0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #280 -: Февруари 25, 2013, 18:56:56 pm »
Геритоо има смисъл и още как,има случай в които овуто е много ранна,измества се и така,затова е казано през ден след като ти свърши!
Хм,за това не се бях сещата,че цикъла би се преместил след като започнеш опити за бебе,нали това имаш предвид...Абе няма значение труд ме чака благодаря ти за съвета :) :D
« Отговор #281 -: Февруари 25, 2013, 20:22:54 pm »
Редовен и ползотворен труд си трябва, иначе не става  :wink:
« Отговор #282 -: Февруари 26, 2013, 11:16:30 am »
Геритоо има смисъл и още как,има случай в които овуто е много ранна,измества се и така,затова е казано през ден след като ти свърши!
Хм,за това не се бях сещата,че цикъла би се преместил след като започнеш опити за бебе,нали това имаш предвид...Абе няма значение труд ме чака благодаря ти за съвета :) :D
Да бих казала че това имам предвид,защото не може да си сигурна кога точно е овуто,ако не правиш тестове,или не следиш бт,правиш ли нещо от тези неща?Ако не бих те посъветвала да почнеш,поне ще знаеш кога е овуто и има ли такава!Иначе да вярваш или не цикъла се измества от бебеправеното,от желанието,разни симптоми които ти се струват бременни,а всъщност са си ПМС!на  мен лично ми се измести бая!
*
« Отговор #283 -: Февруари 26, 2013, 12:25:05 pm »
gerito_ts3 Гери, менструацията идва 14 дни след овулацията. Ако цикълът ти е 31 дни, значи О е била на 17ти ден! Ако М е нередовен, значи и О е нередовна. Само жените които имат М по 28 дни имат О на 14ти ден. Ако не си следиш О и М е нередовна, правете опити пт 10ти до 20ти ден през ден.

« Отговор #284 -: Февруари 26, 2013, 12:29:35 pm »
Здравейте на всички!! Темата е страхотна и ще се радвам и аз да се включа.
Нова съм във форума и искам да споделя моите притеснения. От 1г-1,5г с моя мъж правим опити за второ бебе. Цикъла ми е много редовен - на 28-30дни. На 20.02.2013/сряда/ си правих фоликулометрия и доктора каза, че имам фоликул 18-20мм и в понеделник/25.02.2013/ да отида пак да види дали се е спукал и дали е станала овулацията. От тогава/20.02/ до 25.02 с мъжа ми правихме секс всеки ден с изключение на неделята /24.02./ и на другия ден отивам при доктора и той ми каза, че много скоро е настъпила овулацията/става въпрос за ден и часове/, а ние неделята е пропуснахме. Като се прибрах в понеделник и след чутото от доктора с мъжа ми пак правихме секс.
Въпросът ми е - може ли да съм бременна след като неделята сме я пропуснали и в понеделник сме правили секс, има ли някакъв шанс.
Благодаря Ви предварително
*
« Отговор #285 -: Февруари 26, 2013, 12:42:38 pm »
Въпросът ми е - може ли да съм бременна след като неделята сме я пропуснали и в понеделник сме правили секс, има ли някакъв шанс.
Благодаря Ви предварително
Здравей и добре дошла! Да, абсолютно възможно е, успех!

