулация.

Тъй като при ползване на базалната температура за функционална диагностика става въпрос за малки разлики, необходимо е жената да се дадат най-точно указания за мерене на температурата.

Тя трябва да се измерва всяка сутрин преди ставане от леглото, след сън от 6-7 часа, на празен стомах и винаги на едно и също място - в ректума или в устата!
http://www.myfelicitas.com/parent/iskam-bebe-zhelanieto-za-dete/iskam-bebe-razlichni-temi/716-bazalnata-temperatura-edin-nachin-da-ustanovite-ovulatziyata-si   ето и тук е обясненон по подробно!!
« Последна редакция: Март 01, 2013, 12:33:59 pm от kamelia_1326 »
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #307 -: Март 01, 2013, 16:53:53 pm »
Извинявай ама кое мислиш че е индивидуално?Наистина всеки човек си има определена Бт,нали ако занеш къде се мери?Ето ти малко повече инфо,да си знаеш!!и бих казала че след тестовете Бт,е сигурен метод за забременяване!
Редовното измерване на базалната температура е методично най-простият начин за контрол на овулацията и за диагноза на смущенията в менструационния цикъл.

Получените резултати от меренето на базалната температура са доста точни и би могло да се каже ,че единственият "недостатък" на този метод е необходимостта от упоритост.
Извинявай, ама ти от коя камбанария точно даваш тези определения? Репродуктивен специалист ли си??! Аз съм от жените с по-висока базална температура, по принцип, при мен метода БТ не сработва добре. Освен това, БТ може евентуално да определи, дали е имало овулация, а не - дали предстои. В действителност, хората сме доста различни! Двата най-сигурни метода за определяне на овулация си остават фоликуметрията и ендометриалната биопсия. Всичко друго е в сферата на предположенията! Моля, другия път да се въздържаш от подобни напътствия и критики към останалите момичета, освен ако нямаме щастието, да си виден специалист по репродукция!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #308 -: Март 01, 2013, 17:04:42 pm »
и бих казала че след тестовете Бт,е сигурен метод за забременяване!

Камелия, не съм съгласна с болднатото. Мисля че това би било доста подвеждащо за много момичета, които тепърва тръгват по този път и все още не са достатъчно запознати. Малко абсолютизираш нещата. Помислих, че не отдавнашния ти доста обширен пост (когато си замълчах) и коментарите на момичетата след това ти даде да разбереш, че не си права и бива така на едро да даваш съвети. Но не би.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #309 -: Март 01, 2013, 17:42:34 pm »
Ами значи книгите и медиците си противоречат!Просто нали е важно да си следиш всичко,за да стане бебето,доколкото знам тя все още не е стигнала до фоликумерия и тем подобни,все пак лекарите нали казват правете една година опити и тогава на лекари!Наистина съм казала че е сигурен!Първо защото имаш много голям шасн,да знаеш кога ти е овуто,плюс и тестовете,аз немога да разбера защо постоянно се заяждате,просто споделям това което знам,чела съм!Просто се опитвам да я убедя че с Бт,ще си помогне,не навреди!Защото е писала
« Отговор #310 -: Март 01, 2013, 17:55:53 pm »
Камелия, важни са и подробностите. Да, меренето на БТ в комбинация с тестове за Ову, е до колкото възможно най-сигурния метод за определяне на овулацията, НО в домашни условия, при това ако жената нямам някакъв репродуктивен проблем (в частност проблем с овулацията), А не най-сигурния метод по принцип. Най-сигурния метод е фоликулометрията.