« Отговор #286 -: Февруари 26, 2013, 13:04:02 pm »
Благодаря ти Krisi88!! И аз се надявам да е станало, но въпреки това съм малко отчаяна. Това е такъв тормоз за мен. Мъжа ми го карам тези дни да правим секс /от 20.02-25.02/ все едно като по задължение/искаш не искаш давай/ и като е стресиран от мен, че задължително трябва -свършва с много малко течност и аз затова не съм сигурна, че е станало нещо.Въпреки, че и малкото е достатъчно, но все пак. Ох много е гадно така да се прави секс. Както и да е. Благодаря ти.
*
« Отговор #287 -: Февруари 26, 2013, 13:25:24 pm »
tanita76
Мисля, че назад е обсъждано и по другите теми за забременяване, че прекалено честите опити също не са препоръчителни, защото организма на мъжа има нужда от време за да изработи качествени сперматозоиди.
Максималният живот на сперматозоидите е около 4 – 5 дни в тялото на жената, но само ако е налице оптимална среда на цервикалната слуз. В допълнение към този факт отделната яйцеклетка може да живее между 12 – 24 часа. Ето защо, плодородният период започва приблизително 4 – 5 дни преди овулацията и завършва от 12 до 24 часа след овулацията. Иначе, за да забременееш ти е нужен 1, за това за количеството мисля не трябва да се притесняваш, по-скоро качеството ;)

Поздрави и Успех от мен!
« Последна редакция: Февруари 26, 2013, 13:39:20 pm от Krisi88 »

*
« Отговор #288 -: Февруари 26, 2013, 13:31:54 pm »
Tanita76, след година и половина опити без резултат е добре да посетите репродуктивен специалист, достатъчно дълго време е минало. Имате си едно детенце, но състоянието на един организъм не е константа (става дума и за теб и за мъжа ти). Бебеправене по график със сигурност става затормозяващо, а за да не става още по-затормозяващо всеки следващ месец се обърни към правилния доктор. Често кварталния гинеколог може повече да усложни нещата от колкото да ги подпомогне. За това е добре да потърсиш мнение от репродуктивен специалист. За мен фоликулометрия и доказване на овулация не е достатъчно, да крачка е но половинчата.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #289 -: Февруари 26, 2013, 13:47:07 pm »
Благодаря много за съветите!! Фоликулометрията /и двете/ ги направих при д-р Бабаков в Пловдив /за първи път ходя при него/ и той ми каза сега да изчакам до следващия цикъл и ако няма нищо, мъжа ми да си направи спермограма. И от днес да си меря Базалната температура. И той беше на мнение, че може да е станало нещо/има някакъв шанс/. Да видим
« Отговор #290 -: Февруари 26, 2013, 18:04:40 pm »
Да,горе доло съм наясно с цикъла си отблеязвам си календарче от доста отдавна,датата на М.
А БТ започнах да я меря от този месец,може да видиме градиката ми :)
Благодаря за съветите :)
« Отговор #291 -: Февруари 26, 2013, 18:05:45 pm »
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=79366
Мисля,че тук е имало О и точно на 17-ти ден :)
*
« Отговор #292 -: Февруари 26, 2013, 20:46:25 pm »
Tanita76, след година и половина опити без резултат е добре да посетите репродуктивен специалист, достатъчно дълго време е минало. Имате си едно детенце, но състоянието на един организъм не е константа (става дума и за теб и за мъжа ти). Бебеправене по график със сигурност става затормозяващо, а за да не става още по-затормозяващо всеки следващ месец се обърни към правилния доктор. Често кварталния гинеколог може повече да усложни нещата от колкото да ги подпомогне. За това е добре да потърсиш мнение от репродуктивен специалист. За мен фоликулометрия и доказване на овулация не е достатъчно, да крачка е но половинчата.

Много добър съвет, от личен опит потвърждавам.
След год. и половина опити за второ посетихме репродуктивен специалист. Оказа се че яйчниковият резерв е намалял и при иначе отлични други показатели бебето не става. Още не мога да си простя, че толкова дълго отлагах за второ, първото стана от раз, а второ ще има ли? Вече се отчайвам с всеки изминал месец и след едно неуспешно ин витро  :?
« Отговор #293 -: Февруари 26, 2013, 21:27:59 pm »
Да бих казала че това имам предвид,защото не може да си сигурна кога точно е овуто,ако не правиш тестове,или не следиш бт,правиш ли нещо от тези неща?Ако не бих те посъветвала да почнеш,поне ще знаеш кога е овуто и има ли такава!Иначе да вярваш или не цикъла се измества от бебеправеното,от желанието,разни симптоми които ти се струват бременни,а всъщност са си ПМС!на  мен лично ми се измести бая!
При мен също се случи нещто подобно .Януари месец решихме да започнем с правенето на бебе и съсщия месец цикала ми додйде на 26 дена а по прицип ми е на 30.Дори си помислих че е станало от първия път,понеже много рано започнаха пмс и бяха доста по много дни цяла седмица преди да ми дойде.
« Отговор #294 -: Февруари 26, 2013, 21:33:14 pm »
Дойде ми...другия месец ще ме по настоятелни.Да ви питам момичета на 31 дневен цикъл как е най полезно да се прави секс,в смисъл за да може сперматозоидите да могат да възвърнат броя си.Има ли някоя схема по която да се водим за по лесно,освен овулацията,и не искаме да всеки ден.Благодаря :)
Съжалявам мила,дано стане скоро,малко по назад,ако не е изстрито,побликувах една схема,но незнам до колко е надеждна,някои успяват да забременеят,други не,но според мен най добре,след като ти свърши през ден,така или иначе на сперматозоидите са им нужни 24 часа,така съ чела да са повече и по бързи!Ти по принцип с нормална матка ли си,или обърната?
Здравейте и от мен от скоро чета темичките и реших да се включа.От два месеца правим опити за бебе.Този месец се надявах че ще се получи,но уви.Миналия месец ми дойде на 23 а именно тогава доста ми избърза по принцип цикъла ми е 29,30 дена при това редовен и като се заблудих с този по-кратък цикъл явно не съм изчислила О правилно.Този месец пак ми дойде на 22,02 т.е. вчера.
Успех на всички! :)
Мила здравей,по принцип при бебеправеното много неща се объркват,цикъла се измества,появяват ти се симптоми,които ти се струват че са бременни,просто желанието трябва да е силно и вярата че ще стане,на преглед ходихте ли?А колкото до овулацията,ти мериш ли Бт,цервикална слуз по нея ориентираш ли се?Ако искаш пробвай тестове за овулация!
Ами не меря Бт нещо ми се вижда че няма да се справя днес след работа минах да си взема тестове,но уви както очаквах в аптеката нямаше утре ще отида в друга аптека :)
*
« Отговор #295 -: Февруари 26, 2013, 22:38:45 pm »
Tanita76, след година и половина опити без резултат е добре да посетите репродуктивен специалист, достатъчно дълго време е минало.
:good_post:

« Отговор #296 -: Февруари 26, 2013, 23:47:58 pm »
А, правейки опити за бебе, пиете ли фолиева киселина? Мъжете Ви (стига да не са алергични) приемат ли цинк?
*
« Отговор #297 -: Февруари 27, 2013, 01:16:36 am »
За фолиевата киселина ми е ясно, тя е задължителна, но каква е функцията на цинка?

*
« Отговор #298 -: Февруари 27, 2013, 17:31:11 pm »
Здравейте!
Днес сутринта отново правих тест "Sure Check" и е положителен  :D
Бледа втора черта но е видима. Сега смятам да изчакам 2.03 (датата на евентуалната менструация) и бягам за кръвен!!! Пожелавам и на вас многоооо  :bfp:
 :bighug:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 17:34:46 pm от ozif »
« Отговор #299 -: Февруари 27, 2013, 20:47:11 pm »
Ефектите на цинка при мъжете са:
    Положително повлиява кожни проблеми (екзема, себорея, косопад, чупливи нокти) - това повлиява добре и на жените :wink:

Оказва благотворен ефект върху простата;

Подпомага развитието и функциите на половата система;

Допринася развитието на по-качествени сперматозоиди;

Допринася за поддържане на подходяща инсулинова секреция;

Съдейства за поддържане на здрава кръвоносна система;