А книги всякакви, не на всичко може да се вярва.
« Последна редакция: Март 01, 2013, 17:59:54 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #311 -: Март 01, 2013, 20:15:12 pm »
Момичета благодаря ви за съветите може би сте чели повече, но и аз като се разрових из нета и намерих доста графики на вече бременни момичета на които БТ не играе видима роля нито за определяне на точно Ову нито че е настъпила бременност. Не съм се отказала от меренето на температурата.Извинете ме за мен е нещо ново дори след 2 деца.
« Отговор #312 -: Март 03, 2013, 09:05:50 am »
Здравейте момичета,дано приемате нови попълнения :hello: Престраших се и аз най-накрая да се включа.Накратко миналата година ми се наложи да направя аборт /кухо яйце/ и проблемите заваляха.Оказа се че съм с Хашимото и това регулиране на тсх се оказа трудна задача.Цикълът ми подрани с 3-4 дена за ок. 2 месеца защото тсх ми скочи до 44.И сега като се нормализира положението,си помислих че ще се зарадвам с :bfp1: като симптоми изобилствах дори няколко дена преди да ми дойде поддържах висока темп. но уви.Единственото положително  е че МЦ се нормализира.Възможно ли е от това че МЦ не е бил редовен,да не се е получило.Правила съм всякакви изследвания и са в реф.стойности,но пак не се получава нещо.Извинявайте за дългия пост но вече започвам да се отчайвам. Успех на всички нетърпеливи за  :bfp: като мен!
*
« Отговор #313 -: Март 03, 2013, 09:36:54 am »
kamelia_1326 Следенето на БТ е много добър метод за проследяване на О в домашни условия, но наличието на овулация може да бъде потвърдена само от лекар или от последвала бременност. Както и всички "решения на проблеми" които си изброила, могат да бъдат разрешени от специалисти в конкретните области.

Възможно ли е от това че МЦ не е бил редовен,да не се е получило.

Здравей и добре дошла във форума :) Дано се преместиш е темата на бременните много скоро!

Като изключим всякакви други фактори, нередовен цикъл не е причина да не се получи бебето, просто овулацията е в различни дни всеки месец и е по-трудно да се установи кога има такава. Естествено има значение какво имаш предвид под нередовен цикъл, аз говоря за случаите в които ти варира с по 1-5 дни. От колко време правите опити?
« Последна редакция: Март 03, 2013, 09:48:57 am от Krisi88 »

« Отговор #314 -: Март 03, 2013, 09:48:24 am »
Здравей Криси :balk_64: Опити правим от миналата година активно.Предполагам че ми се е изместила овулацията,защото МЦ винаги ми е бил редовен,а само 2 месеца подрани с 4 дена и то заради хормоналния дисбаланс.Поне така си обяснявам аз защо не стана този път.С тези хормони е ужас докато влязат в норма-направо си е като руска рулетка :lol:А за симптоми - не вярвам вече на нищо-имала съм ги всичките,но при мен това е лошото че и при заболяването ми могат да са същите,така че съм си малко прецакана.  :wink:
« Отговор #315 -: Март 05, 2013, 09:53:04 am »
Здравейте момичета,искам да попитам какви лекарства могат да се взимат при евентуална бременност,все още не знам защото е рано за тест,а съм с ужасна настинка,кашлицата много ме мъчи ,нямам температура.Не знам какви сиропи мога да пия ,някой може ли да даде съвет,може ли да се взима парацетамол или е вредно в начална бременност?Благодаря предварително!
« Отговор #316 -: Март 05, 2013, 11:11:00 am »
Здравейте момичета,искам да попитам какви лекарства могат да се взимат при евентуална бременност,все още не знам защото е рано за тест,а съм с ужасна настинка,кашлицата много ме мъчи ,нямам температура.Не знам какви сиропи мога да пия ,някой може ли да даде съвет,може ли да се взима парацетамол или е вредно в начална бременност?Благодаря предварително!
Ето тук може да прочетеш,но най добре звънни на лекар,да го питаш не е срамно,ще кажеш че се съмняваш за бременност и тои ще ти каже!
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3718.msg69243;topicseen#msg69243
« Отговор #317 -: Март 05, 2013, 11:22:19 am »
Благодаря за отговора Камелиа,май наистина ще ида на лекар.Просто се надявах,че някой може да е наясно с лекарствата.Хубав ден на всички! :)
« Отговор #318 -: Март 05, 2013, 17:11:59 pm »
Опитите продължават и този месец.
*
« Отговор #319 -: Март 05, 2013, 17:15:34 pm »

Най-безопасно е коластра (можеш да си изсипеш 1-2 капсули в гърлото, много успокоява), парацетамола не е много препоръчителен, колкото и да го рекламират като безвреден.